Care este importanța religiei?

De la: VasileDinNuc, la data 2015-07-25 14:11:28
De la: Tommy_Boy, la data 2015-07-25 10:22:281. Bine inteles ca are inportanta VT.
Din pacate o sa trabuiasca sa “citez” (aproximativ) din NT ca sa arat importanta VT.
Iisus a spus ca nu vine sa strice legea (VT) ci sa o implineasca. Deci VT da Legea, adica credinta in Dumnezeu revelat prin patriarhi si profeti, toti cuprinsi in VT. Este baza credintei, istoria ei ca sa vedem in cine credem si de ce.

2. De ce a fost nevoie de Iisus si NT?
Pt. ca se ajunsese la niste aberatii ca de exemplu, in ziua de sabat evreii nu aveau voie sa faca decit un anumit nr. de pasi care erau numarati si corespundeau drumului de la casa la templu, nu aveau voie sa scrie doua litere pt. ca asta insemna ca au scris un cuvint si nu aveau voie sa scrie in ziua de sabat. Iisus atunci le-a spus ca sabatul a fost creat pt. om nu omul pt. sabat si a dat exemplu vindecind un om in ziua de sabat ( o acuzatie adusa la judecarea lui de catre sinedriu). Pe urma evreii nu aveau voie sa relationeze cu alti oameni care nu faceau parte din poporul evreu si considerau ca fiind aproapele numai pe cei din familia lor, si atunci in NT Iisus vine cu exemplul preotului, levitului si samarineanului, se considerau cei mai credinciosi dintre oameni si atunci apare intimplarea cu centurionul si femeia samarineanca s.a.m.d.

3. Prin NT se stabileste adevarul, ca Dumnezeu exista pt. toti oamenii si nu numai pt poporul ales ( Adam si Eva nu aveau nationalitate) si mai ales oamenii sint invatati ca in univers exista o mare lege, cea o iubirii si ca a respecta doar formal regulile fara sa patrunzi spiritul acestora nu inseamna credinta.


1. Ai răspuns bine şi frumos în întregul mesaj, nu doar în acest pasaj punctat de mine cu 1, dar mai adaug şi eu câteva lucruri.

2. Corect şi aici, Dumnezeu a dorit ca poporul Israel să fie o lumină pt toţi oamenii, dar ei nu şi-au împlinit menirea. Ajunseseră să creadă că Templul îi va scăpa de romani. Josephus Flavius a insistat ca ei să se predea, dar au refuzat categoric.
Dar în primul rând, cum ai spus şi tu, Iisus a venit să împlinească Legea şi să Se dea ca jertfă pt toţi oamenii, aşa cum VT anunţa de sute de ani.

Pentru Barboneli : Isaia capitolul 53 este un capitol întreg dedicat lui Mesia, care s-a împlinit în viaţa lui Iisus.

3. Adevărat.


O fi un capitol intreg dar pe mine nu are de ce sa ma intereseze... ! Mai degraba ar fi trebuit sa citesc un capitol intreg despre Moise... ! Si n-am inteles... Mesia s-a implinit in viata lui Iisus sau Iisus s-a implinit in Mesia ? Si de ce Iisus cu doi de "i", il face mai important pe Iisus ?
barboneli
Postat pe 25 Iulie 2015 16:34
Pai apostolii cred eu ca ei trebuiau sa vestească învierea Mântuitorul ca oamenii sa pună învățăturile Lui în ptactica.

Noi trebuie sa îl luam exemplu pe Iisus, ca sa avem îndrumarea Tatălui ceresc. Mă refer la corectitudine, bun simt, demnitate, sacrificarea sa făcutca sa sa fie sși învierea și sa fie acceptat ca Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu, și ca te poți și căsători dacă găseștipartener iîntreg la minte,
iisus nu avea cum sa ce căsătorească, pt ca el era doar un exemplu și trebuie curând sa se întoarcă la TatălCeresc
ingerasulluptor1
Postat pe 25 Iulie 2015 16:42
IISUS MEREU ia învățat pe oameni bunul simt, sa nu se răzbune, sa nu urască, șichiar El iînsuși era un Suflet curat și inofensiv. IISUS ERA DREPT CORECT ȘI SUFLET BUN, ȘI NU URA PE NIMENI CARE ÎLFFĂCEA SA SUFERE ȘIIÎL UMILEA, EL II CERTA DAR NU LE DOREA RAUL ȘI NU URA PE NIMENI, CI INVATA DE BINE PE TOATĂ LUMEA, FĂRĂ VREUN INTERES EGOIST
ingerasulluptor1
Postat pe 25 Iulie 2015 16:46
De la: barboneli, la data 2015-07-25 16:12:58Este clar ce... ?


Pasajul pe care l-am scris acolo.
VasileDinNuc
Postat pe 25 Iulie 2015 20:46
Cei vii ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic şi parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat.
6. Şi dragostea lor, ura lor şi pizma lor a pierit de mult şi nu se vor mai bucura niciodată de ceea ce se face sub soare."

"Cei morţi nu ştiu nimic."

Nu ştiu care a fost scopul lui când ţi-a dat visul respectiv, dar ştiu că se foloseşte de aceste lucruri pt a abate pe oameni de la Dumnezeu. Uite un exemplu : dacă ar veni în visul tău cineva din familia ta care a murit şi ţi-ar zice să faci ceva, dar despre care tu ştii că este rău sau contravine legilor divine sau umane, tu ai face ce spune persoana din vis ? Nu te grăbi să spui nu, majoritatea ar face-o, pt că : "este vorba de cel trecut dincolo, dar pe care îl iubesc şi dacă îmi cere ceva, evident că fac, pt că-i trebuie" , etc.

Diavolul se foloseşte de iubirea pt cei dragi care au trecut dincolo pt ca să te pună să faci lucruri pentru respectivul, deşi cel decedat nu ştie nimic.

Şi uite încă un citat :

1 Corinteni capitolul 10, versetul 20 şi 21, dar poţi pune şi 18 şi 19, pt o mai bună înţelegere :

www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=10

"20. Ci (zic) că cele ce jertfesc neamurile, jertfesc demonilor şi nu lui Dumnezeu. Şi nu voiesc ca voi să fiţi părtaşi ai demonilor.
21. Nu puteţi să beţi paharul Domnului şi paharul demonilor; nu puteţi să vă împărtăşiţi din masa Domnului şi din masa demonilor."

Şi îţi mai dau un exemplu : un vechi coleg şi-a sugrumat iubita. A declarat apoi că satana i-a spus s-o omoare. Majoritatea îl consideră nebun, dar eu ştiu că nu te joci cu lucrurile astea.

De unde ştii tu sigur că aceea din visul tău a fost străbunica ta adevărată, când Dumnezeu spune că cei morţi nu ştiu nimic ?

Adică, asculţi de un vis mai mult decât de ceea ce spune Dumnezeu ???

Şi tipul ăsta de gândire îl au mulţi, chiar majoritatea aş zice....[/quote]

Sincer, de la visul ala cu strabunica nu am mai visat nici un mort. De obicei, stiu tot de copil, de la bunica, atunci cand viseaza morti, ca sunt multi care viseaza (nasa mamei mele visa mereu) nu li se ordona nimic, si exista un anumit mod de a trata aceste vise.
Insa am visat de exemplu, cand a murit bunica mea, doua zile la rand acelasi vis, pe care nu am stiut sa il interpretez. Bunica mea a murit, a facut infarct dimineata si la pranz a murit. A spus la toata lumea ca ea o sa moara, nimeni nu a crezut-o.
in visul meu mergeam pe jos pe drumul de acolo din sat, si ploua cu sange, batea vantul impotriva deplasarii mele ca aproape ma lua pe sus. In final, nu stiu cum, ajungeam in curtea casei, unde zbura sau zburda o mireasa subtirica, cand pe prispa, cand in tinda, cand pe casa. Nimeni nu mi-a cerut nimic, nu s-a rostit nici un cuvant.Eu eram la mare si chiar m-am mirat ce fel de vis e asta, si visat de doua ori. Si ma trezeam foarte obosita.
Ce minte trebuie sa ai ca sa executi intocmai ce visezi? Sau in ce stadiu se afla tanarul acela de putea auzi ce zice diavolul? In conceptia mea, Dumnezeu si diavolul nu vorbesc cu noi muritorii de rand, poate cu pusticii sau alt fel de oameni care sunt capabili sa auda asa ceva. Pentru mine, Dumnezeu vorbeste altfel, prin fapte, intamplari, oameni si la fel si diavolul.
Tie daca iti cere cineva in viata, mama, frate, sotie, tata sa faci o crima o faci pentru ca ti-a cerut-o el? Cu atat mai mult daca iti cere cineva mort, in vis, sa faci cine stie ce, o faci?
Chestiile astea scrise in linkul dat de tine
Deliaaa
Postat pe 25 Iulie 2015 21:11
(continuare) le-am citit si eu odata de mult, dar in afara ca mi-au produs un sentiment de amaraciune si zadarnicie nu am retinut nimic deosebit, nu s-au lipit de mine si nici acum, ca le-am mai citit odata nu stiu sa le reproduc.Stiam ca totul e desertaciune, dar eu sunt o simpla furnica pentru care o firimitura este mana cereasca si trebuie sa o duc in musuroi.
Deliaaa
Postat pe 25 Iulie 2015 21:15
Eu nu indraznesc, sau mai simplu nu imi bat capul sa pricep de una singura ce spune in Bilblie. Pentru asta exista preoti, calugari si chiar pustinci. Ce am spus aici sunt lucruri banale pentru un simplu crestin care merge mai mult de 4 ori pe an la biserica.
Preotii, contrar celor ce se crede, nu manipuleaza masele, pentru ca nu au cum. priceperea lor, harul lor nu este sa indemne oamenii sa faca ceva in domeniul politicii, al finantelor sau oricare alt domeniu ce nu tine de religie. Aia pot sa o faca in particular, ca oameni simpli, ca mine si ca tine. Da, pot sa indemne la milostenie, pentru X, sau Y.
Deliaaa
Postat pe 25 Iulie 2015 21:42
Nu tot ce am scris stie un cresrin ortodox, unele le stiu doar eu, ca sunt corecte sau nu.... Imi paee rau, toata ziua ma batu soarele in cap, nu sunt teolog, si tot ce am priceput din citatele alea este ca nu conteaza daca esti corect sau nu, intelept sau nu si tot asa ca oricum mori si nu s emai alege nimic din tine, nu mai poti face nimic. Atunci de ce sa ne mai chinuim sa invatam, sa muncim sa mancam, sa facem copiii?
Deliaaa
Postat pe 25 Iulie 2015 22:16
De la: barboneli, la data 2015-07-23 22:38:16

Despre oameni nu vreau sa discut... dar nu sunt asa cum spui tu, adica omul nu cunoaste diferenta intre bine si rau !!! Si chiar daca uneori sau anumiti indivizi conosc sau cred ca cunosc... tot fac rau in loc de bine. Uita-te in jurul tau, citeste ce scrie pe aici, la TV nu-ti recomand sa te uiti pentru ca te apuca plansul... ! Si in orice caz, cunoaste sau nu, asta nu inseamna ca numai prin cautarea lui Dumnezeu o gasesc. Daca ai stii ce enorm de multe surse are omul sa invete ce e bine si ce e rau.... dar degeaba, el si cand stie ca face rau, tot face ! Vrei un exemplu numai ? Cand merg la vanatoare si vaneaza pentru trofee numai sau ticalosii aia care omorau zeci de Bizoni numai ca sa se distreze. Cam puierile exemplele, stiu, dar ajunge ca sa intelegi ce vreau sa spun. Un animal omoara numai ca sa manance, poate doar 1% din ele omoara, ucid, numai de dragul de a ucide.

Inchizitia a fost numai un exemplu, am si scris "si nu numai inchizitia"... dar pot sa-ti aduc inca multe exemple raspandite in mare parte din "lume" cu si despre misionari, cu si despre crimele in masa a cuceritorilor de "pamanturi" care erau deja locuite de cea ce se cheama bastinasi. Da saracii... ei nu citisera Biblia cu cele 10 porunci cu tot... ! Nu vreti sa credeti si sa va inchinati Domnului nostru... muriti atunci ! Dar filmul, trebuie sa recunosc, a fost splendid. Ma refer la "1492: Conquest of Paradise" ! De melodia din film nici nu mai vorbesc...

Refuz sa cred ca oamenii sint rai fiintial asa cum sustii tu Barbo.
Omul STIE ce este bine si ce este rau. De unde? Din instinct, educatie (cei 7 ani de acasa cum se spune) si din regulile societatii. Facem rau sau bine in functie de liberul nostru arbitru.
Vinatoarea de placere e ultimul exemplu( "apanajul" unor oameni complexati, nesiguri pe ei ca altfel ar intra in padure cu arcul cum faceau stramosii nostril nu cu haitasi si pusti cu luneta), sint multe altele care subliniaza latura noastra animalica, dar omul mai are si o constiinta care lipseste animalelor, o ratiune superioara si marea majoritate a oamenilor se lasa calauziti de ratiune si constiinta ca altfel ar fi plina lumea de inchisori sau ne-am sparge capetele pe strada in mod curent.
Omul greseste? Da, cu siguranta, dar important este ca marea majoritate a oamenilor incearca sa-si limiteze greselile si sa si le indrepte.Si cei mai atroce delicventi au macar o regula pe care o respecta deci o bruma de constiinta si stiu ca nu este bine ce fac pt. ca altfel nu ar mai incerca sa se ascunda.
Tu spui ca Biblia (ca sa revenim la subiect) este scrisa de oameni si nu este cuvintul lui Dumnezeu.
OK, atunci au existat cel putin citiva oameni in istoria omenirii care au gindit correct si au stiut sa faca diferenta intre ce este bine si ce este rau, dind cele 10 porunci, iar cele de la 5 la 10 se refera strict la comportamentul omului in societate si sint un cod moral ireprosabil, legea laica (codul civil si penal ) este de fapt o extindere si o aplicare la scara intregii societati indiferent de credinta a acestor porunci biblice.
Iisus a fost un exemplu de comportament ireprosabil fata de oameni, asa ca, chiar daca Biblia nu este o carte sfinta pentru unii, este macar un cod moral foarte bun pentru toti si fiind o emanatie umana denota ca oamenii sint capabil sa discearna intre rau si bine ca STIU ce este bine si ce este rau. Faptul ca multi oameni aleg sa traiasca dupa perceptele biblice fara sa le puna nimeni pistolul la timpla sau sa-i ameninte, arata iarasi ca omul stie sa aleaga intre bine si rau si ca alege liber sa faca bine.

Inchizitia este “alta mincare de peste” cum zice romanul.
Este exemplul clar de ceea ce se poate intimpla atunci cind incerci sa faci binele cu forta ( printre inchizitori fiind si oameni care chiar credeau ca salveaza sufletele “necredinciosilor”, foarte putini e adevarat) sau ce poate face puterea discretionara, lacomia si necredinta din oameni. Am spus necredinta pt. ca nicaieri in Biblie nu scrie ca trebue sa-i omori pe necredinciosi asa cum scrie in Coran de exemplu.
Din fericire ortodoxia, fiind mult mai dogmatica, nu a cunoscut acest fenomen.

P.S.
da filmul este frumos iar muzica lui Vangelis ii vine ca o manusa, extraordinar compozitor.
Tommy_Boy
Postat pe 26 Iulie 2015 10:20
Demonii traiesc in noi oamenii, si sunt invidia, lacomia, zgarcenia, trufia. Ei pot sa te darame din interior daca ii lasi in voia lor. Sa spui ca datul de pomana inseamna ca hranesti demonii mi se pare exagerat.. Privita din exterior inchinarea la moaste si alte obiceiuri pot parea scarboase sau umilitoare. Important este cum li pare celor care fac asta De fap nu stiu cine se inchina la moaste, lumease inchina tot la Dumnezeu. Am citit Biblia din scoarta in scoarta, mai de mult si multe mie mi s-au parut de neinteles, mai ales in VT. Mesajul cel mai important, din Noul Testament, pe care eu l-am inteles citindu-l, dar si mergand la biserica a fost ca toti oamenii sunt iubiti de Dumnezeu, toti suntem copiii lui, si nu este intelept sau nu ne face noua bine sa ii judecam si condamnam pe ceilalti din prisma religiei. Este pilda cu omul pacatos care se ruga la Dumnezeu sa-i ierte pacatele, pe care le avea, dar se ruga din tot sufletul, in timp ce langa el se afla un bun crestin care considera ca merita ca Dumnezeu sa ii acorde o atentie speciala.
Isus ne-aratat un alt mod de a trai, bazat nu pe pedepse si conditionari ci pe iubire si toleranta. Intoarcerea obrazului al doilea e interpretabil, exista multe feluri de a lupta cu asa zisii dusmani. Cine se simte capabil sa intoarca celalalt obraz poate sa o faca, insa daca asta te conduce la ura si ganduri de razbuare nu e solutia corecta. O duminica placuta!
Deliaaa
Postat pe 26 Iulie 2015 13:55
delada Postat pe 25 Iulie 2015, ora 21:42
Eu nu indraznesc, sau mai simplu nu imi bat capul sa pricep de una singura ce spune in Bilblie. Pentru asta exista preoti, calugari si chiar pustinci. Ce am spus aici sunt lucruri banale pentru un simplu crestin care merge mai mult de 4 ori pe an la biserica.
Preotii, contrar celor ce se crede, nu manipuleaza masele, pentru ca nu au cum. priceperea lor, harul lor nu este sa indemne oamenii sa faca ceva in domeniul politicii, al finantelor sau oricare alt domeniu ce nu tine de religie. Aia pot sa o faca in particular, ca oameni simpli, ca mine si ca tine. Da, pot sa indemne la milostenie, pentru X, sau Y.


Am mai auzit asemenea afirmati,"Ca nu e bine sa citeasca biblia singur ,ca n-o va intelege "si am intrebat ,cine ia zis asa?Preotul ea zis ..dar oare Dumnezeu cel ce a lasat Cuvintul Sau in Biblie ,nu poate sa ne faca sa intelegem?Nu vede EL dorinta noastra de al cunoaste ?Daca poti citi si ai vointa si dorinta in inima so citesti ,atunci Dumnezeu te va ajuta so intelegi ,va lasa calauza Duhul Sfint asa cum a spus si la ucenici si va descoperi finca ne iubeste .Sa nu indraznesti ..?si sa nuti bati capul ?asta inseamna ..ca de exzemplu ,ai cazut intr-o apa si te vezi in pericol de moarte ,dar tu sa nu indraznesti ca Domnul vrea sa te ajute si sta cu minile intinse catre tine ..si tu sai zici ..nu indraznesc ..sau numi bat capul ca stie preotul tot si ..cel doare pe el de viata ta?lui poate nui pasa de a lui ..Este scris ;"blestemat este omul ce se increde in om ," si in alta parte zice;"N-o sa aveti trebuinta sa va invete cineva ..findca ungerea Mea de sus ,Duhul Sfint va va invata in tot adevarul " Nu am timp sa caut in biblie locul unde-i scris ,findca am de facut bagajul de plecat in concediu .Va doresc la toti Sanatate Pace ,BUCURIE !
Cititi Biblia findca acolo sint cuvintele Vieti vesnice.
garbo_411677
Postat pe 26 Iulie 2015 15:42
De la: delada, la data 2015-07-25 22:16:55Nu tot ce am scris stie un cresrin ortodox, unele le stiu doar eu, ca sunt corecte sau nu.... Imi paee rau, toata ziua ma batu soarele in cap, nu sunt teolog, si tot ce am priceput din citatele alea este ca nu conteaza daca esti corect sau nu, intelept sau nu si tot asa ca oricum mori si nu s emai alege nimic din tine, nu mai poti face nimic. Atunci de ce sa ne mai chinuim sa invatam, sa muncim sa mancam, sa facem copiii?


Simplu ! Inveti ca sa muncesti, muncesti ca sa mananci si mananci ca sa te imultesti ! Asa iti traiesti, distrezi si consumi viata, si mai scri si din cand in cand pe garbo... !!!
barboneli
Postat pe 26 Iulie 2015 15:47
Mult prea teluric si simplist, Barbo.
Refuz sac red ca sintem doar un aparat digestiv si de reprodus.
Daca e asa atunci ce rost au mai avut in lume Bach, Mozart Beethoven, Leonardo,Aristotel, Socrate, Kierkegaard, Kant, Shakespeare, Tolstoi, Byron,e.t.c. de ce ne mai punem intrebari de genul cine sintem, de unde venim, ce rost avem pe pamint, de ce mai privim spre stele si ne cheltuim energia si ne riscam viata sa le atingem, de ce visam si luptam sa ne realizam visele care de multe ori nu tin numai de o bunastare materiala ?
Ar trebui sa ne multumim cu mult mai putin, vorba ta, sa invatam, muncii, minca, inmulti si linistiti sa punem intr-un final miinile pe piept ca orice animal, fara intrebari, vise dorinte. De ce ne dorim mereu mult mai mult si nu numai in plan material? De ce avem pasiuni, de ce iubim?
Dupa spusele tale ar trebui sa ne multumim sa practicam o meserie care sa ne asigure un trai material satisfacator, sa ne imperechem periodic si numai pentru propasirea speciei si gata, fara vise hobbyuri si pasiuni ca nu ne folosesc la nimic,pt. ca in final tot murim.
Tommy_Boy
Postat pe 26 Iulie 2015 16:25
.

Nu, eu nu am spus ca oamenii (toti) sunt rai fiintial ! Si asta pentru ca ma dau pe mine insasi exemplu... ! Nici anumite rase de caini nu sunt rai fiintial (imi place cuvantul...) si totusi tot oamenii ii inraiesc. Cunosti la ce ma refer, dau doar doua exemple:

http://m.ocdn.eu/_m/cd6d58d99a051770973cc9163d1f0aff,62,37.jpg

Dar sa lasam cainii ca nu de ei vorbeam in Biblie... ! Si zici ca omul mai are si o constiinta care lipseste animalelor, o ratiune superioara... poate, nu contest dar uite unde am ajuns cu toate acestea. Ratiunea asta superioara ne va distruge... suntem cele mai inteligente animale de pe planeta si transformam totul ca sa ne fie bine si dupa aia suferim. Inteligenta ne-a facut sa grabim procesul tehnologic mult mai repede decat evolutia noastra ne permite. Vorbim toata ziua la mobil si am derutat complet albinele in cautarea lor dupa flori. Am cateva sute de exemple, dar stiu ca nu vrei sa le citesti... !
De acord cu tine la: "atunci au existat cel putin citiva oameni in istoria omenirii care au gindit correct si au stiut sa faca diferenta intre ce este bine si ce este rau, dind cele 10 porunci, iar cele de la 5 la 10 se refera strict la comportamentul omului in societate si sint un cod moral ireprosabil, legea laica (codul civil si penal ) este de fapt o extindere si o aplicare la scara intregii societati indiferent de credinta a acestor porunci biblice." Dar ca Iisus a fost un exemplu de comportament ireprosabil fata de oameni... poate si asta e adevarat, dar El a avut de unde sa invete de la acei oameni care cu aproximativ 1500 de ani inainte au inventat acele 10 porunci... ! Pentru ca la asta te-ai referit cu codul ala penal... nu ? Bune aceste 10 porunci, rau e ca omul nu prea le-a respectat si nici nu le respecta.
"Faptul ca multi oameni aleg sa traiasca dupa perceptele biblice fara sa le puna nimeni pistolul la timpla sau sa-i ameninte, arata iarasi ca omul stie sa aleaga intre bine si rau si ca alege liber...." ! OARE ? Nimeni nu a amenintat pe nimeni ca sa aleaga "liber"... ? Eu nu sunt convins de asta. Nu in legatura cu Biblia si nu in legatura cu Coranul ! Si daca ai cunoaste, macar superficial Tanah-ul, ai intelege la ce ma refer. Si asta numai in cea ce priveste religia. De razboaie vorbim altadata. Islamistii de aici pretind ca nici in Coran nu scrie ce nu scrie nici in Biblie... dar la ce ajuta asta ? Exemple... pai ia numai ce se intampla in Irlanda itre protesteanti si catolici si ce se intampla azi in tarile arabe intre: "Over the years, Sunni–Shia relations have been marked by both cooperation and conflict. Sectarian violence persists to this day from Pakistan to Yemen and is a major element of friction throughout the Middle East.[5][6] Tensions between communities have intensified during power struggles, such as the Bahraini uprising, the Iraq War, and most recently the Syrian Civil War[7][8][9] and in the formation of the self-styled Islamic State of Iraq and Syria and its advancement on Syria and Northern Iraq." ! Ai auzit de multi evrei omorandu-se unul pe altul ? Nu ma rfer la anumite crime intre borfasi. Ca or fi ortodoxi, ca or fi conservatori, nu se omoara intre ei.
barboneli
Postat pe 26 Iulie 2015 16:32
De la: Tommy_Boy, la data 2015-07-26 16:25:58Mult prea teluric si simplist, Barbo.
Refuz sac red ca sintem doar un aparat digestiv si de reprodus.
Daca e asa atunci ce rost au mai avut in lume Bach, Mozart Beethoven, Leonardo,Aristotel, Socrate, Kierkegaard, Kant, Shakespeare, Tolstoi, Byron,e.t.c. de ce ne mai punem intrebari de genul cine sintem, de unde venim, ce rost avem pe pamint, de ce mai privim spre stele si ne cheltuim energia si ne riscam viata sa le atingem, de ce visam si luptam sa ne realizam visele care de multe ori nu tin numai de o bunastare materiala ?
Ar trebui sa ne multumim cu mult mai putin, vorba ta, sa invatam, muncii, minca, inmulti si linistiti sa punem intr-un final miinile pe piept ca orice animal, fara intrebari, vise dorinte. De ce ne dorim mereu mult mai mult si nu numai in plan material? De ce avem pasiuni, de ce iubim?
Dupa spusele tale ar trebui sa ne multumim sa practicam o meserie care sa ne asigure un trai material satisfacator, sa ne imperechem periodic si numai pentru propasirea speciei si gata, fara vise hobbyuri si pasiuni ca nu ne folosesc la nimic,pt. ca in final tot murim.


Ok, o sa continuam discutia... dar acum merg sa pap ceva si nu ca sa ma inmultesc....
barboneli
Postat pe 26 Iulie 2015 16:34
De la: Tommy_Boy, la data 2015-07-26 16:25:58


"Mult prea teluric si simplist, Barbo."

La asa intrebare, pusa de delada, asa raspuns.. ! Oricum, fata asta nu stie multe lucruri, printre care, ca vara nu se merge cu capul descoperit tocmai ca sa nu te bata soarel-n cap !!! Si se bea multa apa.
Si eu refuz sa cred ca suntem numai un aparat digestiv si de reprodus... cu toate ca fara astea doua plus inca ceva, nu am fi existat ca "Rasa Umana" !!! Ai pus multe intrebari, le-am mai auzit la oameni, mai ales credinciosi. Nu ma refer la intrebarile legate de "hrana spirituala" din cele cu Bach....... eu incheind cu Vangelis, cu care am petrecut multi ani din viata asta a mea. Acuma, din restul intrebarilor... ce sa zic, tu ti le pui poate si inca un miliard de oameni daca nu mai mult, eu nu mi le pun. De unde venim ? Pai ziceai ca sti de unde vi... de la Creator, nu ? De ce privim spre stele ? Pai ca tot Creatorul le-a creat si in plus, in cea ce ma priveste, imi place. Pur si simplu. E ca si cum ma uit la o floare, la un caine sau orice animal... la ploaie, etc. etc. ! Ne riscam viata sa le atingem... e cam mult spus, daca o fac cateva zeci de oameni asta e pentru ca sa ne cautam si alt loc unde sa ne pastram rasa... ! Iar visam ca sa ne atingem visele face parte din a ne traii viata. Cu toate astea ramai pana "dai ortul popii"... ! Dupa aia nu mai ai vise de nici un fel, sau cel putin inca nu stim. Aaaa... ca unii zic ca stiu, asta e altceva. Si eu pot sa zic despre ceva care nu inteleg nimic, ca stiu. Si nimic din ce spui ca dupa mine ar fi... nu e minciuna, este exact cea ce facem sub diferite aspecte si forme, toata viata noastra. Ca ne imbunatatim mereu cu cate ceva viata mea si a ta, spre deosebire de viata altuia care a trait acum sute sau mi de ani... asta e altceva. Sa-l luam pe Iisus de exemplu. El a trait facand aceleasi lucruri, mancat, meserie chiar si inmultit (prin metode naturale...) si fara sa fi auzit de Bach sau Vanghelis, Byron sau Kierkegaard (de asta n-am auzit nici eu...). De ce avem pasiuni, de ce iubim ?... pai asa ne e facut organismul cu creierul nostru si reactile lui chimice. Si un caine isi iubeste stapanul sau pe cateaua vecinului... ! Dar intrebarea asta: "ce rost avem pe pamint ?", m-a lasat masca mereu. Pai tocmai tu intrebi asta ? Si asta dupa ce am invatat de la voi ca de fapt ne-a creat Dumnezeu ? Pai de asta suntem noi pe pamant, rostul nostru pe pamant e sa facem ce ne-a spus, indrumat, Dumnezeu sa facem ! Sa ne inmultim, sa avem grija de animale si sa muncim pamantul si iarba.... Ia mai citeste matale Biblia... ca mai mult de nota 7,5 nu-ti dau... !!!
barboneli
Postat pe 26 Iulie 2015 18:09
Pai Moise a inventat cele 10 porunci scrise în vechiul testament și ca pământul ia iînghițit, etc.
Apoi iisus ia învăț pe oameni cele doua porunci.

Sa îl iubești pe Dumnezeu mai presus de orice, și pe aaproapele tăuca pe tine iînsuți. Acum fiecare ce înțelege prin a iubi cu adevărat, iubirea nu înseamnă sacrificiu, iubirea înseamnă sa nu te răzbuni, sa lupți, chiar dacă știi ca nu ești un om perfect, nu înseamnă ca nu trebuie saspui ceea ce tu ssimți și nu îți convine, dacă nu se tine cont de ce vrei și tu atunci te detașezi așa nu te indispus mereu și sa nu fii stresant
ingerasulluptor1
Postat pe 26 Iulie 2015 18:44
Sa citesti Biblia sigur.
Citind singur fiecare intelege ce vrea. Ca sa intelegi, trebuie sa stii in ce conditii a fost scris acel pasaj si pentru cine, ca de exemplu in Epistolele catre Corinteeni. Cine are timp si energie........... Daca ne temem tot timpul ca suntem mintiti, ajungem sa nu mai putem face nimic. Biserica inseamna mult mai mult decat o cladire unde se aduna doua tate si un preot, dar atata timp cat nu vreti nici sa va duceti acolo, si vorbiti din auzite si la o privire superficiala, tot asa va fi pentru voi.
Apoi, cu demonii si pomana pentru morti
Din Epistola intaia cate Corinteeni: "27. Dacă cineva dintre necredincioşi vă cheamă pe voi la masă şi voiţi să vă duceţi, mâncaţi orice vă este pus înainte, fără să întrebaţi nimic pentru conştiinţă.
28. Dar de vă va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, să nu mâncaţi pentru cel care v-a spus şi pentru conştiinţă.
29. Iar conştiinţa, zic, nu a ta însuţi, ci a altuia. Căci de ce libertatea mea să fie judecată de o altă conştiinţă?"
De ce libertatea mea sa fie judecata de o alta constiinta?
Acel Bogdaproste, sau Bodaproste si Fie pentru sufletul raposatului..... nu il transforma in idol, iar mancarea nu este jertfa adusa idolului.
Nimeni nu pretinde ca sufletul mortului, dupa ce ii dai de pomana o sa scape familia de saracie, sau de boala sau o sa o faca mai fericita. E un obicei, lumea se aduna in memoria celui mort, si mananca si bea.


"La asa intrebare, pusa de delada, asa raspuns.. !
Cum altfel ar putea fi pusa aceasta intrebare? Nu conteaza ca ai fost un om corect, intelept sau nebun, la sfarsit o sa mori si nu o sa mai exista nimic. Cum sa nu conteze cum ai fost? Macar in amintirea celorlalti si tot conteaza.
"Si eu pot sa zic despre ceva care nu inteleg nimic, ca stiu".
Tocmai ca asta spui, ca stii ca nu mai simti nimic dupa ce mori si ca nu exista nici vise, nimic. Si ca odata ce ai murit nu se mai poate face nimic pentru tine. De unde stii?
Eu am dat exemple de informatii care se transmit la alt nivel.
Pot continua. In clasa a VI-a, a fost un mare accident la o fabrica aici si a murit tatal unei colege. Evenimentul s-a repetat in clasa a VII-a cu alt tata de colega si alta fabrica. Ar fi trebuit sa veniti si sa le explicati acelor fete ca ceea ce viseaza ele vine de la diavol, sau ca nu exista, si ca toate sunt prostii datorate marii dureri a pierderii tatalui. Numai ca daca apucati sa ascultati ce anume visau, si ce fel de informatii primeau (de genul - exista o asigurare pe numele tau in casa bunicii, in locul cutare, iar cheia este unde iti spun eu....) ati fi stat un pic pe ganduri.


Deliaaa
Postat pe 26 Iulie 2015 20:54
OK Barbo, bun si 7,5 in scoala am luat si 3 asa ca nu ma supar.
Intrebarile erau pus vis-à-vis de alegatia ta “Simplu ! Inveti ca sa muncesti, muncesti ca sa mananci si
mananci ca sa te imultesti ! Asa iti traiesti, distrezi si consumi viata….”
E adevarat la unele am raspuns eu care cred asa cum zici tu, dar ma intreb ce raspuns au (intrebarile) din partea unui ateu convins si al unui adept al teoriei evolutiei.De ce ar avea nevoie animalul zis om de altceva decit de mincare, somn, sex lucruri care o multumesc perfect pe verisoara maimutica?
Animalele nu creaza minuni de ce animalul om o face? De ce creeaza lucruri care la prima vedere nu folosesc la nimic ca nu tin nici de foame nici de frig?

Chiar daca pe vremea lui Iisus nu existau Bach si Shakespeare existau alte forme de exprimare a frumosului, cele 7 minuni ale lumii parca provin din aceea perioada si chiar dinainte de ea.

Si apropo indemnul cresteti se refera strict la evolutie ca doar Adam si Eva erau adulti cind au fost creati, iar privitul spre stele era o figura de stil nu doar le admiram le cercetam la modul f. seros.Conform principiului tau nu ar trebui sa ne intereseze pt. ca nu ne imbunatateste viata cu nimic.
Pot trai f. bine si fara teoria relativitatii, chiar si fara sa cunosti legea gravitatiei si principiile fizicii cuantice si ale ciberneticii si fara Bach Shakespeare, Kant si toti ceilalti.

P.S.
“Ai auzit de multi evrei omorandu-se unul pe altul ? Nu ma rfer la anumite crime intre borfasi.”
Nu e adevarat ca nu se omoara intre ei pe motive religioase dar nici nu accepta “liberalismul” religios care exista in crestinism.
Iar exemplele date cu irlanda, radacinile sint in istorie, e vorba de cuceritori si cuceriti, catolicismul era religia de baza, dupa cucerirea de englezi au intervenit si alte forme ale crestinismului.
Razboiul din irlanda are o conotatie politica imbracata intr-o haina religioasa.
Nici ortodocsii nu s-au luptat intre ei pe motive religioase doar politice si teritoriale. Romanii de fapt seamana f. mult cu evreii care sint o insula intr-o mare araba musulmana. Romanii sint o insula latina intro mare slavasi ca nebunia sa fie totala in loc sa fie catolici ca toti latinii sint ortodoxi, fiind crestinati de apostolul Andrei.


Tommy_Boy
Postat pe 26 Iulie 2015 21:31


Ei... nici chiar asa "verisoara maimutica"... !!! In 30000 de ani a avut timp acea maimutica sau un mamifer asemanator cu ea sa evolueze pana a ajuns sa-l placa pe Vanghelis... ! Daca nu era asa nu apareau atatea caricaturi sa zicem dar ele ascund in spate adevarul.

http://www.wmm.ro/wp-content/uploads/2014/03/evolutia-seo-1.jpg

http://content.peteava.ro/image/842149.jpg

http://media.obiectiv.info/image/201403/w620/1361835434-5173-evolution_74767300.jpg

http://www.hazliu.eu/wp-content/uploads/2015/01/evolutia-oamenilor.jpg

http://www.funpub.net/poze/mare/evolutia_modei_la_lenjerie_intima_1208615335.jpg

Etc., etc.....

"Animalele nu creaza minuni de ce animalul om o face? De ce creeaza lucruri care la prima vedere nu folosesc la nimic ca nu tin nici de foame nici de frig ?" Ai vazut vreodata un stup de albine sau un cuib de termite ? Da un baraj construit de castor ? In tot cazul, fara o evolutie indelungata omul animal nu ajungea sa faca minuni. Si azi face niste minuni care deja ii dauneaza. Un animal n-o sa faca niciodata asa ceva, nu o sa fumeze si nu o sa se imbete... ! E adevarat ca nu au nevoie nici de biserica, printre altele... si traiesc bine mersi de milioane de ani cu transformarile respective si dictate de mediul inconjurator. Dupa cate imi amintesc, Creatorul le-a creat si pe ele in nu stiu care zi... ! Iar in legatura cu astrii, stelele, zi-le cum vrei... "Conform principiului tau nu ar trebui sa ne intereseze pt. ca nu ne imbunatateste viata cu nimic." nu e corect, eu am scris ca ma uit la ele, fara telescop ca n-am, de placere... deci imi imbunatateste dispozitia, nicidecum viata. Cui ii imbunatateste viata privind la ele ?
Cred ca in fraza asta ai uitat sa pui o virgula... "Nu e adevarat ca nu se omoara intre ei pe motive religioase dar nici nu accepta “liberalismul” religios care exista in crestinism." Dupa "Nu" Si nu prea cunosti liberalismul in credinta Mozaica... care chiar daca este mai rigida (altfel nu ar fi rezistat 5771 de ani (plus minus 4-5 ani, ca nu stiu exact cat sarbatorim anul nou la evrei, luna viitoare parca) !!! Cati crestini sau islamizat ? Fara razboi si fara pistol la tampla. Si de ce asta, daca tot avem cu toti cei din cele trei religii monoteiste, acelasi Dumnezeu ??? Ce, in islam e un Dumnezeu mai bun ? La asta te refri ca liberalismul religios care exista in crestinism ? Ca primesc in sanul religiei crestine pe altii din alte religii, ca cea islamica de exemplu. Dar daca vrea un protestant crestin sa se insoare/marite cu un catoli/c... Doamne fereste, in nici un caz nu-i las "liberalismul" crestinesc... !
Ei... in sfarsit am ajuns la o intelegere de beton... am rezolvat toate probleme si indoielile la modul elegant... ramane sa-ti urez o saptamana noua plina de succese si ce-ti doresti tu !!!





barboneli
Postat pe 26 Iulie 2015 22:50
Un raspuns foarte bun si potrivit la intrebarea lui tudorel am gasit citind subiecte mai vechi de pe garbo:
http://tineriptromania.blogspot.com/2015/03/confesiunile-unui-fost-ateu-3.html
Deliaaa
Postat pe 28 Iulie 2015 12:05

Toomy-Boy a scris...:
"Animalele nu creaza minuni de ce animalul om o face ?"

Ființa umană este o creatură care taie copacii, face hârtie din ei și apoi scrie pe acea hârtie „Salvaţi copacii!”. !
barboneli
Postat pe 28 Iulie 2015 21:46
ha, ha, ha...ai cobarat din copac?
garbo_414018
Postat pe 28 Iulie 2015 22:37
De la: delada, la data 2015-07-28 12:05:28Un raspuns foarte bun si potrivit la intrebarea lui tudorel am gasit citind subiecte mai vechi de pe garbo:
http://tineriptromania.blogspot.com/2015/03/confesiunile-unui-fost-ateu-3.html



parca nu aveai timp, acum citesti? minti.
garbo_414018
Postat pe 28 Iulie 2015 22:44
De la: garbo_414018, la data 2015-07-28 22:37:39ha, ha, ha...ai cobarat din copac?


Normal ca am coborat... cu asa o maimutoaica ca tine alaturi pe creanga, nu se putea sta... ! Mi-am gasit alt copac.

barboneli
Postat pe 29 Iulie 2015 08:01
De la: garbo_414018, la data 2015-07-28 22:44:49
De la: delada, la data 2015-07-28 12:05:28Un raspuns foarte bun si potrivit la intrebarea lui tudorel am gasit citind subiecte mai vechi de pe garbo:
http://tineriptromania.blogspot.com/2015/03/confesiunile-unui-fost-ateu-3.html



parca nu aveai timp, acum citesti? minti.



Deliaaa
Postat pe 29 Iulie 2015 12:21
De la: garbo_414018, la data 2015-07-28 22:44:49
De la: delada, la data 2015-07-28 12:05:28Un raspuns foarte bun si potrivit la intrebarea lui tudorel am gasit citind subiecte mai vechi de pe garbo:
http://tineriptromania.blogspot.com/2015/03/confesiunile-unui-fost-ateu-3.html



parca nu aveai timp, acum citesti? minti.


Care anume era problema?
Deliaaa
Postat pe 30 Iulie 2015 13:59
E un sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință, cu alte cuvinte un mijloc de manipulare a maselor. Pentru mine importanta religiei = 0 (zero).
delly000311
Postat pe 31 Iulie 2015 07:26


Ca ghine shashi... ! De fapt, la ce bun sa apartin la vre-o religie ? Doar ca sa ma urasca altii din alte religii sau eu pe cei din alte religii... ? Nu mersi ! Exemple am dat destule la cat se iubesc oamenii din diferite religii... nu mai repet. O sa-mi spuna Tommy-Boy ca oamenii se urasc si asa intre ei, fara religie sau fara cercei in nas, sunt de acord, ce-mi mai trebuie si inca un motiv ! Ca totusi in acte apartin unei religii... asta e altceva. Nu mi-am ales-o eu si nu aveam cum sa ma impotrivesc la varsta de 8 zile... ! Asa ca o las naibii acolo in acte si prefer sa-i iubesc pe toti cei care merita... fara sau cu religie.
barboneli
Postat pe 31 Iulie 2015 08:11
De la: Schmetterling, la data 2015-07-24 20:29:12 Nimeni nu a venit inca inapoi din moarte ca sa ne lămurească exact ce si cum..Pana o sa aflăm, fiecare credem ce vrem.Desi eu sper sa traim mult si bine!!!


Au fost mai mulţi înviaţi în decursul secolelor, dar în mod deosebit scriu despre Hristos.

În NT scrie : http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=20

Evanghelia după Ioan, capitolul 20, versetul 17 :

"17. Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Mergi la fraţii Mei şi le spune: Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru şi la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru."

Dacă Iisus n-ar fi fost în mormânt, de ce ar fi spus că încă nu S-a suit la Tatăl Său ?
VasileDinNuc
Postat pe 31 Iulie 2015 18:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cine cauta o vrajitoare 19 De la: Arhanghelul_Uriel 27 Septembrie 2019 11:27
Fazan 117 De la: _karina_ 2 Aprilie 2011 22:16
Mierea si scortisoara 0 De la: 7 Septembrie 2009 17:22
shake 17 De la: garbo_398573 12 Martie 2014 17:29
Religie sfinti si Dumnezeii 1 De la: ingerasulluptator 19 Noiembrie 2011 14:18
Setari Cookie-uri