Metamorfoza

luna, ai dreptate! de aceea ne numim, in esenta noastra `indivizi`. asadar, functionam dupa principiul individuatiei, al unicitatii, al distinctiei, care da si marca identitara. da, ne cizelam, ne slefuim, invatam, asimilam, gestionam, actionam, dar pe acelasi `fir` al proiectarii noastre initiale.
tu ii spui esenta, eu i-as spune substanta, adica acel ceva ce e facut numai din sine insusi si traieste prin sine insusi. (sine insasi - raportand la substanta).
ceea ce suntem ca inchegare, ca tot, se compune din ea si restul ingredientelor, pe care i-am putea numi simplu` excipienti`, ca in cazul medicamentelor si care contribuie la o incorporare mai activa.. :P
esme
Postat pe 7 Noiembrie 2011 08:54
Luna,

Ce am scris e doar o introspectie, nu are legatura cu manualele, ci reprezinta strict un punct de vedere.

Si mie mi-ar face placere sa discutam.

Buona giornata!
nathalie
Postat pe 7 Noiembrie 2011 08:59
Buona giornata anche a te, Nat!
Manualele mai mult incurca gandirea omului; tot mintea personala trebuie sa lucreze si sa elaboreze un manual propriu de viata. Si nu-i simplu! Imi dau seama ca traim fragmentati, rupti si carpiti in noi si in lume si tocmai aceasta continua sfasiere e culegerea de probleme ce ne sta neincetat in fiinta spre rezolvare...Ma tulbura problemele dar inteleg ca nu avem altceva de facut decat sa le gasim solutii suportabile. Sa fii tu insuti e un lux? O provocare? O eliberare?
Dar cum faci sa fii si sa ramai tu insuti? Practic...cum faci?
Luna_in_capricorn
Postat pe 7 Noiembrie 2011 09:12
De la: nathalie, la data 2011-11-07 08:59:59Luna,

Ce am scris e doar o introspectie, nu are legatura cu manualele, ci reprezinta strict un punct de vedere.

Si mie mi-ar face placere sa discutam.

Buona giornata!


hey, nat... neatza si tie!...

nu pot pleca la job fara sa te salut...:)
eu_geminy
Postat pe 7 Noiembrie 2011 09:18
Si cum ma saluti, Ge?
Asa, de la distanta?

(Astept sa-mi povestesti daca ai motiv sa faci cinste )

O zi usoara sa ai!

nathalie
Postat pe 7 Noiembrie 2011 09:22
Esme, zici bine ce zici!
Luna_in_capricorn
Postat pe 7 Noiembrie 2011 09:24
Luna,

Manualele seteaza un pachet de reguli, principii, axiome, etc si se adreseaza unui anumit segment.

Sunt de acord si-mi place cum ai spus despre manualul propriu de viata, chiar daca de-a lungul timpului ar aparea multe alte editii revizuite. E viata fiecaruia, scrisa cu cerneala de toate culorile, cu pagini mai mototolite sau mai drepte, mai curate sau mai cazute in praf...

In toate etapele pe care le parcurgi consider ca esti tot tu insuti, chiar daca detesti acel TU din ziua de marti, 13, cand ai luat-o la stanga desi stiai ca nu e bine.
Luam propriile decizii si ne felicitam ulterior ca am fost inspirati, sau dimpotriva, regretam alegerile facute. Si ne umplem bagajul de erori, fara de care nu ne-am defini atat de usor ca indivizi.
nathalie
Postat pe 7 Noiembrie 2011 09:34
care este pauza de garo permisa?
catre zile?
fara garbo?
de ce sa nu mai plece nimeni de pe garbo/
ca sa nu ne fie dor unii de altii?
ce-=ar fi,cand plec in romania,sau cand sunt bolnavi amandoi copii,sa scriu:
eu vin dupa doua saptamani,garbeala placuta!
chiar vorbind de asta,unde este alfheim?
d
daniilia
Postat pe 7 Noiembrie 2011 10:29
alfh e aici daniilia ...
numai ca mai are si el trebi ...
mai munceste si el degeaba ... decat sa stea degeaba ...

eh .... si acestea ziind fise ... bine v-am regasit ... si mai ales cu placere ...

daniilia ... mai des pe la dileme iezistentziale cu mine, decat prin alte sanatorii ... prietenii stiu de ce!!!!
alfheim
Postat pe 7 Noiembrie 2011 10:42
Nathalie, nu stiu cine spunea ca nu exista erori ci exista drumuri...si sunt de acord, TREBUIE sa fiu de acord! Ce este eroarea? O abatere de la noi insine sau chiar noi insine ori drumul catre...?
In eroare suntem noi, fara doar si poate, dar noi nu suntem eroarea-si poate suna a paradox.
Daca stai bine sa te gandesti, cand ai facut o alegere "gresita", in esenta nu e asa gresita, ceva si cineva din tine au ales corect sau au ales tocmai pentru a corecta...Pare complicat dar nu e dar tot asa pot spune ca pare simplu dar nu e...:)
Luna_in_capricorn
Postat pe 7 Noiembrie 2011 10:43
luna, vreau sa fac o precizare, si aici punctul meu de vedere converge cu al Nathaliei, anume ca esenta nu e aceea care ne face sa devenim dintr-o data buni din rai sau invers. pana la urma alegerea pe care o facem tine tot de niste predispozitii ale noastre, inscrise in substanta fiintei insesi, dar una in sensul bun presupune o scuturare de inhibitii, intunecimi, frustrari, hibe ascunse in hruba subconstientului si pe care nu le lasam sa iasa la iveala, tocmai din cauza instinctului de supravietuire. asta presupune, insa, deschidere, asumare a ceea ce suntem.
insa tu spui bine ce spui, anume, noi nu suntem eroarea, suntem doar o modalitate de a ne evidentia esenta.
esme
Postat pe 7 Noiembrie 2011 11:09
Da, esme, si aceasta modalitate poate fi uneori complicata si tare dureroasa-dar e bine asa!
Luna_in_capricorn
Postat pe 7 Noiembrie 2011 11:36
ni se consolideaza intr-un fel identitatea, nu, luna? vrem-nu vrem, n-avem incotro! :)
dar speram mereu, ori cel putin unii dintre noi, sa fim cat mai buni.
esme
Postat pe 7 Noiembrie 2011 12:08
*.Ma tulbura problemele dar inteleg ca nu avem altceva de facut decat sa le gasim solutii suportabile. Sa fii tu insuti e un lux? O provocare? O eliberare? *

de ce nu solutii bune? depinde de standardele noastre! (ale mele)
nu e un lux, e o necesitate! provocare? da, in fiecare zi!
daca accepti provocarea, poate o sa fie si eliberare...
Ktine
Postat pe 7 Noiembrie 2011 12:08
Esme e normal sa ne dorim sa fim mai buni insa nu intotdeauna vom fi perceputi astfel si asta nu depinde doar de noi ci si de cei ce ne privesc. La fel cum realitatea zilei este perceputa ca fiind nemaipomenita sau groaznica in functie de unghiul din care e privita. Si realitatea e una singura doar perspectiva din care e perceputa este diferita.
Cred ca la fel e si cu identitatea noastra pe net, Unii ne percep ca fiind veseli, inteligenti si cu simtul umorului iar altii dimpotriva .
Lucrul asta am putut sa-l constat si aici si pe alte siteuri. Cand postez ceva cu care sunt deacord si altii , gasesc pe profil cereri de prietenie sau mesaje iar cand imi exprim un anume punct de vedere ce nu e conform cu preferintele sau conceptiile colegilor de forum, sunt apostrofat, primesc comentarii malitioase sau sunt sters din lista de prieteni daca se intampla sa fim amici.
SAL
Postat pe 7 Noiembrie 2011 12:17
juststar56
Postat pe 7 Noiembrie 2011 12:41
IMI PLACE CIOCOLATA - Studiu de caz

Fara sa crosetez pe marginea subiectului, avem trei puncte
- provocare
- solutie
- finalizare

Provocare - ochii vad, inima cere, constiinta nu si nu. (In mod deliberat nu pomenesc nimic despre suflet, ca sa nu complic situatia)
Tre sa ma hotarasc daca mananc sau nu.
Orice e bun si ne place e imoral, ilegal sau ingrasa.
Are grasimi, are excedent de calorii, alte alea-alea... dar o vreau. Ca mi-e foame, ca mi-e pofta, ca mi-a scazut glicemia, o vreau si o am.

Solutie
O mananc si spre seara ma plimb juma de ora prin Cismigiu.
Am o satisfactie imediata si imi amortesc si constiinta, care parca asta si astepta.
Puteam sa iau decizia contrara, anesteziind alte simturi. Dar tot eu sunt, fie ca ma ating de ciocolata, fie ca nu.

Finalizare
Mmm, a fost buna, dar (altfel judeci cu burta plina) parca era mai bine sa zic pas.

Stare conflictuala intrapersonala.

Sigur, in situatii interpersonale, lucrurile variaza cu atat mai mult cu cat apare un lup travestit in oaie care-ti transmite mesaje eronate. Ideal e ca erorile lui sa nu devina ale tale.

nathalie
Postat pe 7 Noiembrie 2011 12:52
De la: Sal_a_toi, la data 2011-11-07 12:17:50
asta nu depinde doar de noi ci si de cei ce ne privesc. La fel cum realitatea zilei este perceputa ca fiind nemaipomenita sau groaznica in functie de unghiul din care e privita. .



Adevarat.
E un fel de a spune ca frumusetea se afla in ochii privitorului.


In ce priveste realitatea zilei, adevarul e ca nu este una singura perceputa distinct de fiecare dintre noi, ci multiple realitati. Asta in cazul in care nu ne referim strict la adevaruri incontestabile de genul *Afara ploua!*
nathalie
Postat pe 7 Noiembrie 2011 13:07
Da, esme, consolidam, consolidam, ca n-avem incotro! :) Dar e teribil de fluida identitatea noastra pentru ca se leaga ca in vasele comunicante cu identitatile lumii...important e sa ramanem de partea binelui cat putem de mult!
Luna_in_capricorn
Postat pe 7 Noiembrie 2011 16:29
Ktine, uneori solutiile sunt clar bune dar de multe ori doar par...Sunt de acord cu tine ca e provocare continua sa fii tu insuti.
Luna_in_capricorn
Postat pe 7 Noiembrie 2011 16:35
Sal, giusto!
Luna_in_capricorn
Postat pe 7 Noiembrie 2011 16:38
sal, n-o sa putem multumi niciodata pe toata lumea! si, de fapt, nici nu cred ca sa trebuie sa punem problema, neaparat, ca pornind de la ceilalti la noi (sa vizam reactiile lor, care sa fie exclusiv pozitive), ci pornind de la noi catre ceilalti.
adica, atat timp cat suntem true to ourselves, fideli, intr-un sistem de judecata echilibrat si ne raportam corect la lucruri, nu vad de ce nu am putea fi buni. si, cand spun sa ne raportam corect la lume si orice, inseamna sa actionam chiar in pofida, in detrimentul afectelor noastre care pot prelua controlul brusc asupra-ne ca fiinte rationale. ori, si mai rau, al vanitatii.
daca actionam impulsiv (ceea ce presupune agresivitate) ori vrand sa ranim cu buna intentie, atunci e clar ca nu ne-am pozitionat eficient, corect si constructiv.
dar, repet, corectitudinea nu trebuie sa vina din contracararea celuilalt, anihilarea lui, ci dintr-un soi de chibzuinta. asta, ca sa nu-i spun intelepciune, caci ar fi prea pretios si mult chiar pt unii dintre noi.
esme
Postat pe 7 Noiembrie 2011 17:56
De la: nathalie, la data 2011-11-07 09:22:47Si cum ma saluti, Ge?
Asa, de la distanta?

(Astept sa-mi povestesti daca ai motiv sa faci cinste )

O zi usoara sa ai!



lol, de la distanta, Nat, ca n-am incotro... da' frenetic!...:PP
:))
(pai fac cinste firmei care m-a angajat.
ca daca faceam, ma dadeau demult afara.
da' nu-i timpul pierdut!:D:)))...)

O zi usoara n-am avut... da' am simtit telepatic urarea ta, fiindca nu am mai apucat dimineata sa o citesc...
:))
eu_geminy
Postat pe 7 Noiembrie 2011 18:05
o metamorfoza, ceva, o atentie, o maslina
elodia_2
Postat pe 12 Decembrie 2011 19:21
elodia...unde e elodia ?
pustietate_in_floare
Postat pe 24 August 2012 20:08
tur de forta mrs forsyte....cred ca i s-a eliberat certificatul de deces.
Eugenia_
Postat pe 24 August 2012 20:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Restaurant & Lounge din CENTRUL ISTORIC-BUCURESTI 21 De la: Axl_22 25 Ianuarie 2012 18:26
SUNT ATIT DE SINGUR K A-MI AUD BATAILE INIMII 31 De la: tutankhamon 21 Noiembrie 2009 12:20
Cafeneaua virtuala 4 De la: tutankhamon 4 August 2009 01:10
nico 17 De la: garbo048253 22 Ianuarie 2010 21:10
Cafenea virtuala 11752 De la: tutankhamon 11 Martie 2009 12:32
Setari Cookie-uri