Chestiunea zilei..

si daca tot ziceam de barbati,am scos cativa din lista din motive diferite si acu' sunt in sevraj ai draq, ma cauta pe la vecini ,ii suna p-aia acasa sa intrebe de mine,buba la cap ,maica ...nu schimbi o vorba cu anii cu un om (in afara de mici apropouri nesarate starpite din fasa) si observi ca-ti lipsesc din lista si te apuci de sapaturi...

n-am facut nici o cerere...dar da...am refuzat candva ,insa nu credeam ca se tin minte astea..
iasomia
Postat pe 13 Mai 2015 14:12
iasomico, scuza-ma ca intervin acilea... da-n ce fel de gashti te-nvarteai tu mami de erau refulati d-astia prezenti pe-acolo?... chestea asta cu refuzu' si razbunarea tine de-o mentalitate de violator, ceva... pai se poate?...
zambil
Postat pe 13 Mai 2015 14:17
si mai fu unu' de-si vinde cartea on line,da pasaje tot timpul din ea si chiar reuseste sa vanda,insa...mami,la cat am stat noi doi de vorba anii astia tu crezi ca la mine tin vrajelile alea?... trebuie s-o ai !mi-a zis,trebuie sa fie a ta...bai,zic...imi place,e vie si neobrazata dar inca nu simt acel ceva atat de tare incat sa zic: gata! o vreau...si nu i-am cumparat cartea,pe urma m-am plictisit pt ca in citatele alea erau prea multi de f*t si paule si labii...un om chinuit,ce sa mai...

iasomia
Postat pe 13 Mai 2015 14:28
cu alte cuvine mi-am facut trainingu' cu tine...despre ce vorbim aici?
iasomia
Postat pe 13 Mai 2015 14:35
pai carte pe internet cu obscenitati de buda iti trebuie tie?... plus ca de ce sa dai banii pe ce scriu obsedatii cand ploua pe noi cu praf de diamante, nu?...

sa stii c-am observat si eu tendinta, literatura e cu-atat mai de succes cu cat sunt mai multe perversiuni pe pagina... asta deoarece lumea odata ca-i needucata, si-a doua ca intelege aiurea libertatea de exprimare, asimiland-o cu datu' liber la-njuraturi si porcarele... mai sa-ti vina regretu' dupa vremile de restrictii, care scoteau cat de cat talentu' din om (desigur, acolo unde era ceva de scos)...
zambil
Postat pe 13 Mai 2015 14:37
exact,se tipa cu dansa-n amigdale non-stop...ba am constatat ca isi si vorbesc intre ei...astia,literatii, intr-un mare fel...s-a dus bunul simt,mami...una e sa stam la o bauta ,sa avem un schimb de replici ,sa ai dreptate si eu de draci sa-ti spun: sa te f*t! si alta sa spui pe-o pagina vizitata de mii de oameni,asa se contrazic ei,cu mascari...
iasomia
Postat pe 13 Mai 2015 14:46
un articol interesant legat de viata taranilor romani aici:

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Taranii-romani-secolul-xix-lea-violul-incestul-erau-foarte-dese-casele-erau-doar-gauri-pamant-familia-statea-inghesuita-1_55536449cfbe376e35285ccb/index.html

ce rezulta de-acolo, pe scurt?... ca pana nu cu mult timp in urma, taranetzii traiau ca animalele... desigur, nu toti, dar majoritatea covarsitoare a lor... traiau prost, mancau prost, se cordeau prost si mureau ca mustele de tineri, de tot felu' de boli infectioase, ca nu prea mai apucau sa faca boli vasculare sau cancer...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:04
aoleu! cum am vorbit,nu-i de mirare ca unii zic ca-s mascul...imi tot reneg nurii zic ca-i cazu' sa nu mai fiu feminina,ca-s hoasca si ajung sa vorbesc ca un birjar,crez ca de la frustrari...

m-au aia la cap romanticele cu "ziua dorului" ,pai ce draci baltati pt dor ai nevoie de o zi? d-ala suferi mai tot timpul...

da,cica si cu igiena stateau f prost...
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:09
mami, din unele documente rezulta ca de regula nu se spalau niciodata... iar privatele din fundul curtii au fost introduse tarziu, de austrieci ,in transilvania... pana atunci trebuia sa fii cu mare bagare de sema pe unde calcai, mai ales ca mai toti umblau desculti, cea mai mare parte a anului...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:13
astazi eu sunt cu excomunicarea,cica prin moldova,pe la focsheni excomunicara niste enoriasi ,asa ceva....

ne intoarcem in bezna iar,mamica..
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:13
ce era mai rau decat mizeria fizica era promiscuitatea sociala... cum ziceau pe undeva autorii articolului - care la randul lor citau sursele vremii - violul incestuos era la ordinea zile, avand in vedere ca toti traiau la gramada, adesea impreuna cu capra, gaina sau porcii mai tinerei, in acelasi bordei cu o singura incapere...

singura distractie era bautura si sexul, crez ca-n chiar ordinea asta, atat procentual cat si procedural... he,he, he......
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:17
mami,

am prins-o pe strabunica,scartaia de curatenie...avea si satul ala imputitii lui,da' erau si flori de femei...

chiar,oare cum unele erau atat de gospodine,de curate ,si la altele putea pamantul in batatura lor?
da' ce sa ma mai mir ca si in zilele noastre e dezastru,acu' ca a venit caldura trebuie doar sa te sui in ratb ca sa cazi ca musca,si-am imbatranit ,maica...si colecistu' meu face urat ..
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:18
excomunicarea din biserica ortodoxa din romania?... hai mami, ma leshi?... acilea avem subiecte serioase de dezbatut...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:18
pai te mint eu pe tine? am ras,nu gluma...sunt moldovenii disperati ca nu-i mai impartaseste popa,alea-alea...
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:21
tu ai prins-o pe strabunica dupa colectivizare si electrificare... erau deja alte vremi, cam toti trebuia sa mearga la scoala... crez c-aveau si radioficare pe vremea cand ai deschis tu ochii asupra ruralitatii romanesti... ba chiar crez c-aveau si televizoare, cel putin la caminu' cultural...

eu ziceam de romania de dinainte de primul razboi mondial, si ceva vreme dupa... au fost buni si comunistii aia la ceva, chit ca i-au bagat cu forta la colectiv...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:22
si da, pe unii-i napadeste mizeria chiar si-n vremurile computerelor si-ale televiziunii hd... si nu neaparat la tara...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:24
o,mami...
ce tinerica ma faci ehe,he,he...

nu aveau curent,l-au bagat prin anii 70....stii tu zona aia,traiau la lampi cu gaz...

tv nu a avut niciodata bunica,nici nu vroia sa auda...nu-i placea deloc sa se uite...
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:28
Trei enoriași din Foșani, două femei și un bărbat, au primit cea mai grea pedeapsă pentru un creștin, în urma unei decizii a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Ei au fost excomunicați, considerându-se că erau "o reală amenințare pentru Unitatea Bisericii".
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:31
mami, babele astea nu voiau televizor nu din considerente culturale sau filozofice, ci fiindca se temeau ca n-or sa stie sa-l foloseasca si o sa rada lumea de ele... he,he,he...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:31
iar multe dintre alea care totusi isi luau televizor il tineau ca sa aiba pe ce sa-i aseze mileul si pestele de sticla... he,he,he...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:34
nope!

zicea ca-i necuratu' acolo...prindeau filme cu amor,iti dai seamna ce draci le apucau...

da' ce sa ma mai mir,ca umblam eu pe telefon si am dat pe cautare vocala ca-mi era lene sa tastez.si sora-mea...cica "fata asta nu-i lucru curat!" si aia e orice da' nu crestina...
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:35
poate babele tale,mami..

ale mele aveau un tislaifar d-ala pe tv si pe el o vaza cu flori din plastic..
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:38
eu am fost baiet de oras, mami... n-auzise nimeni din mediu' meu de tishlaifaru ala, la bucuresti eram pe frantzuzisme... ca sa nu zic ca denumirea germana tot la asta se referea, la mileu... daca nu cumva era in gen stergar artizanal, care tot pe post de mileu era folosit...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:50
ehhh..

iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 13:57
in perioada copilariei mele timpurii, cine avea acasa stergare artizanale sau oale de lut era considrat taran, si tine minte ca nu m-am nascut in cine stie ce mediu intelectual... erau neshte amarati de functionari, adeca cum era mai rau, zona din care se recrutau dusmanii poporului... he,he,he...

moda folclorismului, cu obiecte stilizate de artizanat si presuri in loc de covoare a aparut pe la inceputu' anilor 70, cam cum zisesi tu acolo... dap, stergare, oale de lut pe care scria sovata sau lacul rosu, tarani de lemn si rame de fotografii din plastic care imitau scoarta de copac... un fel de naturism proletcultist, asa...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 13:58
pe urma au dat buzna carpetele cu rapiri din serai si covoarele persane fabricate la sibiu... si mileurile de macrame... incepea lumea sa se-mbuibe, deh... ce vremuri, mami...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 14:04
nu prea existau obiecte decorative,odaile bunicii aveau icoane iar deasupra lor erau stergare cusute de ea,pe pereti erau "macaturi" cu flori rosii tesute de ea la razboi,perne cusute ,cearceafurile ca laptele cu "colti" facuti cu inglita ...

dar toate erau facute cu un bun gust deosebit,mami...

auzi ,n-am crescut cu kitschuri...poate ma crezi...
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 14:17
si n-am deloc o imagine idilica...
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 14:18
cum ziceam, experientele mele sunt orasenesti... chestea cu kitch-ul a aparut tarziu, spre sfarsitul anilor 80... pana atunci, ceea ce azi numim kitch era standardule de viata al orasanului mediu, in general cu educatie medie sau mai jos de medie...

a-ti umple casa de covoare, carpete, perdele si mileuri era semnul bunastarii... in vremuirle de delir, unii aveau cate doua covoare pt fiecare camera, unu' pe jos si al doiea rulat pe sifonier, ca sa stie musafirii ca-l ai... pe ce altceva sa-si dea banii in vremea aia, ha?... a, da... pe casetofoane japoneze, cafea la pungi si blugi italienesti...
zambil
Postat pe 14 Mai 2015 14:24
bunica mea nu avea sifoniere,avea niste lavite ,niste lazi mari din lemn cioplit pictate f frumos,dupa cum avea podea din lemn doar in "odaie" ,in restul; camerelor avea pamant pe jos,parca ma vad cum il stropeam si pe urma maturam...

da' sa stii ca si eu sunt oraseanca,m-am nascut in buricul bucurestiului ,numa' intre personalitati,am crescut intr-un mediu f misto,plin de evrei si unguri..asa era la mine in cartier...
iasomia
Postat pe 14 Mai 2015 14:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cine vrea sa fie cu mn 3 De la: Aidan_Gut_1 8 Septembrie 2016 14:24
Prietenie cu ghilimele. 56 De la: Ioana007 5 Noiembrie 2009 06:40
Dovezi ca oamenii au nevoie de Dumnezeu,pt a avea o viata mai linistita 22 De la: jeanette40 20 Octombrie 2010 12:23
eu pesti el scorpion? avem sanse? 3 De la: mia79x 12 Iunie 2009 17:15
Caut iubita in Dej 4 De la: Anonimus007 13 Ianuarie 2018 09:40
Setari Cookie-uri