ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Dificultati de comunicare

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Buna ziua,
In ultima perioada nu mai pot vorbi cu baiatul meu, este in varsta de 18 ani, mereu este suparat, cand vorbesc imi raspunde rastit si se enerveaza din orice, nici nu stiu ce ar trebui si cum ar trebui sa ii vorbesc pentru ca el sa imi spuna problemele lui, sa gasim o solutie impreuna!
  citeaza   raspunde

Sigur nu sunt cea mai in masura sa dau un raspuns, insa cred ca titlul topicului e bun.
Consider ca trebuia anticipat acest moment si radacina trebuie cautata in comunicarea cu el din ultimii ani, din faptul cum a fost pregatit de familie pentru aceasta perioada.
Eu am doar 21 de ani, nu mai am parinti de la 8 ani, dar am pastrat o legatura stransa cu sora tatalui meu si, cumva, tot m-a scapat de sub control.
Relatia cu "mama" a ramas foarte buna, i-am spus la timp ca imi plac fetele.
Sper sa nu fie cazul sa ii placa baietii, dar orice ar fi trebuie inteles si trebuie cautate fire de restabilire a legaturii cu el.
Poate ar trebui intrebat daca are vreo problema de sanatate, fie ca si motiv pentru a incepe o discutie, pentru a-i da de inteles o ingrijorare, intemeiata sau nu.
Sper sa nu fie o problema de sanatate, sa fie doar o tulburare adolescentina, probabil tipica.
Eu, doar gasindu-mi jumatatea am depasit o stare dificila, cu atat mai grea cu cat m-am orientat catre persoane de acelasi sex.
Avandu-va pe dvs de partea lui, orice ar fi, ar trebui sa fie mai usor, sper sa depasiti problemele cat mai repede, cat mai usor si sa nu fie ceva de sanatate.

Sa auzim de bine!
  citeaza   raspunde

577 , astea sunt reactii normale pe drumul maturizarii (de cele mai multe ori). Incepe sa se simta "barbat" , incearca sa-si rezolve problemele singur , sau povesteste doar cu prietenii despre ele , mama e femeie , iar femeile nu stiu prea multe...etc...etc.Important e sa ai rabdare si sa il faci sa inteleaga ca tu esti si ramai cea mai buna prietena a lui.

578 , toti baietii reactioneaza asa la o anumita varsta , nu e musai sa fie homosexual. Imi pare sincer rau ca tu nu mai ai o mama adevarata.

Neata buna :)
  citeaza   raspunde

Da, si eu simteam la fel, era nevoia acuta de a fi cu cineva.
"Mama" era, e, si va fi alaturi de mine, dar aveam nevoie de cineva, acel suflet-pereche.
Probabil asa e si in cazul baiatului, iar aspectul homosexualitatii e doar adus in discutie, cumva am dorit sa pun in garda mama, sa fie pregatita pentru orice.
In cazul meu, am simtit cum se ridica bariera non-comunicarii cu ''mama" si mi-am luat inima in dinti si i-am spus.
Ar fi fost foarte greu daca m-ar fi respins, de aceea spun ca doamna in cauza ar trebui sa fie alaturi de fiul dumneaei orice ar fi.
Cum vad ca e preocupata de aceasta problema, sunt convinsa ca ii va fi alaturi.
Eu, asa fiind, am citit mult pe tema asta si am descoperit ca baietii sunt mult mai vulnerabili atat in privinta homosexualitatii, cat si in privinta depresiilor in dragoste, rata sinuciderilor in randul baietilor fiind mult mai mare fata de fete.
Desigur, am gasit vaste explicatii stiintifice, dar asta nu face obiectul topicului.
Cumva on-topic as mentiona dificultatile de comunicare aparute intre mine si mama prietenei mele, abia recent am gasit o punte de comunicare, am inteles ca a avut nevoie de mai mult timp pentru a ne accepta.
Acum totul e bine, dar a fost foarte dificil, pentru mine era si aspectul de a mai avea o mama.
  citeaza   raspunde

Cel mai bun lucru pe care il puteti fac acum este sa il asigurati ca indiferent de ce se intampla dv. il veti iubi neconditionat. Dragostea dv. nu este conditionata de realizarile lui ci pur si simplu pentru ca este parte din dv. Poate va mai trece ceva timp, dar daca nu se simte "invadat" sau amenintat in vreun fel (nu intotdeauna percepe corect dorinta dv. de a-l ajuta, ci poate sa o considere o intromisiune in viata lui) va incepe sa isi deschida sufletul. O alta tactica ca are succes este sa ii dezvaluiti "intamplator" mici secrete din tineretea dv. (de ex. cand priviti o fotografie zambiti si spuneti-i: "Imi aduc aminte de fotografia asta. A fost cand tatal tau a venit cu un buchet de flori si era asa de stangaci, ca aproape a rupt buchetul de tare ce l-a strans in mana." si descrieti putin momentul ala, oricare ar fi el). El trebuie sa vada ca nu e "nimic nou sub soare", cu aceleasi semne de intrebare v-ati confruntat ca si el.
  citeaza   raspunde

are pagina pe Facebook, Twitter? ati putea sa-i vizualizati postarile, sa vedeti ce interese, ce probleme are. de asemeni, puteti sa va uitati in istoricul cautarilor de pe Google (asta daca nu intra incognito pe vreo pagina).
ma gandesc ca poate sunteti si prea mamoasa si el nu vrea sa se mai simta ca un copil si de asta va respinge.
e irascibil numai cu dvs.sau cu toata lumea?
  citeaza   raspunde

Spune-i doar ca il iubesti,ca esti alaturi de el daca va avea probleme,si atat.dar atata.Adolescentii incearca sa ii tina la distanta pe parinti,sa se inchida in camera lor,ii va trece.....
  citeaza   raspunde

De la: angel_forever, la data 2015-02-18 11:41:39Cel mai bun lucru pe care il puteti fac acum este sa il asigurati ca indiferent de ce se intampla dv. il veti iubi neconditionat. Dragostea dv. nu este conditionata de realizarile lui ci pur si simplu pentru ca este parte din dv. Poate va mai trece ceva timp, dar daca nu se simte "invadat" sau amenintat in vreun fel (nu intotdeauna percepe corect dorinta dv. de a-l ajuta, ci poate sa o considere o intromisiune in viata lui) va incepe sa isi deschida sufletul. O alta tactica ca are succes este sa ii dezvaluiti "intamplator" mici secrete din tineretea dv. (de ex. cand priviti o fotografie zambiti si spuneti-i: "Imi aduc aminte de fotografia asta. A fost cand tatal tau a venit cu un buchet de flori si era asa de stangaci, ca aproape a rupt buchetul de tare ce l-a strans in mana." si descrieti putin momentul ala, oricare ar fi el). El trebuie sa vada ca nu e "nimic nou sub soare", cu aceleasi semne de intrebare v-ati confruntat ca si el.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: