Azi fara peste....In meniu este varza calita fug sa aduc ceapa din gradina ca sa mancam "bio"
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 11:11 |
||
|---|---|---|
Exact la asta ma refer si eu. Alta denumire nu stiu ca asa-i zice aici si eu cumpar gata portionat la cutiute,sau nu asa concentrat la borcan Acum m-am uitat.....eu iau doar lichidul strecurat si foarte concentrat. |
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 11:21 |
||
| noi nu luam de la magazin decat pestele si daca au si ceva schelete ramase de la cineva care a cumparat "fille"... atunci le fiarbem inainte cu ceva legume si dupa aia adugam la supa cu pestele intreg si alte legume... ca sa fie gustul mai puternic ! noi luam doar proaspat... nimic inghetat ! si peste si carne. | ||
|
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 11:36 |
||
|
mai barbo,la operatiunea asta (de vreo 2-3 ceasuri...fix ce-ti trebe pe caldura asta!) ii zice fix zama de oase (de peste, de vaca , de ce-are omu` prin casa). si se poate face aspic si fara gelatina, ca taman asta iese din os (daca-i pui 2 kg de oase la o tzara de apa, iese tzapanaaaa) de-acord cu tine ca genul asta de zeama (stock) e si gustoasa si sanatoasa. s-aveti pofta! |
||
|
ufishor Postat pe 29 Iunie 2012 11:58 |
||
Offff....Nici eu nu iau nimic congelat ,dar in cazul in care nu am timp sa imi prepar singura bouillon-ul,pot sa cumpar gata preparat la borcan sau portionat in cutiute. Si NU congelat !
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 12:00 |
||
Ufi vorbim de aceeasi chestie
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 12:02 |
||
Mais, bien sûr!
|
||
|
ufishor Postat pe 29 Iunie 2012 12:07 |
||
De la: ufishor, la data 2012-06-29 11:58:34mai barbo,la operatiunea asta (de vreo 2-3 ceasuri...fix ce-ti trebe pe caldura asta!) ii zice fix zama de oase (de peste, de vaca , de ce-are omu` prin casa). si se poate face aspic si fara gelatina, ca taman asta iese din os (daca-i pui 2 kg de oase la o tzara de apa, iese tzapanaaaa) iegzact... asa ii zice... ! zama de oase... ! ai dreptate cu caldura... dar tot sta nevasta-me sa faca supa de peste... si in 32,7 minute, a fost gata zama... !!! ca pestele n-are nevoie sa fiarba mult. la vaca, e altceva. din aia nu facem. mancam carne dar nu facem supe sau ciobite cu carne, vara. numai de legume. avem mereu. de fapt am vrut sa scriu pe google, sa mai primesc de acolo idei din bucataria romaneasca, am retete si originale de aici. de aia vroiam numele in romaneste... !!! mersi mult voua... ! acum lasati zama si spuneti repede ce inghetzata vreti.... a sosit masina cu inghetzte pe strada noastra... da' nu sta mult. repede sa fac comanda.... !!!
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 12:13 |
||
Acum trec la varza calita ca altfel o sa am la amiaza postari garbo gratin si rabdari prajite unse cu foame...
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 12:15 |
||
Io vreau caramel si fructe exotice...mersic
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 12:17 |
||
sau... cum se mai spune, o sa mananci "paine cu sos de limba"... !!!
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 12:17 |
||
| barbo, tu cauti retete romanesti....mie-mi ploua in gura dupa pestele din Haifa si restaurantele alea de pe malul marii si piata din Ierusalim si knafa din Nablus si....offfffffff! | ||
|
ufishor Postat pe 29 Iunie 2012 12:23 |
||
Rotty, ia vezi o ajuns castaraveii covii la tine?!
|
||
|
Axl_R Postat pe 29 Iunie 2012 12:42 |
||
Ma uit in posta
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 12:51 |
||
Nuuu...
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 12:54 |
||
maiiiiiii voua va este foame???!!!!
|
||
|
ladyDY Postat pe 29 Iunie 2012 12:56 |
||
Facem de amiaza... misicutzo
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 13:09 |
||
nu lady... dar suntem la restaurant... asa ca nu vorbim de metrese si zodiac !!!
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 13:11 |
||
|
Castravetii spalati bine asezi intr-un borcan mare cat mai inghesuiti posibil. partea de sus si jos...se taie si se taie in 2 sau 4... Intercalezi intre ei cateii de usturoi, mararul, cimbrul si felii de ardei iute. Asezi deasupra felia de paine. Amesteca apa calduta cu sare pana se dizolva si torni peste castraveti cat sa-i acopere. Acoperi borcanul cu o farfurioara. Asezi borcanul la loc insorit si caldut pentru 2-4 zile, depinde cat de cald este. La mine a durat 3 zile... oricum trebuie s-o gusti sa vezi daca sunt murati. Dupa ce sunt murati, muti borcanul in frigider si tii inca 2 zile, dupa aceea poti sa-i servesti. Se pastreaza la frigider. 1.5 kg castraveti mici si tari 1 legatura mica marar...cimbru 1 catel usturoi la fiecare 2 castraveti 1-2 ardei iuti (sau mai multi daca doresti sa fie picanti tare) 1 felie paine 1 lingurita cu varf sare la fiecare 250 ml apa cldu=langio i io nu-s kenie...am scris i aici. |
||
|
Axl_R Postat pe 29 Iunie 2012 13:15 |
||
Multumesc Eu nu mai stiam cata sare sa pun si nu mai stiam de usturoi Fac maine
|
||
|
Rotty Postat pe 29 Iunie 2012 13:19 |
||
si eu recomand, in loc de paine (care poate sa mucegaiasca...) boabe de grau ! si marar uscat, in loc de marar verde. si numai 40gr. de sare la litru, ca sa nu iasa foarte sarati. si de pus castraveti cat mai mici si tari ! nu trebuie viagra... asa sunt ei in piatza !!! si de pus betze la gura borcanului ca sa fie castravetii sub lichid. si de pritocit, in fiacre zi ! pofta buna.... !!!!
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 13:22 |
||
|
nostalgii....offffffff, mi-i dor si di chetre!! ciudat a fost ca eu in Israel m-am simtit acasa, din prima zi. si-am ramas c-o dependenta |
||
|
ufishor Postat pe 29 Iunie 2012 13:33 |
||
barbo esti un bacatar desavarsit!!
|
||
|
ladyDY Postat pe 29 Iunie 2012 13:34 |
||
De la: ufishor, la data 2012-06-29 13:33:23nostalgii....offffffff, mi-i dor si di chetre!! "dependentza" e ceva atasat la casa... nu ? asa ca, esti bine venita aici cand vrei.... !!!
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 13:39 |
||
Mi, di e m tot corectezi? Ha? tii cte gr are o linguri de sare?Bine c pixelii nu poi s-mi corectezi!
|
||
|
Axl_R Postat pe 29 Iunie 2012 13:40 |
||
De la: ladyDY, la data 2012-06-29 13:34:08 nu chiar... dar mersi.... mersi... ! dar imi place sa studiez mult cand fac ceva, mancare sau muraturi... sau orice, cat mai aproape de original !!! eu am si o carte a lui Roman, pe care eu o numesc "Biblia mea"... !!! plus ca nu fac de mantuiala... asta e adevarat !
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 13:42 |
||
De la: Axl_R, la data 2012-06-29 13:40:27Mi, di e m tot corectezi? Ha? auzi tu... eu nu corectez pe nimeni... !!!! eu zic doar cum fac eu ! acuma... de ce am scris cate grame ? pentru ca linguritele, lingurile sunt de diferite marimi azi... unele mai plate altele nu ! dar "gramele"... sunt universale si exacte !!!
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 13:45 |
||
Am auzit! Dar m fac c n-am vzut. Io am msura me...eee.
|
||
|
Axl_R Postat pe 29 Iunie 2012 13:50 |
||
aaa... ce somnic adanc am tras... !!! acum mi-a foame... ce halim ? ce e in meniu... ?ufishor... acum am observat ca nu se vad ca nu se vad pozele pe care am vrut sa ti le arat... nu stiu de ce ! ma scuzi ! o sa incerc sa mai postez odata. sper ca garbo asta nu face ceva intentionat... crezand ca-s reclame... ! o sa le pun mai bine la albumul meu si daca nici acolo nu se vad... nu ramane decat sa vezi aici cu ochii tai... !!!!
|
||
|
barboneli Postat pe 29 Iunie 2012 18:24 |
||
azi se mananca peste pe la noi barbo. e sarbatoare . Sf Petru si Pavel. LMA eu fac scrumbie la gratar, impanata cu un fir subtire de leustean si lamaie. |
||
|
Eugenia_ Postat pe 29 Iunie 2012 18:34 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| comorile sufletului? | 8 | De la: UEL 7 Decembrie 2009 08:58 |
| fisuri anale!! | 5 | De la: hermosa20 17 Decembrie 2015 14:41 |
| Iodul e aici ! | 75 | De la: garbo_13807 17 Mai 2016 21:01 |
|
|
||
| CE SA FAC SA RAMAN CU EL SAU NU ? | 69 | De la: preciouss 8 Mai 2010 23:25 |
| veni vara frumushailor! sau veni vidi duca-se? | 56 | De la: garbo034012 6 Ianuarie 2010 01:28 |
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună