vreau sa fiu libera

M-am plimbat, am respirat, o gramada de aer. Nu mai pot raspunde la intrebari din astea, nu mi-o lua in nume de rau. Rana s-a cicatrizat si acum totul a revenit la normal si se afla sub controlul meu. Ceea ce am facut eu aici, s-ar putea numi brain storming cu amintirile si sentimentele mele. A fost intr-un fel extenuant.
Deliaaa
Postat pe 14 Iulie 2015 20:12
De la: delada, la data 2015-07-14 18:26:21A fost o intamplare


Ce întâmplare ? Te-a înşelat, te-a bătut, ţi-a vorbit urât...ce anume ?
VasileDinNuc
Postat pe 14 Iulie 2015 21:41
S-a intamplat ca eu m-am razgandit si el nu. S-a intamplat,sa apara un copil, neplanificat. Noi eram studenti. Am luat amandoi hotararea ca nu e momentul. Numai ca eu asteptand in spital sa intru la respectiva operatie m-am razgandit. Eu pana la 14 ani nu am omorat nici macar muste sau tantari, ca dupa aia au aparut in oras tantari si daca nu ii omorai erai mancat de viu. Deci m-am gandit eu, copilul asta e un dar, noi cica ne iubeam. Si am fugit efectiv din salon, pana cand l-am vazut pe el, care ma astepta ingrijorat si credea ca totul s-a terminat, i+am zis ca eu nu pot face asa ceva, mai bine renunt la facultate.Si am plans si am tipat, nu si nu. Dar..... mai tarziu, cand deja visam unde sa pun patutul, a venit cu ajutoare si atat m-au batut la,cap, ca e o prostie din partea mea, o copilarie, distrug viitorul meu si al lui, si nu mai stiu ce, si m-am dus, aranjasera totul cu o gramada de bani, si ... eram in 6 luni. In scurt timp dupa aia nu mai suportam sa puna mana pe mine, si apoi am plecat.
Deliaaa
Postat pe 14 Iulie 2015 22:19
Draga Delada, asta explica foarte bine privirea ta uneori trista. Dar as vrea sa stii un lucru sigur: celui mic plecat in rai ii este mai bine acolo decat aici asa ca pentru el nu ai de ca sa iti mai faci probleme. Este foarte adevarat ca ramai marcata pe viata de un asemenea eveniment, dar nu e cazul sa iti distrugi viitorul din cauza unor ganduri de demult. Viata are de foarte multe ori momente frumoase si e bine sa te bucuri de ele din tot sufletul, fiindca a fi tot trista la un moment dat iti va afecta inclusiv sanatatea. A fi optimista este o calitate pe care unii aleg sa nu o aiba si sunt tot incruntati de parca a trecut uraganul Katrina. Este adevarat ca mai avem perioade si mai bune si mai putin bune dar asta nu inseamna ca se termina lumea. Da-mi voie sa iti spun un vechi proverb chinezesc: a fi optimist inseamna sa cazi de sapte ori si sa te ridici de opt. Cam asta iti doresc eu tie.
angel_forever
Postat pe 20 Iulie 2015 15:27
Multumesc. Eu nu sunt trista din cauza asta, m-am impacat de mult cu mine insumi si cu ce s-a intamplat. E adevarat, ca uneori, imi amintesc ca as fi putut sa astept sa vina de la scoala, facultate, servici un baiat de 20 de ani. Nu se intampla des, nici macar rar ci foarte rar. Trecutul e trecut, si face parte dintr-o alta viata. Prezentul ma preocupa si viitorul.
In legatura cu privirea, m-ai cam pus pe ganduri.
Deliaaa
Postat pe 24 Iulie 2015 09:46
daca cineva solicita ajutorul altcuiva si raspunsul tau nu contine un sfat, o parere, o sustinere, parerea mea este ca nu ar trebui sa iti irosesti din timpul tau pretios ca sa'i oferi un raspuns aruncat din plictiseala si din dorinta de a fi activ pe forum. Nimeni nu te'a obligat sa ii raspunzi. E o optiune. Acel cineva se afla intr'o postura in care nu s'a aflat anterior sa capete experienta. Cel putin eu detest persoanele din categoria ta, care dand un raspuns nu fac decat sa impinga mai mult acea persoana in ceata in loc sa ii ofere o mana de ajutor. Incearca sa fii diferit/a ca suntem destul "invadati" de astfel de persoane. Si ce am scris mai sus este valabil pentru toti care isi "ofera" sprijinul pe forumul asta.
garbo_379035
Postat pe 26 Iulie 2015 09:33
Iote scartz.
Rotty
Postat pe 26 Iulie 2015 10:21
Vorbele oamenilor nu te pot tine in ceata, sau nu pentru mult timp. Am deschis subiectul, am vorbit(scris), poate prea mult, poate atat cat era necesar pentru mine. Continui sa scriu pentru ca aici este diferit decat daca as scrie pe un.blog. Ca dorm sau nu noaptea, sau de ce nu dorm, nu ma deranjeaza sa raspund. Orice om poate sa isi dea cu parerea, chiar si ingerasluptator. Problema pe care o am eu, este comuna prea multor femei din tara asta, poate si din lume.Si in jurul meu exista exemple cel putin similare. De ce ar trebui eu sa fiu mai cu mot decat aceste femei, care imi explica ca asa sunt barbatii si ca trebuie sa ii las in pace? Pentru ca, dupa cum am mai spus, nu imi place ce am devenit. Reactia conform momentului se refera de exemplu la observatiile pe care le fac in public (in viata reala),, desi aceste observatii au acelasi efect ca observatiile facute in particular. Poate ca acele femei, maine, se vor uita de sus la mine, pentru ca ele vor avea o familie, un sot, iar eu ma voi zbate singura. Nu prea ma intereseaza. Vreau nu atat sa fiu libera de obligatii, cat sa fiu capabila, in limita posibilitarilor, sa imi fac un plan de care sa ma pot tine fara alte influente, si sa am incredere in cei de langa mine.Si pentru asta, chiar daca nu se vede, actionez si fac progrese.
Deliaaa
Postat pe 26 Iulie 2015 15:34
DIVORTEAZAAAAAA...... ce mai astepti ! Nu au fost suficiente bataia si injuraturile de pana acum ?
garbo_403951
Postat pe 1 August 2015 20:50
Dupa cum scri se vede ca esti fata desteapta ! Sa sti ca barbatii n-au disparut inca de pe fata pamantului !
garbo_403951
Postat pe 1 August 2015 20:52
S-au intamplat lucruri noi. Sotul meu a gasit servici, iar eu am fost chemata de asemenea inapoi de unde am plecat, la munca. Cand ma voi intoarce voi avea un partener de discutie care sta pe picioarele lui. Discutii au fost, fapte nu.
Nu sunt disperata, nu ma agat de sot, singuratatea nu imi da inca tarcoale si nu ma gandesc la ea.
Ne-am certat, dar fara scandal.
Deliaaa
Postat pe 2 August 2015 17:12
Tine minte un lucru - viata e scurta si merita traita frumos.
Daca vrei sa faci ceva cu viata ta fara doar a supravietui ci a simti ca traiesti, ar trebui schimbat modul tau de gandire nu al altuia .
Oricat ai incerca sa schimbi un om acesta nu se va schimba.
De doresti ca copilul tau pe viitor sa nu traiasca intr-un mediu nociv ar trebui sa ai puterea necesara sa schimbi ceva in viata ta.
Solutii pentru mai bine exista .Trebuie curaj pentru un nou inceput chiar daca o perioada va fi mai dificil.
jojo1983
Postat pe 3 August 2015 13:56
Mesaj receptionat.
Deliaaa
Postat pe 3 August 2015 14:19
Mda... Am mai vazut asta. Şi am mai auzit. Ştii... problema voastră, e că voi de fapt nu trebuia să vă căsătoriţi. E clar că nu vă potriviţi, iar tu speri că poate, poate, omida se va face fluture sau, cum spune Schmetterling, broasca prinţ. Asta, regret că trebuie să îţi dau vestea proastă, e greu de realizat. Şi presupune colaborare. El, clar are şi o serie de probleme de imagine proprie (cum nu e el ăla care pune proverbiala pâine pe masă ci e bărbat casnic)... Şi atunci, sincer, de la un bărbat oarecare n-ai la ce te aştepta. Aşadar... eu zic, taie coada pisicii... Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Şi "brace for impact" (ţine-te bine) că sigur va fi cu strigături. Dar... nu există altă soluţie, decât asta. Poate, cândva o să îl întâlneşti şi tu pe Făt Frumos. Ori poate nu... Oricum... Nu e el. Şi încă un sfat. Când îl întâlneşti, dacă vrei o relaţie de durată, nu verifica doar cât e de bun la pat. Că dacă îl alegi aşa, ajungi iar pe-aici cerând sfaturi şi soluţii...
Injineru
Postat pe 3 August 2015 14:41
Ha!Ha! Ha! Multumesc. De sperat, sper sa fim toti sanatosi. Sunt de acord cu tine cu intalnitu' si cu strigaturile. Nu stiu de unde ai evaluat cat de bun sau nebun este, probabil asta ar fi singura explicatie pentru care noi suntem impreuna.
Mesajul receptionat a fost si prelucrat. Am un comentariu. Mie imi place cum gandesc, si nu stiu daca ma pot determina sa imi schimb modul de a gandi. Poate de asta am scris aici, sa mai aud si pe altii.
Site-ul asta e ciudat pentru ca nu iti poti sterge postarile. Din momentul in care ai scris, si a trecut sfertul de ora, gata... nu mai sunt scrierile tale, nu poti sa rupi scrisoarea sau.pagina.
Mai spun: vreau sa fiu libera, vreau cand inchid usa casei mele pe dinauntru, sa regasesc un mic univers primitor si familiar, dar mai ales sigur. Afara, e spatiul tuturor si se pot intampla diverse.
Deliaaa
Postat pe 3 August 2015 15:20
Acestea fiind spuse, va multumesc pentru atentie!
Schmetterling
Postat pe 4 August 2015 08:13


Da' la pisica... de ce sa-i taie coada ???
barboneli
Postat pe 4 August 2015 08:39
Draga Barbo, nu e vorba de o coada la propriu ci de una la figurat. Daca e corect ce am inteles eu Injineru o indemna pe Delada sa nu renunte la ideea de a fi in sfarsit libera. Oare tu la ce coada te-ai gandit?
angel_forever
Postat pe 4 August 2015 12:00
Draga 035, banuiesc ca te refereai la mine si apreciez sinceritatea ta. Insa in viata mi s-a intamplat nu o data sa am o problema, sa nu vad nici o iesire dar o vorba buna spusa la momentul potrivit mi-a dat curaj sa merg mai departe. Iar faptul ca Delada a avut amabilitatea de a-mi spune un "multumesc" imi dovedeste ca nu am gresit. Fara a "peria" pe nimeni, incerc sa sadesc speranta. A darama este foarte usor.
angel_forever
Postat pe 13 August 2015 19:57
Si mai spun inca o data multumesc tuturor. Imi face placere sa o spun si nu sunt numai vorbe.
Deliaaa
Postat pe 14 August 2015 10:22
De la: angel_forever, la data 2015-08-04 12:00:31Draga Barbo, nu e vorba de o coada la propriu ci de una la figurat. Daca e corect ce am inteles eu Injineru o indemna pe Delada sa nu renunte la ideea de a fi in sfarsit libera. Oare tu la ce coada te-ai gandit?


Ok draga angel... ziceam si eu asaaa... in gluma ! Tu stii ca eu sufar de boala asta incurabila "sugubatzie"... asa mi-a spus un alt inger dar adevarat... asa caaa... dar sa stii ca inteleg tot ! Acuma, daca tot mi-ai starnit neutronul... uite si tu de ce am fost indignat, nu de coada imi era frica ci de legatura facuta. Zice domnul inginer: "Şi atunci, sincer, de la un bărbat oarecare n-ai la ce te aştepta. Aşadar... eu zic, taie coada pisicii... Cu cât mai repede, cu atât mai bine." Explica-mi te rog si mie acum, ce legatura are barbatul ala oarecare cu pisica si cu coada ei in primejdie ??? Ca eu n-am inteles. Adica cum poate Delada sa inteleaga ce sa faca sau sa procedeze... dandu-i un asa sfat. Chiar la figurat. Recunosc ca eu nu prea sunt familiarizat cu expresii pur romanesti, dar cateva le mai stiu si eu dar se folosesc cu succes. Adica pricepi din prima ca sa faci... ! Cand se spune (apropo de coada...) "vezi, de aia n-are ursul coada ?!!" se intelege perfect ce vrei sa spui omului. Sau: "taie raul de la radacina", iar se intelege perfect ce si cum sa faci. Sau vorbe de duh ca: "Oamenii se intalnesc si se cunosc. Apoi se despart. Se despart pentru ca au facut imprudenta de a se cunoaste. Se despart dar nu se uita!" Sau: "O despartire esta ca o oglinda sparta. Mai bine o abandonezi, decat sa te ranesti incercand sa o repari."
Oi fi eu mai prostalau asa... dar chestia asta cu coada pisicii nu am inteles-o... ! Deci si eu am inteles ca si tine ca o indeamna pe Delada sa termine cu el... dar asta eu am zis-o chiar de la inceput, fara sa tai nici o coada si mai ales nu de la o pisica... !

barboneli
Postat pe 14 August 2015 15:44
Stai sa iti spun una si mai si: am vazut o caricatura intr-o revista cu doi tineri la starea civila si cineva de pe margine a spus "si asa a luat sfarsit o frumoasa prietenie". M-a pufnit rasul, dar apoi mi-am dat seama ca nu a gresit prea tare.
angel_forever
Postat pe 14 August 2015 21:15


Corect ! In unele cazuri....
barboneli
Postat pe 14 August 2015 22:48
incearca sa mai salvezi daca mai poti salva ceva,daca nu are nici un rost sa suferi,el a simtit ca tie iti este mila de el si va profita sa se comporte ca si pina acum,a avut grija de baiat ptr ca era tatal lui si era normal,dar pentru asta nu trebuie sa te sacrifici tu,daca vrea sa fie linga copil puteti avea custodie comuna,iar familia lui il poate ajuta in continuare,
garbo077395
Postat pe 15 August 2015 02:54

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Divort? 32 De la: garbo_459002 9 Noiembrie 2016 16:40
Dragoste sau obisnuinta? 49 De la: garbo_459002 9 Noiembrie 2016 16:42
cand vrei sa divortezi mai iesi la "cafele" ,te mai distrezi cu viitorul ex? 54 De la: garbo049387 24 Martie 2010 14:47
divort cu partaj copii majori unul cu grad 2 de handicap mintal 1 De la: garbo_9169 6 Noiembrie 2012 20:28
gfh 20 De la: eladaela 23 Noiembrie 2009 12:43
Setari Cookie-uri