Infectie urinara primul trimestru sarcina

Buna seara tuturor.
Va scriu referitor la un subiect f des intalnit in sarcina: infectia urinara. As vrea sa stiu daca v-ati confruntat cu o astfel de problema in primul trimestru de sarcina si daca ati urmat tratament cu antibiotic. Eu am o astfel de problema, am o infectie recidivanta de mai bine de 7 ani de zile si sunt in primul trimestru si doctorul mi-a recomandat antibiotic (permis in sarcina). Insa stiu ca exista totusi riscuri mari in primul trimestru...
M-ar ajuta mult experienta voastra similara.
O seara frumoasa!
garbo_462125
Postat pe 19 Ianuarie 2017 20:14

Recidivanta de ... 7 ani de zile???
Dumnezeule Mare!, si cu ce ai tratat pina acum infectia asta urinara puternic recurenta de rezultatul e practic ... ZERO?!?
Inseamna ca 'meseriasii' aia de doctori ar trebui sa se lase dracului de meserie!
Si sa nu-mi spui ca in tot timpul asta de 7 ani tu ai luat cvasi-permanent doar antibiotice???

Pur si simplu sint fara replica...


Sa nu poti identifica agentul patogen ca sa faci tratament tintit sau sa nu poti gasi spina iritativa sau anormalitatea morfo-functionala locala care genereaza asa ceva, asta mi se pare nu doar de noaptea mintii ci mai degraba de ... incompetentza crasa, malpraxis si chiar ... rele tratamente aplicate pacientului!
Caz in care e posibila chiar si o 'conexiune' penala!...


Sfatul meu?
Mergi de urgentza la un laborator profesionist (particular in cazul Romaniei) - pe banii tai, desigur - si fa toate antibiogramele posibile pt. urina si pt. toate secretiile vaginale si pelvine cu putintza!
Sinevo si Bioclinica sint doua optiuni de laboratoare competente; gasesti la ei specialisti buni si atenti cu care chiar poti discuta mai aplicat.
La ei exista si seturi speciale de analiza si antibiograme pt. agenti patogeni foarte rari si putin cunoscuti in Romania si pt.care laboratoarele obisnuite (chiar si cele din clinicile universitare de specialitate!) nu sint 'in tema' si, evident, nici pregatite.
Nu mai vorbesc de doctori urologi sau nefrologi specialisti si chiar primari care n-au auzit in viatza lor de nu stiu care agent patogen sau tulpina!


In principiu, dupa ce ai rezultate complete si daca dupa atitia ani de antibiotice corpul tau a 'dezvoltat' deja rezistentza la acestea, ar trebui sa apelezi la un centru specializat in micro-biologie (Cantacuzino e probabil cel mai bun cu putintza) si care are capacitatea de a-ti prepara un ... AUTO-VACCIN facut chiar din culturile cu agentii patogeni care te chinuiesc atita...
Nu e simplu, nu e usor, nu e fara costuri da' macar ai o sperantza ca o sa ai la indemina o aternativa PESONALIZATA excelenta, care sa te duca cit mai aproape de vindecare!
Schema de tratament si modalitatea efectiva de administrare (de regula injectabila) a acestui gen de terapie iti vor fi comunicate chiar de cei care vor sintetiza auto-vaccinul...


Draga @462125, regret nespus prin ce treci si empatizez cu tine pt. ca am fost si eu la rindul meu, cu ani in urma, intr-o situatie oarecum similara. Situatia ta de acum e cu atit mai alarmanta cu cit esti si insarcinata iar transmitere infectiei copilului ce se va naste e mai mult ca sigura daca n-o rezolvi cit mai curind!
Consecintele ne-eradicarii in timp util a infectiei pot fi extrem de serioase atit pt. fat cit si pt. bebelus, dupa nastere...


Te asigur ca tot ce ti-am recomandat pina acum e cel mai bun sfat profesionist pe care-l vei primi vreodata in situatia data.
Eu - din cu totul alte ratiuni medicale - imi sint vesnic recunoscatoare ca nu m-am lasat exclusiv in baza medicilor si, mai ales, ca am acordat atunci cind a trebuit maxima atentie ... micro-biologiei si bio-chimiei!

garbo101426
Postat pe 19 Ianuarie 2017 21:02
Buna si multumesc de raspuns. In aceasta perioada de 7 ani am facut tratament cu antibiotic doar de cateva ori, in rest am incercat diverse alte variante ( ex. urovaxom sau tratamente naturiste) problema fiind insa ca in timp infectia a devenit asimptomatica. Asa ca nederanjandu-ma nu am mai facut tratament riguros.
Referitor la analize, am facut tot ce se poate, toate la privat. Ginecologic am facut toate analizele posibile si sunt ok. Urocultura si sumar de urina de 1000 de ori. Din fericire urocultura arata mereu ca bacteria e sensibila la toate antibioticele (pe care eu le-am evitat ca si tratament pt ca in scadeau imunitatea si mai rau faceam).
Acum 6 luni insa am decis ca urmeaza sa fac un copil si ginecoloaga mi-a dat tratament antibiotic+alte medicamente(probiotic, vitamine etc). Infectia a trecut dar a revenit dupa cateva luni. In momentul in care stiam ca a trecut am incercat sa raman insarcinata, am ramas dar acum a revenit. Doctorita mi-a spus sa iau antibiotic si nu stiu cum poate asta afecta fatul. Pe de alta parte inteleg ca si infectia netratata poate afecta mai rau decat antibioticul in sine...
garbo_462125
Postat pe 19 Ianuarie 2017 21:11
Auto-vaccinul este cu totul altceva decit ce ai facut pina acum.
Si e cam sigura abordare care ti-a ramas disponibila.
Plius ca e cea mai tintita, cea mai buna si cea mai lipsita de efecte secundare sau consecintze neplacute.

Nu intirzia sub nici o forma!
Simt in vorbele tale un fel de ... auto-impacare si 'relaxare' care nu sint deloc de dorit. Mai ales ca aici aici nu mai e vorba doar de tine!...

Faptul ca pina acum nu s-a rezolvat problema mie imi spune ca nici macar nu a fost gasit agentul patogen vinovat de-adevaratelea. Uneori se gasesc unii da' pt. ca fie si doar unul singur nu e depistat, atunci se ajunge exact in situatia ta.
De asta ti-am recomandat cele doua laboratoare la care se pot face teste care nu se fac in mod obisnuit pt. ca nici doctorii nu le cunosc si nu le cer!

Exista in tzara asta probabil mii de femei care nasc si, la fel ca si tine, nu prezinta simptome de infectie urinara si nici doctorii nu sint competenti. Si cu toate astea extrem de multe mamici ajung sa transmita la nastere copilului lor un agent patogen extrem de parsiv, Ureaplasma Urealyticum.
Singurul tratament care da rezultate este un antibiotic macrolidic care are la baza substantza numita Josamycin.
Problema cu adevarat grava la noi este ca in ciuda faptului ca din ce in ce mai multe femei insarcinate au si transmit asa ceva la nastere copilului lor, antibioticul asta...

...NU ESTE IMPORTAT IN ROMANIA !!!

Lucru nu numai grav, ci de-a dreptul criminal!
Cu ceva ani in urma putea fi gasit si la noi, da' nemernicii aia de la ANM n-au mai avizat importul pt. ca - din ce am auzit chiar de la cineva care lucra cu producatorul acestuia -, importatorul din Romania nu s-a prezentat la ANM cu ... 'plicul' binecunoscut si sub-inteles!
Antibioticul poate fi gasit insa in toata Europa (chiar si in Rep. Moldova) si inca la preturi f. accesibile...

Ai aici un articolas succint ca sa te lamuresti (cit mai repede sper!) ca nu e de gluma:

http://www.contraboli.ro/ureaplasma-urealyticum-transmitere-simptome-diagnostic-tratament/

"Diagnosticul in infectia cu Ureaplasma urealyticum se face prin examenul microscopic a secretiei patologice si realizarea de culturi SPECIALE, bacteria fiind intracelulara.
De obicei in aceasta infectie urinara piuria este STERILA."

"Ureaplasma urealyticum este o bacterie obligatoriu PATOGENA ce colonizeaza mucoasele dand in principal manifestari genito-urinare si respiratorii dar si manifestari cardiace, cerebrale, osteo-articulare."

Numai tu esti cea care hotarasti daca copilul tau merita asa ceva!

Nu lasa numai in seama medicilor toata ... povara starii tale de sanatate!
Fii pro-activa, informeaza-te, cere mai multe opinii, nu renuntza in fatza nepasarii sau incompetentzei unor doctori si, mai ales, intelege-ti drepturile tale in 'calitate' de pacient siii...

...ACTIONEAZA IN CONSECINTZA !!!
garbo101426
Postat pe 19 Ianuarie 2017 21:56
Cat zel in a da sfaturi si a te interesa de sanatatea necunoscutilor... zel care poate fi inteles, daca si cu cei apropiati tie, faci acelasi lucru.
Camil5y8
Postat pe 19 Ianuarie 2017 22:17
De la: Camil5y8, la data 2017-01-19 22:17:26Cat zel in a da sfaturi si a te interesa de sanatatea necunoscutilor... zel care poate fi inteles, daca si cu cei apropiati tie, faci acelasi lucru.



Cred ca aici cam depasesti limita respectului si bunului simtz cuvenit, totusi!


Daca n-ai nimic inteligent sau macar util a spune ontopic, poate c-ar fi mai bine sa te abtii.

Nu de alta da' jobul de genul asta e 'arvunit' deja de alti 'specialisti' in materie.


Crezi ca are vreun sens daca nu te pricepi la subiect, sa cazi in ridicol, asaaa, de-amorul 'artei'?!?...
Artei de a face mishto gratuit, desigur...
garbo101426
Postat pe 19 Ianuarie 2017 22:38

N-as vrea sa-ti doresc ca atunci cind vei avea nevoie de un ajutor, poate salvator, sa ai parte in jurul tau de exact genul de persoane pe care sa le doara-n...

garbo101426
Postat pe 19 Ianuarie 2017 22:41
Nu-ti fa griji pt. mine. Am persoane foarte ok in jurul meu. De ajutorul carora, sunt 100% sigur.
Camil5y8
Postat pe 19 Ianuarie 2017 23:08
De la: garbo101426, la data 2017-01-19 22:38:26
De la: Camil5y8, la data 2017-01-19 22:17:26Cat zel in a da sfaturi si a te interesa de sanatatea necunoscutilor... zel care poate fi inteles, daca si cu cei apropiati tie, faci acelasi lucru.



Cred ca aici cam depasesti limita respectului si bunului simtz cuvenit, totusi!


Daca n-ai nimic inteligent sau macar util a spune ontopic, poate c-ar fi mai bine sa te abtii.

Nu de alta da' jobul de genul asta e 'arvunit' deja de alti 'specialisti' in materie.


Crezi ca are vreun sens daca nu te pricepi la subiect, sa cazi in ridicol, asaaa, de-amorul 'artei'?!?...
Artei de a face mishto gratuit, desigur...


Nu stiam daca esti asa buna samariteana daily, atata tot. Daca esti, bravo, inseamna ca nu te interesezi in mod ipocrit de sanatatea necunoscutilor si ca nu-i nici o sansa sa faci un expozeu medical doar de dragul postarii.

Ca sa nu mai spun ca doamna, avea posibilitatea de a-si trata infectia urinara in alta parte, totusi, nu pe un forum.
Camil5y8
Postat pe 19 Ianuarie 2017 23:14
Buna dimineata! Multumesc pentru sfaturi insa din pacate ele nu prea imi sunt de folos in acest moment. Asa cum v-am spus, sunt insarcinata in primul trimestru si prin urmare nu se poate pune problema de vaccin in acest moment, decat daca renunt la sarcina ceea ce nu imi doresc.
Apreciez interesul dumneavoastra si sfaturile primite insa felul in care puneti problema este deranjant. Va asigur ca am facut toate demersurile posibile sa tratez aceasta problema cu unii din cei mai buni doctori, si am facut foarte multe tratamente, multe dintre ele foarte costisitoare.
Ma indoiesc ca puteti simti resemnarea in tonul meu, ar insemna sa ma cunoastesti catusi de putin, ceea ce nu e cazul, insa in conditiile in care unii din cei mai buni medici urologi spun ca o sarcina foarte fi dusa la bun sfarsit chiar si cu o infectie urinara, atata timp cat ea e tratata corect si stiindu-mi istoricul medical (pe care dvs evident nu il cunoasteti) mi-au spus ca nu ar trebui sa imi fac griji, nu vad de ce ar trebui sa ma bazez pe parerea dvs care prezentati lucrurile ca pe cel mai rau lucru posibil.
Este prima oara pentru mine cand scriu pe un forum, tocmai pentru ca in general evit sa tin cont de pareri de pe internet, ci ma bazez pe parerile medicilor care ma trateaza. De data aceasta insa fiind la prima sarcina, am putin inima indoita in ceea ce priveste decizia cea mai buna : tratament cu antibiotic sau nu. Insa experienta aceasta mi-a aratat din nou ca nu este ok sa ma bazez pe pareri primite pe internet. Va multumesc din nou pentru interes, probabil doar ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste abordarea unei astfel de probleme in general.
garbo_462125
Postat pe 20 Ianuarie 2017 08:45
Deranjant?
Desigur...
E in definitiv vorba doar de diferentza de experientza de viatza si de expertiza capatata cu ajutorul ei...

Deci toate tratamentele posibile si cei mai buni doctori, nu?
De curiozitate, citi au vorbit de exact ce-am spus eu in postari?
Citi au avut in vedere o micoplasma cu transmitere sexuala si nu doar o infectie urinara?
Citi au suspectat ureaplasma si citi s-au gindit macar la autovaccin?!?

In rest nici macar nu ma indoiesc ca toti medicii 'bifati' chiar au stiut ce spun si fac devreme ce 7ani de 'eforturi' nemaipomenite ale inteligentiei medicale romanesti au dus excat acolo unde esti!
Felicitari...

Din pacate ai inteles mesajul meu exact in modul cum o sa-ti aduca cit mai putine beneficii.
Nimic nou sub soare.
Orzul tot orz ramine...
La fel si facerea de bine...

Oricum, sanatate maxima si copil frumos si sanatos!
garbo101426
Postat pe 20 Ianuarie 2017 09:38
Revin la ce spuneam mai devreme si as dori sa ma lamuriti un singur lucru: recomandarea dvs este sa fac un autovaccin in sarcina? Pt ca postul meu la asta se refera: tratamentul problemei mele IN SARCINA. Ca o paranteza, da mi s-a spus despre solutia autovaccinului insa nu toti doctorii sunt pro aceasta varianta. In plus, in situatia de fata, atat ginecologul, cat si urologul mi-au spus ca NU ESTE O SOLUTIE IN SARCINA. Nu vad rostul sa discut aici 2 ore despre o varianta pe care din pacate eu nu o pot aplica in acest moment.
Iar comentariile de genul "Orzul tot orz ramine" va rog sa le pastrati pentru persoane cu care sunteti intr-o relatie suficient de confortabila incat sa va permita acest lucru. Cred ca nici unii dintre noi nu suntem in masura, pe baza unei postari, sa ii evaluam pe cei cu care discutam si cu atat mai mult sa facem astfel de comentarii.
garbo_462125
Postat pe 20 Ianuarie 2017 09:47
Scuza-mi interventia doamna, dar cum ramai insarcinata, cand te stii cu probleme destul de grave de sanatate, care pot afecta si copilul?

E suficienta informatie, ca eu sa-mi dau seama ca a cam lipsit responsabilitatea, in privinta conceperii acelui copil, fara suparare.
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 09:58
Probabil ca nu ati citit postarea mea, dar din nou, eroarea e a mea pt ca am discutat un astfel de punct intr-un astfel de mediu.

Cand am ramas insarcinata infectia imi trecuse (dupa mai bine de 6 luni de tratament) si atat doctorul ginecolog, cat si urologul mi-au spus ca pot face un copil. Din pacate, infectia a revenit, iar eu am ramas insarcinata.

Ca de obicei, noi ca oamenii il judecam intai pe cel de langa noi pentru ca e mai usor asa. Banuiesc ca v-a fost mai usor sa presupuneti ca sunt o persoana iresponsabila care stiindu-se cu probleme "grave" de sanatate a pus viata unui copil in pericol. Ei bine, draga domnule, nu as dori nimanui sa treaca prin tot ceea ce am trecut eu si prin toate vizitele la doctor, investigatii si tratamente. Nu am nici un motiv sa ma scuz in fata dvs mai ales insa doar ca o informare ca pareti ff interesat, in momentul in care am ramas insarcinata am facut asta pt ca mi s-a spus de persoanele avizate din jurul meu, adica medici, ca pot face asta. Din pacate s-a intamplat ce s-a intamplat si voi vedea ce tratament voi gasi. Daca doctorii mi-au spus ca exista o solutie chiar si in punctul acesta, voi alege sa ii cred pe ei.

O zi buna pentru toata lumea!
garbo_462125
Postat pe 20 Ianuarie 2017 10:13
Nu e mai usor de judecat, asa parea din postare, ai folosit termenul de infectie recidivanta. Mediul n-are nimic de a face cu problema ta.

Si probleme de genul asta trebuie dezbatute cu urologul si ginecologul, sigur ca da.
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 10:39
De la: Camil5y8, la data 2017-01-19 23:08:52Nu-ti fa griji pt. mine. Am persoane foarte ok in jurul meu. De ajutorul carora, sunt 100% sigur.


Nu-mi fac deloc, @Camil...
Si nu vorbeam despre cit de okay ar fi cei din jurul tau.
In fond nu toti sint asa, a priori, pt. oricare dintre noi?
Eu vorbeam de cu totul altceva:
De capacitatea lor de a-ti fi realmente de folos intr-un mod inteligent si care sa te scoata dintr-o criza reala sau o mare belea!
Nu numai de a se agita, de a te freca pe miini si de a-ti pune o compresa racoritoare pe frunte, de a lacrima compasiv, de a-ti aduce o cana cu apa sau un bol de supa, de ati aduce suport financiar, de a te imbarbata sau de a ... empatiza!
Sper ca realizezi ca nu la asa ceva m-am referit.

De ex. daca - Doamne fereste! - ai avea nevoie de un neurochirurg care sa te salveze, banuiesc ca n-ai lasa pe nimeni din familie, oricit de ... 100% okay ar fi, sa-ti intre in creieri, nu-i asa?
Si cu toate astea nu ti-ai pune nici macar un singur moment la indoiala decizia de ati lasa in sala de operatie viatza in miinile unui ... total necunoscut, huh?
Si asta doar in baza ... presupusei expertize a doctorului, nu-i asa?

Imagineaza acum ca, data fiind situatia in care te afli (sorry, e vorba doar de o supozie argumentativa care n-are nici o legatura cu realitatea de azi), nu ai avea cum sa decizi tu pt. tine si nici cum sa stii care-i cel mai bun chirurg in cazul tau specific.
E clar ca in situatia asta esti la 'mina' celor apropiati, da?
Adica aia 100% okay, foarte buni cu tine, saritori neconditionat sa te ajute fizic si financiar, empatici pina la maxim, etc., etc., etc.
Ei bine, oricit de okay ar fi cei din jurul nostru, oricare dintre noi nu numai ca trebuia sa intelegem da' trebuie sa si acceptam si sa traim cu consecintele faptului ca cei atit de dragi noua nu sint si cei mai calificati sau 'profesionisti' sa faca alegerile de viatza si de moarte din ... viatza noastra!

Nu-i absolut cu nimic mai 'inaltzator' in a muri de incompetentza celor ... '100% okay'!

Trebuie sa stii ca statistica, sociologia si psihologia dau - in ceea ce priveste incredera fatza de cei din jurul nostru (bazata in fond doar pe o relatie 'istorica' apropiata sau de familie) - rate reale de incredere si/sau succes cu mult inferioare celor 100% prezumate de noi toti.
In mod surprinzator, de cele mai multe ori, acestea sint chiar sub ... 10%!

Ce putem intelege din asta?
Am esuat cumva cu increderea noastra?...
N-am fost in stare sa ne obiectivizam tocmai datorita relatiei prea 'epidermice'??...
Cei apropiati sint mult mai 'incompetenti' in realitatea obiectiva decit par a fi si decit sintem noi in stare sa apreciem sau sa acceptam???...
Sau pur si simplu noi sintem cei care nu avem educatia si capacitatea de a discerne intre a fi ... 100% okay si utili si a fi ... 100% EFICIENTI?!?
In fond si la urma urmei, cinic vorbind, supravietuirea oricarui individ (oricit de civilizat sau nu) sta tocmai arta de a fi ... INTELIGET!

Inteligenti sint insa relativ multi indivizi pe planeta asta, da' abilitatea de a face din acea inteligentza o arta, o au extrem de putini!
Asa ca increderea neconditionata in cei din jurul nostru (determinata de relatii sociale de toate tipurile, de bunatate, de educatie, de empatie, de civilizatie si cultura si chiar de multe alte inalte valori morale) nu are de fapt prea multe in comun cuuu...

...expertiza reala in a ne fi de folos in momentele cu adevarat critice!

Intelegi despre ce vorbesc?

Nu de alta, da' pina si euglenele bok-o-trofe din fan clubul descreieratzilor de pe-aici se bazeaza tot pe-un fel de ... empatie!
De stup, gregara, primitiva si salbatica, da' tot un fel de empatie.
Care de altfel le si face atit de agresive si capabile de 'a actiona' in comun, cu toate ca nu se cunosc de-adevaratelea, nu impartasesc in viatza reala acelasi set de valori si nici nu au aceleasi idealuri.
Si chiar daca isi dau mizericordios binetze, isi sorb aburinda cafelutza ... digitala impreuna, isi dau like si isi trimit maxime si citate 'mobilizatoare, isi share-uiesc filmuletze ... 'anabolizante' sau isi trimit bezele care de care mai imbecile si ipocrite in fond!

Lucrurile astea extrem de superficiale, neadevarate si teribil de schizoide (izvorite cu sigurantza din viatza lor REALA) n-ar mai constitui nici un fel de impediment 'empatic' atunci cind, puse intr-o situatie limita de viatza si de moarte, ar trebui sa aleaga intre cei cu adevarat apropiati si dragi din viatza proprie si cei ... 'apropiati si dragi' din viatza din cyberspace.

Asa ca...
...Bingooooo!
garbo101426
Postat pe 20 Ianuarie 2017 11:46
De la: Camil5y8, la data 2017-01-20 09:58:51Scuza-mi interventia doamna, dar cum ramai insarcinata, cand te stii cu probleme destul de grave de sanatate, care pot afecta si copilul?

E suficienta informatie, ca eu sa-mi dau seama ca a cam lipsit responsabilitatea, in privinta conceperii acelui copil, fara suparare.


Again, nu te formaliza, @Camil, nu e cazul...

Daca nu stiai pina acum, medicii romani sint ... Dumnezeu pe Pamint si toata inteligentza din Univers e la ... degetul lor mic!
De aia avem in Romania un adevarat GENOCID de ... 65.000 de cetatzeni care mor cu zile IN FIECARE AN din cauza ignorantzei si nepasarii din mediul medical, relelelor tratamente aplicate, automedicatiei, incompetentei crase din sistemul sanitar, conditiilor inimane si insalubre din spitale.
Cit si a malpraxisului care la noi ... nici nu exista de fapt de vreme ce nici un medic n-a fost condamnat pina acum pt. asa ceva!
Asta in timp ce in USA isi pierd dreptul de libera practica, fac chiar pushcarie si platesc daune de multe ... miliarde de dolari tot anual, mii de medici americani!
Da' asta poate doar pt. ca stiintza medicala la ei o fi la ... piciorul broastei comparativ cu cea de pe la noi, nuuu?!?

In fond ai si tu dreptate, ce rost are sa incerci sa faci pe cineva care de fapt n-are nevoie de sfaturi utile din care sa inteleaga ce-i aia informatie discriminanta daca nu poate intelege nici macar ce-i aia ... plus-valoare dialogativa?

In fond e treaba fiecaruia cit vrea sa sufere si daca vrea sa moara mai devreme sau mai tirziu!
Fiecare pasare pre limba ei piere, nu?
Mult mai grav si inacceptabil din punctul meu de vedere in anul 2017 este sa 'mori' lasindu-te pe ... mina altora!
garbo101426
Postat pe 20 Ianuarie 2017 12:09
De la: garbo101426, la data 2017-01-20 11:46:30
De la: Camil5y8, la data 2017-01-19 23:08:52Nu-ti fa griji pt. mine. Am persoane foarte ok in jurul meu. De ajutorul carora, sunt 100% sigur.


Nu-mi fac deloc, @Camil...
Si nu vorbeam despre cit de okay ar fi cei din jurul tau.
In fond nu toti sint asa, a priori, pt. oricare dintre noi?
Eu vorbeam de cu totul altceva:
De capacitatea lor de a-ti fi realmente de folos intr-un mod inteligent si care sa te scoata dintr-o criza reala sau o mare belea!
Nu numai de a se agita, de a te freca pe miini si de a-ti pune o compresa racoritoare pe frunte, de a lacrima compasiv, de a-ti aduce o cana cu apa sau un bol de supa, de ati aduce suport financiar, de a te imbarbata sau de a ... empatiza!
Sper ca realizezi ca nu la asa ceva m-am referit.

De ex. daca - Doamne fereste! - ai avea nevoie de un neurochirurg care sa te salveze, banuiesc ca n-ai lasa pe nimeni din familie, oricit de ... 100% okay ar fi, sa-ti intre in creieri, nu-i asa?
Si cu toate astea nu ti-ai pune nici macar un singur moment la indoiala decizia de ati lasa in sala de operatie viatza in miinile unui ... total necunoscut, huh?
Si asta doar in baza ... presupusei expertize a doctorului, nu-i asa?

Imagineaza acum ca, data fiind situatia in care te afli (sorry, e vorba doar de o supozie argumentativa care n-are nici o legatura cu realitatea de azi), nu ai avea cum sa decizi tu pt. tine si nici cum sa stii care-i cel mai bun chirurg in cazul tau specific.
E clar ca in situatia asta esti la 'mina' celor apropiati, da?
Adica aia 100% okay, foarte buni cu tine, saritori neconditionat sa te ajute fizic si financiar, empatici pina la maxim, etc., etc., etc.
Ei bine, oricit de okay ar fi cei din jurul nostru, oricare dintre noi nu numai ca trebuia sa intelegem da' trebuie sa si acceptam si sa traim cu consecintele faptului ca cei atit de dragi noua nu sint si cei mai calificati sau 'profesionisti' sa faca alegerile de viatza si de moarte din ... viatza noastra!

Nu-i absolut cu nimic mai 'inaltzator' in a muri de incompetentza celor ... '100% okay'!

Trebuie sa stii ca statistica, sociologia si psihologia dau - in ceea ce priveste incredera fatza de cei din jurul nostru (bazata in fond doar pe o relatie 'istorica' apropiata sau de familie) - rate reale de incredere si/sau succes cu mult inferioare celor 100% prezumate de noi toti.
In mod surprinzator, de cele mai multe ori, acestea sint chiar sub ... 10%!

Ce putem intelege din asta?
Am esuat cumva cu increderea noastra?...
N-am fost in stare sa ne obiectivizam tocmai datorita relatiei prea 'epidermice'??...
Cei apropiati sint mult mai 'incompetenti' in realitatea obiectiva decit par a fi si decit sintem noi in stare sa apreciem sau sa acceptam???...
Sau pur si simplu noi sintem cei care nu avem educatia si capacitatea de a discerne intre a fi ... 100% okay si utili si a fi ... 100% EFICIENTI?!?
In fond si la urma urmei, cinic vorbind, supravietuirea oricarui individ (oricit de civilizat sau nu) sta tocmai arta de a fi ... INTELIGET!

Inteligenti sint insa relativ multi indivizi pe planeta asta, da' abilitatea de a face din acea inteligentza o arta, o au extrem de putini!
Asa ca increderea neconditionata in cei din jurul nostru (determinata de relatii sociale de toate tipurile, de bunatate, de educatie, de empatie, de civilizatie si cultura si chiar de multe alte inalte valori morale) nu are de fapt prea multe in comun cuuu...

...expertiza reala in a ne fi de folos in momentele cu adevarat critice!

Intelegi despre ce vorbesc?

Nu de alta, da' pina si euglenele bok-o-trofe din fan clubul descreieratzilor de pe-aici se bazeaza tot pe-un fel de ... empatie!
De stup, gregara, primitiva si salbatica, da' tot un fel de empatie.
Care de altfel le si face atit de agresive si capabile de 'a actiona' in comun, cu toate ca nu se cunosc de-adevaratelea, nu impartasesc in viatza reala acelasi set de valori si nici nu au aceleasi idealuri.
Si chiar daca isi dau mizericordios binetze, isi sorb aburinda cafelutza ... digitala impreuna, isi dau like si isi trimit maxime si citate 'mobilizatoare, isi share-uiesc filmuletze ... 'anabolizante' sau isi trimit bezele care de care mai imbecile si ipocrite in fond!

Lucrurile astea extrem de superficiale, neadevarate si teribil de schizoide (izvorite cu sigurantza din viatza lor REALA) n-ar mai constitui nici un fel de impediment 'empatic' atunci cind, puse intr-o situatie limita de viatza si de moarte, ar trebui sa aleaga intre cei cu adevarat apropiati si dragi din viatza proprie si cei ... 'apropiati si dragi' din viatza din cyberspace.

Asa ca...
...Bingooooo!


In situatia ei, doamna ar fi trebuit sa se bazeze doar pe sfaturile medicilor. Altii decat cei care au tratat-o, daca acestia nu si-au facut meseria. Sau daca simtea nevoia sa se intereseze din experienta altor viitoare mame, s-o fi facut pe un forum specific.

Cele pe care le numesti euglene, chiar mi se par a avea un set apropiat de valori si idealuri. Doar ele nu variaza mult la individul comun. Casa, familie, putina socializare de intretinere. Nu cred ca vreuna din ele viseaza sa ajunga pe Everest, sa zboare cu deltaplanul sau sa faca din viata lor un sport extrem, in sensul bun.

Inteleg ce spui tu si chiar daca ne-am dori, rar se pot ivi in vietile noastre, cand avem o problema de sanatate, persoane extrem de bine pliate pe ceea ce avem nevoie. Asa ca ne bazam pe sprijinul celor avizati, pe apropiati, si pe noi. Asta nu inseamna ca daca individul inteligent isi asigura fara mari probleme supravietuirea, oamenii care si-au neglijat sanatatea dar au lasat o cultura remarcabila generatiilor urmatoare erau mai putin inteligenti, nu? Mai ales ca a avea o sanatate buna, a devenit, nu o chestiune de interes firesc, a omului sec. 21, ci chiar un ideal, in lipsa unor idealuri autentice.
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 12:13
De la: garbo101426, la data 2017-01-20 12:09:48
De la: Camil5y8, la data 2017-01-20 09:58:51Scuza-mi interventia doamna, dar cum ramai insarcinata, cand te stii cu probleme destul de grave de sanatate, care pot afecta si copilul?

E suficienta informatie, ca eu sa-mi dau seama ca a cam lipsit responsabilitatea, in privinta conceperii acelui copil, fara suparare.


Again, nu te formaliza, @Camil, nu e cazul...

Daca nu stiai pina acum, medicii romani sint ... Dumnezeu pe Pamint si toata inteligentza din Univers e la ... degetul lor mic!
De aia avem in Romania un adevarat GENOCID de ... 65.000 de cetatzeni care mor cu zile IN FIECARE AN din cauza ignorantzei si nepasarii din mediul medical, relelelor tratamente aplicate, automedicatiei, incompetentei crase din sistemul sanitar, conditiilor inimane si insalubre din spitale.
Cit si a malpraxisului care la noi ... nici nu exista de fapt de vreme ce nici un medic n-a fost condamnat pina acum pt. asa ceva!
Asta in timp ce in USA isi pierd dreptul de libera practica, fac chiar pushcarie si platesc daune de multe ... miliarde de dolari tot anual, mii de medici americani!
Da' asta poate doar pt. ca stiintza medicala la ei o fi la ... piciorul broastei comparativ cu cea de pe la noi, nuuu?!?

In fond ai si tu dreptate, ce rost are sa incerci sa faci pe cineva care de fapt n-are nevoie de sfaturi utile din care sa inteleaga ce-i aia informatie discriminanta daca nu poate intelege nici macar ce-i aia ... plus-valoare dialogativa?

In fond e treaba fiecaruia cit vrea sa sufere si daca vrea sa moara mai devreme sau mai tirziu!
Fiecare pasare pre limba ei piere, nu?
Mult mai grav si inacceptabil din punctul meu de vedere in anul 2017 este sa 'mori' lasindu-te pe ... mina altora!


Stiam ca medicul e D-zeu pe pamant, in Romania. Romanul, tot roman, ca de, medicul are atatia ani de scoala, recunoastere nationala si internationala... si totusi, din toata desteptaciunea lui, nu poate da un diagnostic corect, nu poate efectua cu succes o simpla operatie, de-i moare omul pe masa de operatie si el invoca o culpa a pacientului, de parca nu el l-a evaluat, si mai grav, in urma erorilor medicale nu poate fi tras la raspundere, nu risca macar un proces penal pe bune, ni scot ochii cu zanganit simbolic de catuse doar la cei cu infractiuni si acte medicale f. grave iar in cateva zile se termina si circul si nu li se retrage nici dreptul de practica a meseriei pe care si-o fac precum ultimii studenti repetenti si spagari, ceea ce este strigator la cer. Si i se "intampla" cel mult o sanctiune.
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 12:28
Forum ... specific???
Ai intrat vreodata pe-acolo sa vezi cam ce ... dezastru e?!?

Nimic din ce i-am spus aici n-a putut gasi la medicii certificati legal vreme de 7 ani si nici n-o sa gaseasca pe forumuri unde toata lumea cere sfaturi calificate de la ... suferinzii de aceleasi probleme!
Informatia corecta si exacta e un lucru infinit mai rar intilnit decit ...oxigenul in Univers.

De asta vorbeam de ... arta aia!
garbo101426
Postat pe 20 Ianuarie 2017 12:30
Atunci arta asta trebuie sa fie de ambele parti, nu?
Ca daca nu se vrea, degeaba se insista.
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 12:32
"ni se scot".
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 12:50
De la: Camil5y8, la data 2017-01-20 12:32:57Atunci arta asta trebuie sa fie de ambele parti, nu?
Ca daca nu se vrea, degeaba se insista.


Imposibil sa fie de ambele parti!

Daca ar fi asa inseamna ca deja am ajuns in ... Utopia ubermensch-ului nietzsche-nian in care guverneaza doar ... bunul simtz!
In expresia lui anglo-saxona de 'common sense', nu cea romaneasca, desigur...

Ai vazut tu pe undeva semnele unei atari evolutii?!?...
garbo101426
Postat pe 20 Ianuarie 2017 13:10
E si depasire a ultimei conditii, de rasturnare a tiparelor dar si utopie. Nu as fi de acord in fond cu asertiunea lui Nietzsche, referitor la supra-conditia umana: '...insasi puterea creatoare de a crea un sens cedeaza si dezamagirea devine starea dominanta........ pt ca totul se supune vointei oarbe, cu totul instinctuale, nesecatuite" (din ce?). E multa cazuistica interioara si prea mult sceptiscism. De fapt omului modern i se aplica pe undeva, dar prin excesul detasarii, cred eu-Nietzsche nu era detasat, ci o natura patimasa-. II serveste selectiv binele (omului zilelor noastre), dupa cum ii serveste si raul, dincolo de natura, macar teoretica, a lucrurilor.

Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 13:48
Iar aici e un fragment superb si impartasesc convingerea asta: "Sentimentul cel mai inalt de putere si siguranta isi gaseste expresia in ceea ce are stil intr-un mod grandios. Puterea ce nu mai are nevoie de nici o dovada: care refuza sa placa, care raspunde cu greu, care nu simte in preajma nici un martor: care traieste fara a avea constiinta, ca exista o opozitie impotriva ei; care isi are, fatalista, echilibrul ei interior, o lege printre legi: acest lucru isi gaseste expresia in stilul grandios."
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 14:18
Nietzsche, ca orice geniu, n-avea cum sa nu fie ... patimas, extrem de ciudat sau putzin nebun!

Nu din ... indolentza sufletului, fleshcaiala spirituala si ramolisment ideatic se nasc marile idei si geniile aferente!...

Dezamagirea vine atit din 'staruintza' omului de a gasi si da un musai un sens oricarui lucru sau fapt, cit si din ... impotentza ontologica de a pricepe ca rolul lui pe acest Pamint e CU TOTUL ALTUL decit il proiecteaza Umanitatea in integralitatea ei meschina si superficiala sau fiecare individ in parte, in incapacitatea PERSONALA de a avea CURAJ in opera de evolutie AUTO-IMPUSA daruita omului chiar de catre Mama Natura si Dumnezeu insusi!

In esentza lucrurile nu sint chiar atit de complicate daca din cind in cind se mai naste cite o minte luminata care sa ne arate ... DIRECTIA.

Fie si doar daca in existentza noastra istorica ar fi existat doar 2(doi) uriasi intelepti, Aristotel si Pavel din Tars, si tot ar fi trebuit sa fim in cu totul alta parte acum...

Nu numarul insuficient al geniilor ar putea constitui 'problema' fundamentala a Omenirii.
Ci chiar multimile djuvariene din ce in ce mai numeroase (mama idiotzilor e permanent gravida, nu?), din ce in ce mai obnubilate, mai depersonalizate si mai aneantizate biologic si ideatic...

...Djuvarieni extrem de vizibili si vocali chiar si pe-aici.
garbo101426
Postat pe 20 Ianuarie 2017 14:29
Sensul exista, nu-l dam noi, ca-i de la D-zeu sau de la Mama Natura... Noi il cautam. Iar un patimas are cu atat mai mult nevoie de sens. Vointa si puterea ubermensch-lui tind spre un nou sens. Ori Nietzche asta "propovaduia" si asta isi dorea, nihilismul, lipsa de sens, luptand impotriva naturii sale.
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 14:48
De la: garbo101426, la data 2017-01-20 14:29:19Nietzsche, ca orice geniu, n-avea cum sa nu fie ... patimas, extrem de ciudat sau putzin nebun!

Nu din ... indolentza sufletului, fleshcaiala spirituala si ramolisment ideatic se nasc marile idei si geniile aferente!...

Dezamagirea vine atit din 'staruintza' omului de a gasi si da un musai un sens oricarui lucru sau fapt, cit si din ... impotentza ontologica de a pricepe ca rolul lui pe acest Pamint e CU TOTUL ALTUL decit il proiecteaza Umanitatea in integralitatea ei meschina si superficiala sau fiecare individ in parte, in incapacitatea PERSONALA de a avea CURAJ in opera de evolutie AUTO-IMPUSA daruita omului chiar de catre Mama Natura si Dumnezeu insusi!

In esentza lucrurile nu sint chiar atit de complicate daca din cind in cind se mai naste cite o minte luminata care sa ne arate ... DIRECTIA.

Fie si doar daca in existentza noastra istorica ar fi existat doar 2(doi) uriasi intelepti, Aristotel si Pavel din Tars, si tot ar fi trebuit sa fim in cu totul alta parte acum...

Nu numarul insuficient al geniilor ar putea constitui 'problema' fundamentala a Omenirii.
Ci chiar multimile djuvariene din ce in ce mai numeroase (mama idiotzilor e permanent gravida, nu?), din ce in ce mai obnubilate, mai depersonalizate si mai aneantizate biologic si ideatic...

...Djuvarieni extrem de vizibili si vocali chiar si pe-aici.


E diferenta neta intre "staruinta de a gasi un sens, in orice lucru si fapt", si dezamagirea djuvarianului si framantarile unui om peste medie, nu mai vorbesc de genii. Djuvarianul raspunde amorf la mediu, se adapteaza la orice. Pt. el nu este o drama pierderea directiei intr-o maniera metafizica, ci intr-una care de tine de gregar si pragmatic.
De ce sa gandesti un ubermensch, cand lucrezi cu materialul clientului?!
Camil5y8
Postat pe 20 Ianuarie 2017 15:18
Nu, nu, nu, nici vorba!...

E falsa impresia ca asta 'propovaduia' Nietzsche.
Incearca sa-l recitesti eliberat de precognitii, fara sa te lasi 'atins' de exegezele altora asupra operei sale si, mai ales, ... FARA FRICA!
Si in nici un caz nu incepe cu 'Also Sprach Zarathustra'.

Cineva care defineste Ubermensch-ul asa cum o face Nietzsche, nici vorba sa dea omului care ar trebui sa devenim cu totii doar ... un non-sens!

Ideea lui de Ubermensch nu e nicdecum o ... apologetica filozofica fara sens, ci din contra, prefigureaza capacitatea extraordinara de evolutie a omului pina la inaltimi la care nimeni nu s-a mai gindit si pe care societatea si religiile ... le reprima drastic sau chiar cu brutalitate (vezi societatile autocrate, dictatoriale, fasciste/naziste sau comuniste) tocmai de frica a ceea ce ar insemna un spirit cu adevarat LIBER!

Mi-aduc aminte f. bine ca pe vremea cind eram eu in facultate erau tolerate in limite destul de largi bancurile cu comunisti sau glumele cu 'tovarsul sau tovarasa' (chipurile ca un fel de ... supapa sociala), da' erau aspru reprimate ideile nietzsche-niene pe care nu aveai voie sa le enuntzi nici macar in discutii private sau informale caci, daca se afla, riscai sa fii dat afara din facultate!
Chiar atit de frica le era conducatorilor si securistilor de ideea de spirit liber, gindire autarhica in afara dogmelor partidului cit si existentza (fie ea si indepartat viitoare) a unui ... om nou de alt tip decit cel troglodit al comunistilor...

N-ai observat ca de fapt nu s-a schimbat mai nimic in raportul asta pervers intre clasa conducatoare si restul poporului, nici acum la atitia ani de la cica ... 'eliberarea' de comunism?
Chiar daca, aparent, ciocnirile' nu mai imbraca aceleasi forme de dinainte de '89.

O mica concluzie?
Micimea omului (atit de urita de Nietzsche) se pare ca n-are de fapt nici o legatura cu ... sistemul politic, ci doar cu natura noastra.
Permanenta duala.
Atit de divina da' si teribil deee ... darwina!
garbo101426
Postat pe 20 Ianuarie 2017 15:28
"De ce sa gandesti un ubermensch, cand lucrezi cu materialul clientului?!?"...

Din fericire pt. Umanitate, Nietzsche n-a fost un simplu ... croitor de idei.
Ci, in opinia mea, unul dintre cei mai mari artisti geniali ai ... haut couture-ului spiritului uman!
garbo101426
Postat pe 20 Ianuarie 2017 15:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
iona 5 De la: garbo_14199 24 Iunie 2013 15:57
ADHD 49 De la: clea2645 2 Iunie 2016 14:51
Cresa sau gradinita 51 De la: aly_raz 15 Septembrie 2010 14:30
laptele humana 2 De la: alinastinga 11 Decembrie 2010 12:01
ecografiile in sarcina 5 De la: ruschita 19 Ianuarie 2009 19:55
Setari Cookie-uri