Cresa Nr 13 sector 6 - centrul de zi Neghinita

Copilul meu a inceput recent sa mearga la aceasta cresa, aprox 2 sapt, deci poate e prematur sa ma exprim, dar ca si prima impresie, sunt foarte dezamagita. Nu aveam asteptari foarte mari, insa voiam doar sa se poarte doamnele educatoare/ingrijitoare(aceleasi persoane indeplinesc ambele roluri, desi ma indoiesc ca au niste studii aprofundate in puericultura) putin mai omenesc cu a mea odrasla si chiar si cu mine. Inteleg ideea de separare brusca, ca fiind cea mai benefica, desi nu sunt de acord cu aceasta metoda pentru ca poate fi putin(sau mai mult)traumatizată, insa, in prima zi, nici nu am apucat sa ii spun puiului ca plec, sa il pup, ceva..mi au dat sa completez o hartie si cat scriam, s-a dus la copii si au inchis usa dupa el, spunandu-mi ca sa nu ma gandesc sa ma mai intorc pana nu se face ora agreata...m-am conformat, desi putin socata din moment ce nici nu au avut vreo intentie de a vorbi cu el, sa il ia cu incetul, sa se obisnuiasca putin cu ele, si drept urmare l-am auzit urland prin 3 usi inchise dupa mine, fara a da vreun semn ca s-ar potoli(reactie normala din moment ce s-a trezit intr-o camera cu niste copii si oameni straini, iar eu am disparut fara urma). Am zis ca stiu ele ce fac, si desi am plecat bocind si cu sufletul bucati, m-am gandit ca o sa fie bine. Ca sa rezum zilele ce au urmat, plans la dus, plans la luat, ma asteptam la asta, insa, nu ma asteptam ca nivelul de comunicare dintre doamnele educatoare sa fie atat de limitat si la stilul acesta de a-ti lua copilul din brate si sa te determine sa pleci cat mai repede, nu cumva sa indraznesti sa te aiguri ca odrasla e bine ascultand pe la usa,ca s-a linistit, ca ii zice si lui o vorba buna acolo. Comunicarea Se rezuma la a-mi spune ca a mancat si a plans...atat. Am incercat de nenumarate ori sa aflu ceva mai mult, daca se joaca, sta intrun colt, ce progam au, ce activitati fac, sa le spun ce ii place si lui sa faca, sa ii explice lucruri, ca e curios si ii place sa te auda vorbind vrute si nevrute, ca ii plac povestile si sa gadile oameni..nimic. Nu am habar ce fac toata ziua, doar stiu ca ii scot afara putin daca permite vremea si programul de masa si somn, in rest..probabil se cearta pe jucarii.
L-am luat de cateva ori cu vanatai, nimic grav, mici vanatai, inteleg si asta, copii se joaca si se lovesc, dar nonsalanta cu care a tratat intrebarea mea, daca cumva il lovesc alti copii sau se ia el la harta, raspunsul a fost; eh sunt copii, se mai bat!o sa se mai intample, nu putem sa stam cu ochii pe ei mereu. ?????
Copilul meu acum a regresat in comportament cu aprox un an, plange din orice, sta numai lipit de mine, se trezeste noaptea intruna, e mult mai reticent la straini ca inainte, sa nu mai zic de cum plange cand aude de cresa...la inceput am crezut ca o sa ii treaca si se va obisnui...ar fi trebuit sa imi urmez instinctul din prima zi. Poate am nimerit noi o grupa nu chiar asa ok, poate am eu pretentii prea mari, poate nu am acordat suficient timp, insa, nu sunt dispusa sa risc sanatatea emotionala a copilului meu cu ideea ca poate nu e ca la prima impresie.
Las aceasta recenzie pentru ca majoritatea pe care le-am citit sunt de ceva ani, mare parte pozitive, ceea ce m-a si determinat sa il aduc aici. Imi pare tare rau ca nu a demers asa cum ma asteptam. Eram atat de entuziasmata, dar s-a transformat intr-o experienta nefasta.

Ah si doar fyi, nu au niciun drept sa iti interzica sa te intorci la copil, legal vorbind, parintii au dreptul la 15 zile de stat cu copilul la cresa pentru adaptare, fie ca stai pe hol sau in curte, doar sa stie ca esti acolo.

HG 1252/2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolara (sursa: Dreptonline.ro), publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 8 din 7 ianuarie 2013, în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, al art. 27 alin. (2) din Legea educației nationale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotarâre.
Art. 23: În vederea adaptării copilului, după înscriere, părintele/reprezentantul legal poate însoți copilul la programul din creșă pe o perioadă de maximum 15 zile.
garbo_491598
Postat pe 6 Iulie 2018 00:56
Din pacate nu e singurul loc unde se intampla asa. Si eu am trecut printr-o situatie similara la cresa/gradinita Mica Sirena din sectorul 4. Dupa ce s-a invinetit de plans cel mic, desi eu eram afara pe banca, imi luasem cateva zile libere tocmai pentru asta, ca sa il ajut sa se comodeze la cresa si dupa ce m-au chemat de-abia dupa ce au chemat si doctorul si m-au facut de 3 lei referitor la calitatile mele de mama, ce era sa fac, sa mor si eu si el cu dreptatea in mana (si eu le-am citat articolele din lege postate de tine aici).
Am gasit in apropiere de jobul meu o super grad, care mi l-a primit la grupa mini, ne-au ajutat sa ne integram, nu a tipat nimeni nici la mine nici la el, in 3 zile era totul rezolvat. Si am mers acolo pana anul asta,cand mergem la scoala :). Se numeste gradinita Puiutul Pufos, este in sectorul 3, langa metrou Dristor si pentru noi a fost raiul pe pamant. Eu nu am stat cu grija iar copilul de-abia astepta sa mearga, in fiecare zi, inclusiv in vacante cand nu eram plecati cu totii undeva (fiind particulara, au avut intotdeauna program si in vacanta_ Mare ajutor pentru noi astia cu job full time :))
maria_79
Postat pe 31 August 2018 22:02
Presupun ca ai mutat deja copilul. Nu te ajuta prea mult articolele din lege. Muta-l si atat, sa eviti o trauma emotionala greu de vindecat. Uneori e pe viata . Acest sfat eu l-am primit de la un medic
Exista gradinite cu cresa in care sunt camere video si parintii au cont de acces sa poata vedea copilul in timpul zilei.
Miafarow
Postat pe 6 Septembrie 2018 12:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sti ce face copilul tau,cand tu spui banalitati pe internet 18 De la: fleurdelis 5 Februarie 2010 18:53
Violenta 289 De la: liaiedera 12 Aprilie 2010 14:01
Clubul de Muzica.ro se da startul inscrierilor in noul an scolar 2017/2018 !! 1 De la: clubul_de_muzica 25 August 2017 14:02
Cresa Nr 13 sector 6 - centrul de zi Neghinita 3 De la: garbo_491598 6 Septembrie 2018 12:15
mamici,bunici,matusi,de prescolari.... 25 De la: chanty 28 Septembrie 2010 23:27
Setari Cookie-uri