ghidul optimistului

Yuppy ╗ Carti ╗ Ghidul Optimistului. Ghidul Pesimistului

Ghidul Optimistului. Ghidul Pesimistului
Un comentariu ╗ Publicat pe 24 Decembrie 2009 in Carti
Optimistii, dar si pesimistii din lumea intreaga au acum un fel de biblie proprie in Ghidul Optimistului si Ghidul pesimistului scrise minunat de Niall Edworthy si Petra Cramsie.

Tipareste

Trimite prin Y!M

Va vine sa credeti ca, pentru fiecare lucrare stiintifica pe tema fericirii, exista mai mult de o suta scrise despre depresie? Dar ce-o fi in neregula cu oamenii acestia? Oare soarele nu rasare si pentru ei in fiecare dimineata? Pasarile nu canta, florile nu infloresc si pentru pesimisti?Indemnati la actiune de aceasta revolta, am scris Ghidul Optimistului ľ o lucrare indelung documentata si splendid realizata, menita sa demonstreze ca acesti mineri cu mutre acre ai disperarii sapa de atata vreme intr-un loc gresit. Asa cum a spus la un moment dat o bunicuta vesela: ôPesimisti! Lasati in urma povara voastra de nenorocire si grabiti-va sa slaviti revarsarea de avutii a vietii!öGhidul Optimistului. Ghidul Pesimistului

Daca ar sti unde sa sape, minerii acestia ar descoperi ca exact sub bocancii lor vechi si murdari se afla o mina fara fund, plina-ochi de filoane si pepite scanteietoare, care celebreaza viata. O celebreaza, nu o denigreaza!

Cu grija infinita, cu bucurie nemasurata si cu incurajarea extraordinarului nostru editor, am cantarit si lustruit pentru dvs. pretioasele giuvaieruri gasite, incercandu-le cand pe fata, cand pe dos, mutandu-le de colo-colo, cizelandu-le pe unele, renuntand la cele imperfecte. Asa cum veti vedea, le-am pastrat doar pe cele mai stralucitoare, fiecare fiind pus in valoare de o montura ideala, astfel incat nu doar sa le reliefeze pe cele din jur, ci sa alcatuiasca, impreuna, un ansamblu minunat.

Ghidul Pesimistului
Tipic, nu-i asa? Cand ne-a venit ideea acestei carti, nu ne-am inchipuit altceva decat un lejer periplu pe vastul ocean al documentarii, plutind printre resturi si fragmente de idei naufragiate si visuri uitate, culegand cateva date amarate si jalnice citate, pentru a demonstra ca viata nu-i deloc atat de al naibii de minunata pe cat ar vrea amicii nostri optimisti sa ne convinga ca e.

Ar fi trebuit sa stim ca nu avea sa fie un voiaj usor. Abia ce am pornit la drum, cu un vant firav suflandu-ne in panze, cand in randul echipajului au izbucnit ciorovaieli si ciondaneli. In vreme ce pluteam in deriva, abatuti, drept in ochiul unei furtuni de nemultumire, fiecare era pe cont propriu. [...]

Asa ca iata aici ľ dupa ce cu greu am evitat o revolta la bord ľ Ghidul pesimistului. Desi continutul sau va va oferi poate o palida satisfactie, speram ca, inmarmuriti de absenta preferatilor dvs si enervati de arbitrariul categoriilor alese, va veti distra, citindu-l, la fel de putin cum ne-am distrat noi scriindu-l.

Autor: Niall Edworthy, Petra Cramsie

Traducere de: Adriana Badescu
alexxandra
Postat pe 23 Februarie 2010 07:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
relatie cu un barbat cu 30 de ani mai mare... cum vi se pare? 146 De la: eladaela 28 Iulie 2010 21:52
pensie privata ING - nu va sfatuiesc !! 5 De la: lala_cri 13 Februarie 2010 08:40
Ajutor!! 1 De la: ia_avram 14 Noiembrie 2019 12:05
'Adrian Paunescu-te saluta generatia in blugi' 959 De la: zambila 8 Decembrie 2010 21:17
Cel mai serios site al cartilor 10 De la: A2-Tipic 15 Septembrie 2019 20:30
Setari Cookie-uri