vreau sa fiu libera

De la: delada, la data 2015-07-01 15:16:541. El nu seamana cu vecinul tau. Are insa intiparit undeva ca barbatul trebuie sa bea.

2. Are si calitati, nu degeaba am incercat eu sa arunc o lumina pozitiva asupra lui.

3. Cand e linistit, si nu a facut nici un exces, poate face lucruri frumoase si este bine de stat in preajma lui.

4. Daca nu pleaca inseamna ca motivul nemultumirii lui nu sunt eu.


1. Aşa a început şi vecinul meu : cu ideea "Dacă nu bei, nu eşti bărbat." .
2. Care sunt anulate toate de problema asta.
3. Degeaba, dacă nu este mereu aşa.
4. Sau poate că este totul roz pt el, are de toate, inclusiv băutura. De ce ar pleca cineva în contextul ăsta ?
VasileDinNuc
Postat pe 1 Iulie 2015 21:53
Nu ma deranjeaza ca bea, sau ca se mai imbata. Nu rezista, o ia razna. Sunt sigura ca in fiecare familie s-a intamplat ca barbatul sa bea mai mult decat trebuie. A avut servici, s-a tinut de el, nu au fost probleme de nici un fel. In anii astia de stat impreuna am trecut prin multe si am devenit noi, suntem o Familie. Exista un fel de falie, de prapastie in care cade din cand in cand, pe negandite, pe nepregatite. Si analizeaza in mintea lui, in tacere, sau observa nu stiu ce, dupa care, surpriza, iti tranteste in cap niste concluzii cu valoare de adevar, pe care in momentul ala e foarte greu sa le combati.
Deliaaa
Postat pe 2 Iulie 2015 09:40
Cum ziceai si tu, si altii, esti confuza...Dpmdv aici e cel mai greu, cand ajungi la confuzie.Acest lucru reiese foarte clar din ce scrii, acum e asa, acum e altfel...ori asa iti vin si le asterni pur si simplu ca sa te descarci. Sincer, eu nu reusesc sa prind o intentie/dorinta constanta de a ta, de care sa te tii..e haos.Din ce am prins, tu acum nu esti in tara sau alaturi de el. Eu cred ca, acum e momentul cel mai bun sa vezi ce simti vis-à-vis de ce a fost rau si bun, care si cat cantaresc, daca il iubesti sau te agate, ca multe femei de statutul de femeie maritata...indiferent ca ai cu cine sa faci casa sau nu..Esti o femeie puternica, insa acum jonglezi cu prea multe situatii negative si e normal sa nu iti dai de cap.
Observ inca mentalitatea de a fi maritata cu orice pret.Adica:ca-i betiv, ca-i agresiv, ca-i lenes, instabil etc...lasa ca-l duc, dar am sot!!! Asta e decizia fiecaruia, cum isi traieste viata, insa, dpmdv o familie trebuie sa fie altceva. Mult succes, putere si, daca pentru tine e ok sa te balangani asa intre da si nu, vezi cam ce inseamna mediul asta pt copilul tau! Va deveni un adult cu baza data de copilarie...
Schmetterling
Postat pe 2 Iulie 2015 10:18
Nu ma asteptam sa primesc raspunsuri asa de punctual. Tu ai dreptate. Chestia cu aruncarea pisicii chiar i-am spus-o. Nu crd ca e vorba ca ii gasesc scuze pentru ca nu pricep cum sta treaba, sau ca sunt naiva si el ma duce de nas. Sunt totusi niste ani. Cred ca mai degraba este vorba despre ce pretentii am eu de la mine si ce sunt dispusa sa fac pentru ele.
Deliaaa
Postat pe 2 Iulie 2015 10:29
Pana la urma, Delada, nu te deranjeaza nici ca bea, nici ca se imbata.. Te deranjeaza de fapt discutiile pe care le aveti la betie (a lui), ca-ti spune niste lucruri pe care nu poti sa le contrazici si nici nu te asculta ca este beat, si mai rau, agresiv . Atuncu cam ce ai putea sa discuti la masa familiei, daca pe tine nu te deranjeaza ca se imbata... Si, cum zici, tu stii cum sa te feresti de situatiile acelea. Binenteles ca oricum nu-ti convine situatia, chiar daca ai invatat sa eviti discutiile si sa te protejezi. De fapt, pana la urma, sinteza framantarilor tale ramane cea exprimata in titlu - " Vreau sa fiu libera!". Dar ai multe framantari legate de dorinta ta. Nehotarare se numeste. Ni se intampla tuturor, sau celor mai multi oameni, care gandesc mult inainte de a face ceva. Si de obicei decizia luata dupa multa gandire este cea mai proasta. Cele mai bune decizii le iei cu simturile. Multe femei trec prin " criza existentiala " prin care treci tu acum. Unele pleaca, altele nu. Unele constata ca au facut bine, ca s-au linistit si le merge mai bine, altele regreta. De asta, toti cei de mai sus iti spun ca decizia este numai la tine. In afara de a te asculta nu te putem ajuta cu prea mult.
Miafarow
Postat pe 2 Iulie 2015 10:42
Imi pare rau ca asa se intelege ca imi doresc cu orice pret un sot. Nu e asa. Ma tin cu dintii de casnicia asta? Asa reiese din povestirile mele. Adica de ce as suporta toate astea? Poate xa am fu
Deliaaa
Postat pe 2 Iulie 2015 10:47
De la: delada, la data 2015-07-02 09:40:171. Nu ma deranjeaza ca bea, sau ca se mai imbata.

2. Nu rezista, o ia razna.

3. Sunt sigura ca in fiecare familie s-a intamplat ca barbatul sa bea mai mult decat trebuie.


1. Asta este o problemă.
2. Cum ar putea să nu te deranjeze când bea şi se îmbată, când ştii bine că ajunge, invariabil, la a o lua razna ?
3. Poţi fi sigură, dar greşeşti în lucrul ăsta. Ştiu destui care nu au făcut / nu fac aşa. :)
VasileDinNuc
Postat pe 2 Iulie 2015 15:19
E usor sa dam sfaturi... stii, din spatele ecarnului, parem toti niste perfectionisti, insa doar tu stii care sunt alegerile bune pentru tine... ca pana la urma, viata ta o traiesti tu si tu esti aceea care suporta consecintele, fie ca sunt bune sau rele.
Adevarul e intotdeauna la mijloc, greselile pot fi de ambele parti... si pana la urma, poate ca nici macar nu e nevoie de un vinovat ca sa se puna punct unei relatii care nu mai merge. Ok, aveti un copil, ideal ar fi ca el sa creasca intr-o familie unita, dar decat sa traiasca in conditiile in care vede doi parinti mereu cu nervii intinsi la maxim, intr-o atmosfera lipsita complet de armonie, mai bine intr-o familie separata.(poate ca e dur ceea ce spun, dar asta e adevarul, de ce sa fim ipocriti si sa ustinem ca stam intr-o relatie pentru binele copilului, ca sa ce? Ca sa vada copilul cum ne scoatem ochii?)
Cauta, asadar, raspunsurile... le stii numai tu... le simti numai tu... si incearca sa il analizezi putin pe sotul tau fara sa il judeci, incearca sa ii gasesti cateva calitati care te-au atras la el, ce te-a cucerit... poate avand o discutie de acest gen veti descoperi in ce directie trebuie sa mergeti.
... si orice ai alege, iti doresc sa ai parte de liniste!
danieladana
Postat pe 2 Iulie 2015 16:57
Adevarul e ca nu stiu de unde scot tampeniile astea. Cum sa nu ma deranjeze ca bea? Ma deranjeaza multe, am spus, vreau sa fiu libera. Nu ai ca nu pot sta in permanenta incordata. Eu, in toata viata mea, si nu numai in casnicie, caut calitatile oamenilor si nu defectele. Cand simt ca nu mai pot, plec. Am facut-o odata, deci banuiesc ca daca vreau intr-adevar pot. Sunt multe alte lucruri. De exemplu trebuie sa imi reiau rolul de mama. O mama trebuie sa fie in permanenta in preajma copilului nu doua saptamani in 2 luni.
Deliaaa
Postat pe 2 Iulie 2015 21:41
Am deschis acest topic un pic disperata si ..... nu mai stiu termenii. Eu acum spun asa: Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am si il rog sa imi dea putere sa le duc pe toate, de e pace sau razboi, despartire sau nu. Oricum nu o sa ma hotarasc acum. La momentul potrivit voi stii ce vreau.
Deliaaa
Postat pe 2 Iulie 2015 21:46
Eu sunt singura persoana pe care pot sa ma bazez si azi mi-am amintit asta. Niciodata nu m-am dezamagit si daca am gresit, am incercat sa ma corectez. Uneori am reusit alteori decat partial. Sper sa fie asa si pe viitor. Nu imi place sa acuz, si aceasta postare a mea tinde sa ma oboseasca prin amintirea repetata a unor lucruri urate si rele. Poate ca e timpul sa se astearna tacerea peste ele, si sa ramana ceea ce sunt niste intamplari nefericite care insa nu mai exista.
Deliaaa
Postat pe 2 Iulie 2015 22:01
Miafarow
Postat pe 3 Iulie 2015 08:30
De la: delada, la data 2015-07-02 21:46:461. De exemplu trebuie sa imi reiau rolul de mama. O mama trebuie sa fie in permanenta in preajma copilului nu doua saptamani in 2 luni.

2. Oricum nu o sa ma hotarasc acum.


1. Corect. Aşa ar trebui. Dar uite că sunt foarte multe persoane atrase de mirajul Vestului, un loc de muncă mai bine plătit, şi uite aşa se duce de râpă familia respectivă....

2. Dar ce poţi face, este să-ţi iei liber câteva zile şi să dai o fugă acasă, neanunţată, să le faci o surpriză plăcută cu venirea ta. Aşa nu mai stai nici tu în incertitudini, stres şi te linişteşti.
VasileDinNuc
Postat pe 3 Iulie 2015 09:00
1. Eu nu am fost atrasa de mirajul vestului ci de posibilitatea de a munci si a castiga bani. Bani fara de care e imposibil sa traiesti daramite sa tii familia unita. A fost o solutie de criza, care s-a prelungit prea mult, ca si criza din Ro.
2. O sa ajung in cateva sapt.,acasa.
Sper sa mai fie acasa, ca de fiecare data cand ma intorc ma simt tot mai straina.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 19:02
De la: delada, la data 2015-07-04 19:02:471. Eu nu am fost atrasa de mirajul vestului ci de posibilitatea de a munci si a castiga bani. Bani fara de care e imposibil sa traiesti daramite sa tii familia unita. A fost o solutie de criza, care s-a prelungit prea mult, ca si criza din Ro.
2. O sa ajung in cateva sapt.,acasa.
Sper sa mai fie acasa, ca de fiecare data cand ma intorc ma simt tot mai straina.


1. Tot aia este.
2. Şi apoi ? Pleci iar ? De ce nu te duci acum ?
VasileDinNuc
Postat pe 4 Iulie 2015 19:32
Pentru ca nu se poate acum. Nu se poate dupa cum vreau eu.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 19:45
Si apoi, cel mai probabil plec iar. Pana cand o sa apara o alta oportunitate, sau o sa strang bani sa inchiriez un apartament aici. .
Sau, ca sa fie ceata completa, imi gasesc in Ro un job si nu mai plec.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 19:49
De la: delada, la data 2015-07-04 19:49:50Sau, ca sa fie ceata completa, imi gasesc in Ro un job si nu mai plec.


Nu este nicio ceaţă, asta este singura variantă bună şi corectă. Banii vin şi pleacă, dar familia rămâne.

Aşa se vede din Nucul meu.
VasileDinNuc
Postat pe 4 Iulie 2015 20:52
Multumesc, tu esti chiar un familist convins.
Chiar imi doresc liniste, sa ma simt acasa, sa-mi iau copilul im brate sau sa il cert. Acum e la varsta cand trebuie certat si domolit. Ca pana acum a fost print.
Acum…… Dar uite, e a doua oara cand spui chestia cu banii. Ma pune pe ganduri, ca poate esti vizionar. Ca acum, ultima oara chiar pentru bani am venit, sau numai pentru bani.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 21:38
Azi am citit pe garbo despre un tip de relatie toxica. Se potriveste ca o manusa pe relatia mea si nu e vorba de alcool.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 21:47
De la: delada, la data 2015-07-04 21:38:39Multumesc, tu esti chiar un familist convins.

Acum…… Dar uite, e a doua oara cand spui chestia cu banii. Ma pune pe ganduri, ca poate esti vizionar. Ca acum, ultima oara chiar pentru bani am venit, sau numai pentru bani.


Da, sunt familist convins, chiar aşa cum sunt, în Nucul meu ! :)

A 2-a oară ?? O spun de câte ori trebuie, pt că aşa este.... Nu-s niciun vizionar.... este doar realitatea pură !

Ştiu destui care au plecat "acolo" pt scurt timp şi au rămas acolo definitiv. Familiile s-au înstrăinat, majoritatea au divorţat...şi pt ce ? Pt bani ???

N-o să fiu niciodată de acord cu asta....
VasileDinNuc
Postat pe 4 Iulie 2015 21:55
Eu am venit cu gandul sa imi stramut familia aici. M-am lovit insa de mai multe obstacole. Si el nu a avutnvointa sa invete putin sa vb, ca i-am gasit n joburi, fara un minim de cunostinte de limba nu s-a putut. Anul trecut a fost un carusel, sus, jos, am gasit, ura, plangem de fericire, apoi stati putin, stie limba ca nu avem translator. Stiu ca sunt multi romani care lucreaza pe aici, si unii nu au stiut sa vb, dar au avut pe cineva care sa ii ajute. Ideea e ca mie nu imi pasa unde, poate sa fie si in Guatemala, daca sunt cu ai mei nu ma intereseaza. Pana
la urma casa ta e acolo unde traiesti sau unde poti sa traiesti. Eu repet, la noi in oras e jale. Si inca nu s-au inchis toate. Eu nu stiu unde traiesti tu, poate intr-un oras mare, ca altfel ai sti.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 22:21
Si am ami refuzat eu doua joburi ca i s-a parut dnului ca respectivul cu joburile avea intentii ascunse, apoi am cautat si nu am gasit nimic, bla, bla,. Si am obosit taareeee, si am descoperit ca nu sunt superwoman si ca m-am saturat, restul il stiti.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 22:34
De la: delada, la data 2015-07-04 22:21:351. Si el nu a avutnvointa sa invete putin sa vb, ca i-am gasit n joburi, fara un minim de cunostinte de limba nu s-a putut.

2. Eu nu stiu unde traiesti tu, poate intr-un oras mare, ca altfel ai sti.


Hmmmm....îmi dai senzaţia că te cerţi cu mine....eu mi-am scris doar părerea personală, tu faci ce vrei ! :)

1. Ceea ce mă aduce la ce spuneam cu ceva postări în urmă : are viaţa roz.

2. Trist că nu ştii....deşi se vede clar şi toată lumea ştie unde locuiesc eu : în Nuc ! :) Dar, hey, ce să ştiu eu, care-mi fac veacul în Nuc ?....

Cât despre Guatemala, poate n-ar fi o idee rea să vă duceţi acolo, în junglă, şi să trăiţi cu banane şi ce se găseşte pe acolo, şi poate mâine-poimâine ajungeţi nr 1 mondial exportatori de banane. :)
VasileDinNuc
Postat pe 4 Iulie 2015 22:34
Nu ma cert cu nimeni.
Deliaaa
Postat pe 4 Iulie 2015 22:48
Eu sunt taman în situația... inversă. Adică sunt un bărbat care a rămas acasă cu cei doi copii, în timp ce soția a plecat ”să facă bani” în străinătate. Diferența este că totuși eu beneficiez de o pensie pe caz de boală, dar aceasta face situația și mai dificilă pentru soțul tău. Pentru că, în ciuda acestei pensii, situația pentru mine tot a devenit, după plecarea soției în străinatate, din ce în ce mai dificilă și umilitoare. Trebuie să înțelegi că aici este vorba de legile firii, de ceea ce ne definește ca bărbați. Să fii întreținut de nevastă este cel mai rău lucru ce ți se poate întâmpla. Da, există și cazuri ”fericite”, când femeia este extrem de bogată și, nelipsindu-le nimic dpdv material, relația lor poate să fie relativ ”bună” și să dureze. Dar acestea sunt excepții de care nici măcar nu sunt sigur că există. Mai rău este că acest tip de relație nefirească într-o căsnicie îl va afecta pe copil, mai ales dacă este băiat! Eu nu m-am refugiat în băutură, pentru că nu îmi stă în fire. Am ales să strâng din dinți și să sufăr în tăcere. Fiecare bun cumpărat este un nou bold înfipt în carnea mea, sub unghiile mele. Fie că suntem ”bogați” sau săraci, tot voi suferi. Plâng în mine, sufăr și mă rog. La un moment dat au intervenit și relațiile extraconjugale, pentru fiecare dintre noi, cu certuri urâte. În acest moment eu m-am săturat de astfel de ”aventuri”, surogat pentru dragoste, de cea mai proastă calitate, și cred că a renunțat și ea. Suntem două persoane care facem bani și suferim... în patru. Da, avem și bucurii, nu le neg, și încă mai există dragoste între noi, dar cu ce preț!
Nu pot decât să-ți dau același sfat: roagă-te, suferă și speră! Iar, dacă vrei să fiți iarăși fericiți, CU ORICE PREȚ, reunește familia! Ori aici, ori unde ești tu, dar stați împreună! Altminteri, unica ”fericire” la care veți putea spera, va fi... o colivie de aur!
tudorel216
Postat pe 4 Iulie 2015 23:43
Pai, sa imi dau si eu cu parerea, as zice ca nevasta nu te intretine, din moment ce ai pensie, aduce surplusul necesar pentru o viata normala. Eu nu sunt barbat, si cred ca mai sunt si alte lucruri care definesc un sot, in afara de a asigura bunastarea familiei. Sunt barbati care croseteaza sau lucreaza goblen. Astea sunt timpurile si femeia poate fi independenta si poate castiga mai mult ca partenerul. Nimanui nu ii place sa fie intretinut. In mod normal, intr-o familie nu exista banii mei si banii tai, exista banii nostri. Tu ai grija de copii, de casa, asta este oare putin lucru?
Daca femeia ar fi bogata si nu le-ar lipsi nimic, de ce nu ar fi probleme? Tot intretinut ar fi barbatul, dar nu ar suporta singuratatea. Contrar a ceea ce se spune eu cred ca abstinenta nu te imbolnaveste ci mai degraba concentrarea pe lipsa o face. Adica ce fel de dragoste este,, daca in lipsa persoanei iubite "folosim" o alta?
Colivii sunt multe, de aur sau de arama. E bine sa te rogi, iti linisteste sufletul.
Deliaaa
Postat pe 5 Iulie 2015 10:50
Am uitat sa iti multumesc pentru ca mi-ai impartasit experienta ta. Din pacate sunt foarte multe familii in situatia asta, unul din soti plecat. Sunt si mai multe care, dupa ce s-au reunit in alta tara nu au mai gasit numitorul comun. Fiecare caz e diferit. Sotia ta se intoarce acasa la copii si la tine. Fiti fericiti si sanatosi! Si optimisti!
Deliaaa
Postat pe 5 Iulie 2015 11:11


https://youtu.be/WA3wOKHpzEU
barboneli
Postat pe 5 Iulie 2015 11:49
The webpage might be temporarily down or may have moved to a new web adress
Deliaaa
Postat pe 5 Iulie 2015 12:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
As vrea sa divortez dar... 5 De la: 13 Noiembrie 2018 12:25
chestionar 11 De la: garbo_389815 8 Decembrie 2013 19:19
Sa divortez, sa nu divortez, sa divortez... 338 De la: Luna_in_capricorn 10 Ianuarie 2016 18:34
Vreau sa divortez fara sa ma prezint la divort 63 De la: yram 8 August 2013 15:46
DIVORT.....CU NABADAI 49 De la: amarezza 8 Ianuarie 2010 16:47
Setari Cookie-uri