Concediu pentru depresie????????????????????

Ciudata scuza au gasit lenesii din generatia moderna
_blondyna
Postat pe 19 Ianuarie 2011 18:14
de ce crezi tu ca depresia e o scuza???
eladaela
Postat pe 19 Ianuarie 2011 18:57
Cum poti sa deschizi o tema de discutie pe un subiect pe care tocmai tu ziceai ca nu il cunosti ????????
diannadanciu
Postat pe 21 Ianuarie 2011 22:02
in opinia mea depresia e echivalenta cu lenea dar vreau sa vad cum ajuns eurpenii sa creeze pe bune concedii medicale ptr depresie mi se pare ilar
_blondyna
Postat pe 21 Ianuarie 2011 22:27
maaa...e o boala!sa te ferasca sfantul sa cunosti vreunul asa....
depresiv!
eu zic fereasca al de sus!!

in rest...prostie cat cuprinde!
fleurdelis
Postat pe 21 Ianuarie 2011 22:32
se confunda starea de depresie .... provocata de un eveniment, care trece in maxim trei saptamani fara medicamentatie, cu depresia cronica care este o boala foarte grava si care netratata poate avea efecte devastatoare... pana la suicid.
cricat
Postat pe 21 Ianuarie 2011 22:39
concediul pentru depresie trebuie sa fie acceptat si de angajator. O persoana cu o astfel de boala nu da randamentul necesar la locul de munca.
cricat
Postat pe 21 Ianuarie 2011 22:43
blondo, daca mai aveam dubii, acum mi le-ai spulberat

cum tot zic...la tatzi ni-i greu...

michelle_
Postat pe 21 Ianuarie 2011 22:46
eu zic ca e cea mai cretina boala!
desi n-ai "nimic" esti cumplit de terminat!
am cunoscut si d'aia zic.....
cel mai cumplit!

uite la madalina manole....ce sa mai zic?!
fleurdelis
Postat pe 21 Ianuarie 2011 22:46
blondyna, cu siguranta tu habar n-ai ce-i aia! mai bine, drop it! ce pot sa zic, intr-un fel esti o fericita! e-adevarat o fericita ignoranta. insa, de multe ori, ignoranta nu vine singura, ci la pachet cu aroganta. ia pastreaza-ti tu pretiozitatea, judecatile si evaluarile! nu cumparam!
esme
Postat pe 21 Ianuarie 2011 22:54
e copil.... fetelor....!!!
este o boala foarte urata si mai rau este ca de multe ori nu este luata in seama.... si este luata in ras.... vezi cazul de fata.... si apoi toata lumea este surprinsa de actele persoanei respective.
cricat
Postat pe 21 Ianuarie 2011 23:00
De la: _blondyna, la data 2011-01-21 22:27:27in opinia mea depresia e echivalenta cu lenea dar vreau sa vad cum ajuns eurpenii sa creeze pe bune concedii medicale ptr depresie mi se pare ilar


Dar de depresia postnatala ai auzit ?acolo ce tip de lene crezi ca este? Eu una am trait o depresie profesionala cand am "murit" cu dreptatea in mana,cand un incapabil cu 8 clase si lasitatea celor din jur s-au jucat cu nervii mei,am avut colege care pana si de ziua mea de nastere s-a certat cu mine,plus de asta mama mea a uitat de ziua mea de nastere desi sunt sg copil la parinti.
Iar ca informatie pt tine concediul medical este scris in cartea de munca inclusiv diagnosticul deci ca angajat iti poate pata imaginea in cazul unei noi angajari.Ca nu toti or fi depresivi nu contest dar lenes cu depresiv nu prea tine.Depresivul are numai scenarii in minte pe cand lenesul te intreaba :Daca sunt moi posmagi.
valy_black_eye
Postat pe 22 Ianuarie 2011 02:29
aici nu e inteles fenomenul, poate apartine mai ales statelor cu un nivel de trai mai avansat dar in Spania e foarte raspandita depresia, cum nu am intalnit oameni care sa sufere sau sa-mi dau seama ca sufera de depresie nu pot sa-mi dau cu parerea, dar am inteles ca e o boala foarte grava care poate duce la acte cu totul iresponsabile, cum pot fi recunoscuti astfel de oameni, nu-mi dau seama dar ar fi interesant ca cei ce stiu cum se manifesta boala sa ne spuna, nu strica sa stim de ce in plus sa ne ferim
casperphantom
Postat pe 22 Ianuarie 2011 03:27
Ma bag si eu la comentarii..cred ca depresia e si lipsa unei educatii mai spartane,mai luptatoare!Desi viata ofera surprize nebanuite,e bine sa gandesti POZITIV,si sa spui:"Bine ca nu-i mai rau!"Si daca cineva nu-ti face dreptate...nu-i nimic,altul o sa te asculte si-o sa-ti dea dreptate..ajuta!!
elisabeta_boia
Postat pe 22 Ianuarie 2011 03:58
Cred ca in viata toti oamenii au parte de o trauma pshica(macar o data in viata ) careia ii urmeaza o depresie ,pe unii ii clatina mai mult pe altii mai putin o depresie ,la unii mai vizibil la altii mai putin vizibil.Eu nu cred ca un concediu medical solicitat pentru depresie este un motiv pentru care poti acuza de lene .Am fost la un moment dat in postura de a solicita un astfel de concediu medical ,este foarte legal si in regula si cred ca este recunoscut ca a fi un motiv bine intemeiat daca se poate acorda medical si pentru o astfel de problema .Eu am solicitat un astfel de concediu medical de 2 saptamani cand tatal meu a murit dupa 2 luni si 3 saptamani de suferinta ,in urma unei boli necrutatoare ,(un om pe care l-am internat pe picioare ,sanatos ,voinic,de altfel ,cu planuri de viitor ),pe care il vezi sub ochii tai cum se stinge si cum starea se deterioreaza de la o zi la alta si tu nu poti face nimic ,si vezi realitatea cruda din spitale unde nu au un calmant sa administreze daca nu te descurci tu sa cumperi din afara spitalului (ca de aceea tot platim asigurari de sanatate ,sa nu avem decat umilinta si suferinta) unde vezi pacienti urland de durere .A FOST UN SOC ,am avut nevoie de un astfel de concediu medical ,si cand treci printr-o astfel de depresie oricum nu te poti aduna si munci si sa fi ok la serviciu ,evident ca timpul le rezolva pe toate si incet ,incet iti revii ,dar daca ai dreptul sa soliciti asta ,de ce sa nu o faci ,doar pt a nu fi considerat lenes ?TREBUIE sa invatam sa ne cunoastem drepturile si sa le si cerem atunci cand este cazul ,nu sa acceptam ca avem doar obligatii.
garbo117648
Postat pe 22 Ianuarie 2011 06:15
Scuza-ma, dar cate studii ai, pe ce lume traiesti, cati ani ai ???????....Asta ca sa nu-ti aduc nicio jignire...
bamby
Postat pe 22 Ianuarie 2011 07:25
Scuze fetelor, dar multumiti la D-zeu cele care nu ati trecut prin stari depresive in viata voastra;
sa confunzi lenea cu o astfel de stare e o mare gafa...
Problema e ca de cele mai multe ori nici nu stii ca esti intr-o astfel de stare pana cand
nu incepi sa te izolezi de ceilalti, sa nu mai vrei sa comunici, sa-ti dai seama ca esti singur
pe lume numai tu si problemele tale...
Eu din aceste stari am iesit cu ajutorul cartilor de gandire pozitiva din fericire si nu am
fost nevoita sa iau medicamente, incercati si voi, ai impresia ca ceea ce scrie acolo e pentru tine.
Ca sa va dau si un exemplu, cititi "Lasa grijile incepe sa traiesti"
loriday
Postat pe 22 Ianuarie 2011 08:27
blondyna iti iertam ignoranta si sa nu suferi de lene niciodata cati ani ai fetit-o?
garb42
Postat pe 22 Ianuarie 2011 09:10
De la: _blondyna, la data 2011-01-21 22:27:27in opinia mea depresia e echivalenta cu lenea dar vreau sa vad cum ajuns eurpenii sa creeze pe bune concedii medicale ptr depresie mi se pare ilar


depresie echivalenta cu lenea... femeie esti sonata...sunt atatia oameni care sufera din cauza asta si tu i iei in batjocura. sa ti de a Dzeu si tie o zi de depresie sa mai vorbesti atunci...
allay
Postat pe 22 Ianuarie 2011 09:12
ti-am citit avatarul la 23 ani ar fi rusinos sa ai depresii cu toate ca nu se stie niciodata sai sa vezi mai incolo cand viata iti aduce surprize la tava sa ma suni sa-mi spui cum stai...
garb42
Postat pe 22 Ianuarie 2011 09:14
Buna,
eu sunt de acord cu tine

Depresia este o tulburare a starii afective, care duce la aparitia unei trairi de tristete sau de pierdere a sperantei pentru o perioada indelungata de timp. Fiind mai serioasa decat un simplu episod de tristete, de suparare sau decat o traire temporara de scadere a energiei, depresia poate avea un impact semnificativ asupra bucuriei de a-ti trai viata, asupra capacitatii de munca, asupra starii generale de sanatate si asupra persoanelor apropiate.
Se manifesta diferit de la o persoana la alta. Unii se simt "daramati" pentru o perioada lunga de timp, in timp ce la alte persoane trairile de depresie vin si pleaca. In cazul in care o persoana are episoade scurte de depresie usoara, aceasta poate fi capabila sa isi continue viata profesionala si sa faca fata activitatilor cotidiene. Totusi, daca persoana in cauza nu urmeaza o forma sau alta de tratament pentru depresie, este supusa riscului de a deveni din ce in ce mai depresiva sau de a se imbolnavi fizic. In cazurile severe de depresie, persoana respectiva poate ajunge la incapacitatea de a comunica, la incapacitatea de a efectua activitatile de rutina si chiar la suicid. In aceste cazuri, consultul unui specialist si urmarea unui tratament sunt esentiale.
Persoanele cu depresie pot fi refractare la ideea de a cauta ajutor deoarece considera ca acest lucru este o dovada de slabiciune personala sau un defect de caracter sau cred ca trebuie sa fie capabili sa iasa singuri din aceasta stare.
Astazi se stie ca depresia, ca si orice alta afectiune medicala, are o baza biologica si chimica. Tratamentul depresiei este sigur si de regula eficace chiar si in cazul persoanelor cu depresie severa.

......deci cand ai astfel de stari este bine sa faci ceva pentru tine, sa incerci sa schimbi ceva in viata ta .... depinde de unde provine starea asta ...
Adna_Cris
Postat pe 22 Ianuarie 2011 09:29
ce bine stati la teorie...
michelle_
Postat pe 22 Ianuarie 2011 09:34
Depresia este o boala grava, netratata poate duce la complicatii si boli psihice sau boli a diverselor organe vitale-stomac, inima, boli endocrine, neurologice... Intr-adevar sunt situatii care se pot vindeca usor-depinde de factorul declansator-cearta in familie, stare tensionata la serviciu etc. Decesele in familie, despartirea de iubit/sot, nemultumirile de lunga durata de la serviciu pot dura o perioada mai lunga si pot fi depasite prin diverse metode-sport,activitati relaxante, lectura destinata exercitiului mintii, comunicarea cu persoane cu influenta benefica asupra psihicului. Daca prin eforturile proprii nu se obtin rezultate se solicita ajutorul unui psiholog. Simptomele descrise de depresivi-atacuri de panica, stare de neliniste, disperare, lipsa dorintei de a face lucruri care candva le efectua cu placere, tendinta spre izolare si o durere apasatoare asupra intregului organizm (cineva o facut o descriere ca are senzatia ca un munte i se prabuseste peste corp) Nu este o rusine sa mergi la psiholog ! Prin metode simple de comunicare, exercitii, dar totodata cu rabdare si tenacitate se poate depasi aceasta problema, cu exceptia cazurilor grave cand este nevoie si de un tratament medicamentos prescris de un medic psihiatru.
Asa ca tuturor va doresc-minte sanatoasa intr-un corp sanatos si multa iubire !
anisoaraf
Postat pe 22 Ianuarie 2011 09:43
Depresia este o boala...chiar daca nu vrem sa recunoastem...dar mai grav este faptul ca ne este rusine sa apelam la psihologi,care ne pot ajuta.Nu confundati depresia cu lenea..cum spunea cineva...mai sus.pacat ca nu se intereseaza....putin...iar dc ai prieteni...rude..si vezi cat de cat o schimbare in comportament...este bine sa-i ajuti...sa-i intrebi ce se intampla....deci..sa ne pese..si de altii.Am uitat sa ajutam alti oameni...chiar si cu o vorba buna.Cred ca am devenit mai insensibili,mai rai,mai neinteresati de ce se intampla in jurul nostru.Ar trebui sa ne mai trezim din starea asta de indiferenta.....asta e parerea mea.Un weekend placut,va doresc...din suflet!
jeni_s
Postat pe 22 Ianuarie 2011 09:44
ai dreptate ca e bine sa apelem la familie sau prieteni ... adevarul insa este crud ... oare ei sunt dispusi sa te asculte? ...crede-ma ca uneori nu sunt ... sau de cele mai multe ori ... nu sunt dispusi ... Este destul de greu sa faci pasul si sa poti sa-ti expui sufletul in fata lor ... trebuie sa ai multa putere sa o faci ... si ei se confrunta cu greutati ... nu cred ca exista persona care sa nu sufere ... sa nu treaca prin momente grele mai ales intvimpul pe are il traim acum.
Vezi in jurul tau oameni apropiati pe care ii cunosti si catre care te indrepti sa le ceri ajutorul ...iar in momentul in care le ceri ajutorul ridica din umeri neputinciosi ... constati ca si ei se zbat la fel ca si tine .... ca traiesc si ei adevarate traume ... iar suferinta ta se adanceste ...

scriind aceste randuri mi-au venit in minte versurile lui Adrian Paunescu

Un cntec nu-i nimic n lumea asta
Mai bine s-l zdrobeti i apoi s taci
Cnd el cu o iluzie nu umple
Ghiozdanele copiilor sraci.
Destul cu-attea gti aristocrate
Ce caut i-n cntece ctig
Un cntec nu-i nimic dac nu face
Mai cald n casele n care-i frig.

Niciodat, niciodat
S nu uitm de cei mai triti ca noi.

Dezmoteniii-i caut o cale
Nenorociii trec cu paii grei
Nu ne putem nchide-n cabinete
Fcnd uor abstracie de ei.
Mizeria exist pn-n oase
Popoare mor i indivizi decad
Nu-i cntec pe pmnt s nu miroas
A foc, a ndueal i a iad.

i dac toate cntecele noastre
Nimic nu snt i chiar nimic nu pot
Noi pentru cei sraci i fr anse
Sntem mereu datori s facem tot.
Mcar att din toate s rmn
Din tot ce-am ptimit la focul mic
Un vers, o spovedanie, un cntec
De partea celor care n-au nimïc.

cred ca toate astea ne-au adancit la toti suferinta ...

iti doresc o zi minunata!

Adna_Cris
Postat pe 22 Ianuarie 2011 10:10
Domnita, roagate ca aceasta "lene" de care vorbesti sa nu dea si peste tine, ca bag seama la idei esti cam, comunista.
Lozna
Postat pe 22 Ianuarie 2011 10:27
buna .... poate e bine sa fac si eu o complectare pe aici , in cunostinta de cauza. Nu asociati depresia cu lenea .... nu radeti si nu ignorati , nu luati ca o gluma , si nci nu acuzati aiurea ... nu exista o boala care sa te distruga ca si depresia - desi dubioos analizele ieseau bune.
As putea asocia depresia cu " cancerul sufletului " ....te macina pana te distruge, ca om , ca individ , ca persoana.
Este groaznic - ceredeti-ma !
Daca ai o durere oarecare , stiu eu , te doare mana , piciorul ....stomacul , ficatul e nasol ....dar cand te doare ceva ....ceva ce nu poti defini - si nici arata ...SUFLETUL ....atunci va asigur ca durerea aceasta e nemarginita.
Cand simti ca totul in jurul tau se naruie, ca speranta nu exista , atacuri de panica,izolare de toata lumea, durerea din suflet , "mutenia" .... autoinvinuirea, nu te mai intereseaza nimic, nimic din ce e in jurul tau , ti-e egal ca e iarna, primavara , daca fruntele copacilor au curcubeul toamnei sau abia sunt inmugurite ramurile . Nu te mai intereseaza cum arati , si nici ce haina imbraci ....si insomniile , insomniile care te storc de vlaga , si gandurile negre , atat de negre ...totul in jurul tau e intunecat , trist ....negru si grii - dispar culorile .... apar cosmarurile ...off
Lupta cu tine insuti ...lupta dintre rationament si suflet - sentimente ....groaznic ! groaznic !!!
Apoi incercarea disperata de a simula fericirea, pt cei dragi
Si in tot acest timp valtoarea de ganduri, greutatea de a purta o conversatie cu mama sau copii tai, de a petrece o seara frumoasa cu familia ta, de a merge la serviciu, golul sufletesc de dimineata, cand toate gandurile navalesc si se trezesc odata cu tine, starile de rau fizic..
Si frica de aceste ganduri si de atacurile de panica..frica insuportabila, care nu face decat sa le reintoarca..frica de frica!! ..... si apoi intrebarea retorica ....ce rost mai am pe aceasta lume
Si inca o mie de ganduri si astfel de stari care te distrug incet pe nevazute
Cine am fost, cine sunt, unde ma indrept?
Cine sunt eu de fapt?
Si reactiile:Ce ai? Arati rau..
De ce nu mai esti ca inainte ?
Nu te-ai mai gandit si tu sa mai cumperi ceva pentru desert ?
Si alte intrebari:
Oare cum am putut sa imi fac una ca asta?
Cand o sa scap?
Oare o sa innebunesc?
Si urletul:
CE MA FAC??????????? l
UNDE E LOCUL MEU IN LUMEA ASTA ?
UNDE POT SA MA SIMT DIN NOU BINE? SI CUM??
SI DIN NOU DISPERAREAsi cate si mai cate ganduri..pt fiecare secunda, pt fiecare clipa..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
As putea sa scriu pagini intregi despre starile astea .... dar nu vreau decat sa spun ca concediul medical e chiar necesar in asemenea cazuri si ar trebui tratata si in tara noastra cu toata seriozitatea.
Din pacate in RO , e luata in deras. Asa cum afirma cineva pe aici - multumiti la dumnezeu ca deocamdata ati scapat de asa ceva .
Am trait astfel de stari .....
Si paradoxal , lucrez intr-o klinika privata de psihosomatici si cunosc atatea cazuri....
Sunt mii de cazuri si motive care te adanceste in aceasta stare . Si OMUL .... poate ajunge in aceste depresii de la cele mai nebanuite motive pentru unii ...
mfm
Postat pe 22 Ianuarie 2011 10:28
cred ca esti prost(A) informata!cum sa crezi ca depresia e lene!Documenteza-te si apoi deschide un asemenea subiect!
sandaleahu
Postat pe 22 Ianuarie 2011 10:32
Draguta mea ,nu compara depresia cu lenea ,sau nu sti ce inseamna una si ce inseamna alta??? .Ai grija ,sa nu ai parte cu adevarat de o depresie in viata...n-ai sa te mai trezesti niciodata daca gandesti asa.Lenea ramana L E N E , e cu totul altceva1!!!
maya28
Postat pe 22 Ianuarie 2011 10:33
De la: garb42, la data 2011-01-22 09:14:08ti-am citit avatarul la 23 ani ar fi rusinos sa ai depresii cu toate ca nu se stie niciodata sai sa vezi mai incolo cand viata iti aduce surprize la tava sa ma suni sa-mi spui cum stai...


nu stii ce vorbesti!!! pentru toti cei care rad de aceasta boala ar cam merita un episod din ea, ca sa taca din gura!!! rusine sa fie pentru cei ce aduc acuzatii la adresa unora care au trecut sau inca trec printr-o depresie.
abracadabra
Postat pe 22 Ianuarie 2011 10:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
corsaje 1 De la: arcobaleno13 22 Ianuarie 2011 17:37
Boli cardiovasculare, osteoporoza, arteioscleroza 9 De la: tutumi 9 Iulie 2010 01:24
cistita intarzie ciclul menstrual? 4 De la: Astridutzu 29 Iunie 2011 17:59
Are nevoie de ajutorul nostru! 2 De la: tutankhamon 10 Noiembrie 2009 11:24
Tratamentul endodontic 2 De la: garbo_477676 24 Noiembrie 2017 12:37
Setari Cookie-uri