depresie in timpul sarcinii

hey! prietena mea cea mai buna este insarcinata in luna a 6-a. de cateva saptamani a inceput sa se comporte tot mai cidat. este trista in permanenta, refuza sa se alimenteze corect si nu mai este deloc preocupata de starea ei de sanatate si a bebelusului.am citit cate ceva despre depresia din timpul sarcinii pe depresiv.ro. ma tem ca ar putea avea o depresie. nu stiu cum sa procedez si ce sa fca.
garbo_9367
Postat pe 14 Decembrie 2012 13:59
e bine ca nu stii cum sa procedezi si ce sa faca ea!
sunteti gemene cumva? v-ati tinut de acelasi cordon obilical pana acum cand a facut 6 luni de sarcina?
si prietena asta a ta, cea mai buna, cum zici tu, ca noi nu avem de unde sa stin nu are si ea un sot care sa se preocupe de ea, de starea ei de sanatate si de depresie...si chiar de soarta copilului, ca doar o sa fie copilul lor nu al tau ... si nici al nostru?
mai bine zi ca vroiai sa faci reclama la o alta imbecilitate de site... ca doar doar mia urca si el vreo doua - trei locuri in topul traficului...
hai cu flitul, ca au inviat iar mustele...
heartbit
Postat pe 14 Decembrie 2012 14:47
Buna seara! Ar trebui sa consulte un psiholog. Asta este solutia ceea mai buna. Medicamente nu este bine sa ia. Fiind gravida. Sunt depresii in timpul sarcinii si dupa nastere.Ar trebui neaparat sa se trateze la un psiholog. Am sa va dau un exemplu real. In urma cu ceva ani, munceam la normarea muncii si aveam o colega de birou inginera. Dupa casatorie la un timp a ramas insarcinata a nascut.Am fost la ea i toate erau bune si frumoase.N a avut nici un semn ca va urma *o tragedie*! Susana fie iertata, la 26 ani din cauza **furiei laptelui* acesta i a urcat la cap.......++ s a spanzurat.Sotul ei a aflat o cand a venit de la serviciu spanzurata n casa.Copilul avea doar 6 saptamani. A fost groaznic! Asa ca n ar trebui sa luam in *deradere* unele intrebari puse aici.Va doresc sanatate si sarbatori fericite tuturor!
Jojolin
Postat pe 16 Decembrie 2012 18:00
De la: heartbit, la data 2012-12-14 14:47:07e bine ca nu stii cum sa procedezi si ce sa faca ea!
sunteti gemene cumva? v-ati tinut de acelasi cordon obilical pana acum cand a facut 6 luni de sarcina?
si prietena asta a ta, cea mai buna, cum zici tu, ca noi nu avem de unde sa stin nu are si ea un sot care sa se preocupe de ea, de starea ei de sanatate si de depresie...si chiar de soarta copilului, ca doar o sa fie copilul lor nu al tau ... si nici al nostru?
mai bine zi ca vroiai sa faci reclama la o alta imbecilitate de site... ca doar doar mia urca si el vreo doua - trei locuri in topul traficului...
hai cu flitul, ca au inviat iar mus
Stimabile!! Ai fost** gravida ai nascut **de te bagi asa in seama??!! S a pus o intrebare si............. daca nu stii sa raspunzi du te si dormi!
Jojolin
Postat pe 16 Decembrie 2012 18:03
da..e cam complicat ptr ca..teoretic s.ar fi rezolvat simplu,,o vizita la medic o reteta de anti-depresive si gata, dar data fiind sarcina,aceasta posibilitate din start este exclusa. Suntem tentati sa punem pe fondul sarcinii aceasta depresie,dar probabil ca la baza sta ceva din viata,ceva care nu merge cum trebuie si asta provoaca depresia,sarcina fiind un fel de cireasa de pe tort...ca sa zicem asa.
garbo171675
Postat pe 18 Decembrie 2012 19:41
conditiile de viata socio-economice,au o mare importanta,si constient si...subconstient,si poate ca tocmai asta e problema,,,ca se constientizeaza faptul ca sarcina se va incheia iar o noua perioada va incepe,perioada care in primul rand inseamna nevoi financiare si nu numai,,,,daca as fi in atare situatie si m,as gandi ca urmeaza sa nu am d unde,,,as intra in depresie cu siguranta,,,,,CE ZIC EU ACUM E DOAR O DRAMATIZARE,,,,exact ca la publicitate--dramatizare,,realitatea nu e atat de gri,nu??
garbo171675
Postat pe 18 Decembrie 2012 19:45
Ajutorul nu este pentru ea, este pentru tine. Se spune ca atunci cand vrem sa ajutam pe cineva vrem de fapt pe noi sa ne ajutam. Si de ce vrei tu sa o ajuti daca ea este inconstienta? Unoeri atunci cand vrem sa ajutam pe cineva, ca si ea o inconstienta, e ca si cum am incerca sa instalam pacea in Irak, intelegi? Un om merita ajutat atunci cand cere si cand doreste asta. Daca ea nu este constienta ca are in burta o viata, daca ea nu stie sa fie responsabila si matura, poti sa faci tu ce doresti.
Vrei sa o ajuti? ascult-o si las-o pe ea sa decida. Nimic mai mult!!!
www.relatiidecuplu.com
garbo_8857
Postat pe 1 Ianuarie 2013 17:48
De la: garbo171675, la data 2012-12-18 19:41:33da..e cam complicat ptr ca..teoretic s.ar fi rezolvat simplu,,o vizita la medic o reteta de anti-depresive si gata, dar data fiind sarcina,aceasta posibilitate din start este exclusa. Suntem tentati sa punem pe fondul sarcinii aceasta depresie,dar probabil ca la baza sta ceva din viata,ceva care nu merge cum trebuie si asta provoaca depresia,sarcina fiind un fel de cireasa de pe tort...ca sa zicem asa.
ai dereptate675,depresia in timpul sarcinii,are la baza multe evenimente din viata cuiva care l-a facut nefericit,nemultumit si care nu s-au rezolvat inca.in timpul sarcinii femeia este intr-o stare mai speciala sa spunem asa...
venizigoldplated
Postat pe 1 Ianuarie 2013 22:11
Importanta este si odihna pentru ea, somnul.De multe ori somnul poate sa creieze tulburari si conduce la depresie.Are o multime de ganduri acumulate si nu le organizeaza cum trebuie prietena ta.Ei ii trebuie pozitiitate sa ada partea plina a paharului sa se focuseze pe frumosul din viata ei.Cu siguranta sotul ei este fericit ptr venirea pe lume a bebelusului,ea trebuie sa isi ia energia si de aici,da-o sa raza sa zambeasca, uitati-a la cea frumos, la un film distracti de exemplu,cumpara-i fructe gen capsuni, piersici ca la acestea nimeni nu rezista, incearca sa o faci sa manance piept de pui,cea bazat pe carne de pui,curcan.carnea de curcan este de asemeni f buna.Du te cu ea la coafor,si incearca sa-l faci si pe sotul ei si un membru apropiat al familiei sa "lucreze" alaturi de tine.In principui asta e incearca sa o faci sa ada partea plina a paharului e bine sa aiba si credinta in Dumnezeu desigur.Daca mentine ritmul asta nu este propice ptr ea,exista marea posibilitate ca si copilasul ei sa nu se dezolte normal sau alta grozaie.Deci ea trebuie sa preina aceste lucruri nesanatoase ptr ea.Ajut-o tu si adu-o pe drumul cel bun.Succes.:)
RonnaGarbo117309
Postat pe 3 Ianuarie 2013 20:24
scuze ptr greseli am probl q tastatura unele litere nu merg, dar sper ca sfatul meu o sa fie de folos.:)
RonnaGarbo117309
Postat pe 3 Ianuarie 2013 20:29
Buna,
Intr-adevar perioada sarcinii este una destul de provocatoare pe mai multe planuri. Spre exemplu, eu nu am avut depresie, propriu-zis...insa am avut o afectiune care ma impiedica sa mai pot fi intima cu sotul meu...desi hormonii o luasera razna si-mi doream asta mai mult ca orice...
Din fericire pentru mine, a fost destul de usor de rezolvat. Am fost la ginecolog si mi-a spus ca din cauza dereglarilor hormonale, experiemntez ceea ce se numeste uscaciunea mucoasei vaginale - si mi-a recomandat un tratament cu Feminella Hyalosoft, care mi-a prins foarte bine.
Ideea e ca solutii exista si in perioada sarcinii...cam pentru orice fel de probleme experimentezi. Important e sa mergi la medicul specialist si sa intrebi...chiar daca pare imposibil sau putin probabil ca se va rezolva la momentul respectiv. Orice problema trebuie discutata.
garbo_387339
Postat pe 18 Noiembrie 2013 11:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sarcina 6 De la: eu_geminy 7 Februarie 2012 01:31
mie frica 18 De la: Persia 13 Noiembrie 2011 10:15
Sarcina 4 De la: Vasilica79 13 Decembrie 2017 12:44
Test nastere prematura 4 De la: garbo_385367 7 Februarie 2014 13:45
sarcina si exercitii fizice 9 De la: garbo_1474 29 Mai 2012 15:15
Setari Cookie-uri