Iubirea doare a dracului de tare!

ada, pe mine ma mai dor si lucruri pe care nu le am... si nu le mai am demult... de exemplu o masea de minte pe care am scos-o acu' vreo patru ani si uite doare a drak, vorba titlului.... Nici eu nu inteleg cum.

deci, cre'ca nu e corecta zicala, intr-adevar.....
quasaria
Postat pe 29 Decembrie 2010 00:09
Depinde ce femeie ai intalnit MihaiNicu! Nu toate sunt la fel, unele isi doresc sa fie iubite si nu au parte. Cum nici barbatii nu sunt la fel, fiecare suntem unici. Trebuie sa intalnesti persoana potrivita cu care sa formezi un tot, sa te completezi unul pe altul, sa fi acolo cand celalalt are nevoie de tine.
fania1972
Postat pe 29 Decembrie 2010 15:39
http://kudika.ro/KLI-ndw
carlina
Postat pe 29 Decembrie 2010 17:51
in fine, indiferent cat de tare doare sau va durea la un moment dat iubirea noastra, eu va doresc sa iubiti, asta ne face oameni, sensibili la durerile altora, ne ajuta sa trecem prin viata frumos sa privim in urma cand ajungem sa intelegem destinul omului si fiecare pe sine cu seninatate si cu bucurie, multumiti ca ne-a ales soarta se se intample si ca , chiar cu durere am avut sansa sa fim si sa iubim, sa va fie bine in anul care vine si La Multi Ani cu sanatate
casperphantom
Postat pe 31 Decembrie 2010 07:11
Iubirea nu doare.... Niciodata!
Lipsa iubirii (din partea celuilalt) precum si incapacitatea altora de a intelege iubirea sunt motivele suferintei....
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 10:10
De la: quasaria, la data 2010-12-28 18:33:46 ........Nu sint capabila sa iubesc de-adevaratelea pe altcineva, in afara de, cum am spus, ce e "din mine"?

asta este o problema des intalnita la femei..... si, chiar cu riscul de a va supara, adevarul este ca acest egoism, aceasta lipsa de iubire sunt generatoare de suferinta, de neinteleheri si de dezbinarea familiilor!
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 10:30
La ce te gandesti cand spui "incapacitatea celorlalti de-a intelege iubirea" ?
bluelight
Postat pe 1 Ianuarie 2011 10:40
pai, marcel, Noi de la mama natura sintem create astfel incit sa avem capacitatea sa aparam puii, atita timp cit sint "in marsupiu" sau sugari agatati de noi : e mai mult decit sentiment, e INSTINCT. Aici comparatia cu asta era - deci, termenul meu de comparatie stiu care e, termenul tau de comparatie care e? Cu ce compari tu, cu sentimentele materne? LE AI?!
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 11:09
De la: quasaria, la data 2011-01-01 11:09:30......Noi de la mama natura sintem create astfel incit sa avem capacitatea sa aparam puii, .......... sentimentele materne? .......

Ceea ce definesti ca fiind "sentimente materne" reprezinta iubirea adevarata.... pura, sincera, neconditionata....
Eu nu afirm ca femeile nu sunt capabile de iubire adevarata.... doar ca nu sunt capabile (nu toate.... doar colo asa vreo 99% dintre ele) sa aiba aceleasi sentimente pure fata de sotul lor!
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 13:26
dar sotii lor or fi?
Eu cred ca trebuia sa te referi la oameni, nu la femei....
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 13:29
De la: bluelight, la data 2011-01-01 10:40:34La ce te gandesti cand spui "incapacitatea celorlalti de-a intelege iubirea" ?

Incerc sa gasesc un exemplu cat mai radical pentru a fi mai simplu de perceput si de inteles!
Nu lua de bun exemplul urmator... e doar o simulare de gandire ciudata!
Daca ai auzi pe cineva afirmand ca iubire inseamna ca sotia sa nu-si piarda timpul dormind, ca ea trebuie in fiecare moment sa tot deretice prin casa iar cand sotul doarme.... sa-i faca vant usor cu evantaiul, ca sa aiba un somn placut si linistit..... si ca daca nu se comporta la modul respectiv inseamna ca nu e capabila de iubire!
Ai considera ca are dreptate si ca cei care nu gandesc asa sunt incapabili sa inteleaga iubirea?
Banuiesc ca NU....
ei bine..... in societate sunt foarte multe exemple REALE in care oamenii au pretentii gresite si eronate de la ceilalti punand acestea pe seama iubirii
La asta ma gandesc cand spun "incapacitatea celorlalti de-a intelege iubirea
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 13:39
si de unde stii ca nu e asa?
Teoretic, raportat, la sine, e corect...Ceilalti nu pot intelege iubirea asa cum o defineste respectivul: pentru el iubirea aia e. Nu exista alta. Si, da, ceilalti nu o pot intelege.
Nu e nici o inadvertenta in asta....

De xemplu - gandire twisted - ex se tavalea pe jos ca eu nu il iubesc suficient daca nu sint capabila sa ii inteleg dilemele existentiale si sa il sprijin sa ajunga la un rezultat, in conditiile in care dilemele includeau diverse ELE - deci erau ceva ce eu respingeam. Pentru el erau "dilemele lui" deci respingeam ceva al lui, care il definea pe el, deci nu il iubeam suficient.
Probabil da, nu il iubeam suficient. In final am fost de acord cu asta. Suficient ar fi insemnat sa stearga orice urma de personalitate, orgoliu, vointa proprie din partea mea - deci, intr-adevar, ce simteam pentru el nu era suficient sa ma anuleze pe mine. Nu e nici o contradictie aici.... Asta e si motivul pentru care ne-am despartit - de comun acord. Atit de comun incit ne spargem capetele daca ne vedem - el, pentru ca nu "l-am iubit suficient", eu pentru nesimtirea de a avea pretentia sa anuleze orice respect al meu fata de mine insami....
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 13:48
draga Q, imi pare tare rau sa-ti spun dar in unele zone, numai barbatii sunt oameni, si in unele tari la fel, eu as vrea sa cred ca lumea s-a mai desteptat ...dar ...ma tem ...ca ... si apoi vine una ca razboinica sa ma intrebe ce am cu nu stiu care zona, " pai ni ce am"
casperphantom
Postat pe 1 Ianuarie 2011 13:48
si femeile ce mamifere sint?
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 13:52
De la: quasaria, la data 2011-01-01 13:29:04dar sotii lor or fi?
Eu cred ca trebuia sa te referi la oameni, nu la femei....

Am cunoscut foarte multe situatii de viata (pentru mine prietenie inseamna in primul rand o legatura de suflet.... iar asta nu se poate realiza fara a cunoaste si intelege ce se ascunde in sufletul celuilalt) si in marea majoritate a situatiilor sentimentele barbatilor au fost mult mai apropiate de iubire adevarata decat in cazul femeilor (afirm asta chiar in conditiile in care faptele mi-au fost descrise de catre partea feminina, binenteles cu tendite evidente de impartialitate)
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 13:56
care traiesc pe langa casa omunului(barbatului) si se hranesc cu zilele lui
casperphantom
Postat pe 1 Ianuarie 2011 13:56
De la: quasaria, la data 2011-01-01 13:48:07....... ca eu nu il iubesc suficient daca nu sint capabila sa ii inteleg dilemele existentiale ......

dileme de tipul asta au si femeile de foarte multe ori..... diferenta este ca ele prefera sa-si experimenteze dilemele pe ascuns.... sunt foarte rare cazurile cand femeia are deschiderea sufleteasca de a comunica cu partenerul ei!
Insasi faptul ca si-a deschis sufletul este un aspect de apreciat!
Ideal ar fi fost insa ca aceasta comunicare sa se petreaca inainte de a intemeia o familie!
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 14:07
De la: marceltuky, la data 2011-01-01 14:07:25.......Insasi faptul ca si-a deschis sufletul este un aspect de apreciat!
Ideal ar fi fost insa ca aceasta comunicare sa se petreaca inainte de a intemeia o familie!

....ma refeream la ex-ul tau in aste ultime propozitii
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 14:13
in curand propaganda lui Marcelo va aduce schimbarea orientarii (sexuale) pe dracu, siteului
casperphantom
Postat pe 1 Ianuarie 2011 14:14
uite dintr-o data ce biuni suntem noi barbatii, vezi ce a adus bun din prima zi 2011, barbatul e fruncea , beri nenumarate, Marcel, hai fi serios, esti obosit dupa Revelion, dormi si tu, vreo 2 milenii
casperphantom
Postat pe 1 Ianuarie 2011 14:16
marcel, ca si-a deschis sufletul e un aspect de apreciat - ar fi putut sa imi spuna ca doarme in gara cind nu doarme acasa... Faptul ca nu ii era clar daca pe mine ma iubeste sau pe vreuna dintre ele le iubeste iar era de apreciat: mai ales cind statea asa intr-o dunga in fotoliu si comenta toate gesturile: de genul : lui X parca ii statea mai bine parul azi. Dar ma simt mai bine cu tine, desi cu tine nu ma inteleg - m-as intelege mai bine cu ea. Deci, cum e mai bine sa fac? Si, ca sa ne intelegem: omul chiar era sincer preocupat. Intrebarile astea nu erau la sto.
El chiar nu dormea noaptea intrebindu-se daca Maria, sau Annabela, sau Eu sau Carolina...
Si ma mai trezea si pe mine sa imi spuna din putul gindirii.

Sinceritatea e de apreciat pina decizi ca e mai bine sa il omori daca nu pleaca dracului definitiv si de buna voie.
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 14:20
De la: quasaria, la data 2011-01-01 14:20:39........Sinceritatea e de apreciat pina decizi ca e mai bine sa il omori daca nu pleaca dracului definitiv si de buna voie.

prefer de zeci, de sute.... ce vorbesc... de mii de ori o persoana care sa fie atat de deschisa si care sa se sfatuiasca cu mine in legatura cu gandurile si cu dorintele ei..... decat fatarnicia, minciuna, prefacatoria pe care le intalnesti la tot pasul!
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 14:32
bine, marcel, dar ceea ce spui tu e absurd, nu rezoneaza si nu-si gaseste nicio noima in asemenea caz, ca cel pe care-l expune Q! aici nu e vorba de o persoana deschisa, ci de cea mai grava acuza adusa disponibilitatii, intelegerii, acordului si compasiunii umane! e un caz de sfidare crasa, de egoism, de batjocura si ingratitudine la adresa celuilalt, chiar de desfiintare, de anulare a lui ca si om cu nevoi si putinte afectivo-emotionale! adica, daca recapitulam, ar trebui, si asta e lege, nu joaca!!!, in numele aprecierii, aplaudarii si incoronarii `deschiderii` persoanei din fata ta, care pretinde ca te iubeste de trece prin torturile iadului, numai ca nu stie cum se manifesta si ce-o fi aia, ca tu sa-l mangai pe crestet, sa-l imbratisezi, sa-l aprobi intocmai, in timp ce te gandesti, cu cugetul neimpacat, ca nu faci de-ajuns pt o asemenea constiinta desavarsita, caci, ce pana mea, doar e deschisa, sincera, zbuciumata, neinteleasa, expusa ghinionului vietii, care nu vrea, afurisita, sa-l ajute sa aleaga pe una dintre ele, si ca ar fi cazul sa-l mai speli si pe spinare, si pe picioare, sa-i creezi confortul necesar si ambianta binemeritata pt a-si digera si calma `dilemele` in liniste. si eventual, sa pui si un afis pe usa si pe propria-ti frunte, avand grija sa te uiti in oglinda tot timpul, ca nu cumva sa uiti: `nu-l deranja! gandeste si sufera!`
esme
Postat pe 1 Ianuarie 2011 15:10
Sa zicem ca faptul a n-ar fi sincer mi-ar da mie putin mai mult de furca pina as intelege ce zace sub privirile lui dragastoase - dar as intelege la un moment dat. Insa faptul ca e sincer si are pretentia sa il accepti astfel transforma gindurile meschine in drapel, cu care defilezi linistit - si asta e mai grav decit faptul ca gindesti urit. E ca nici nu concepi ca ar exista o altfel de normalitate.
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 15:38
garbo106062
Postat pe 1 Ianuarie 2011 15:40
De la: esme, la data 2011-01-01 15:10:48......ca nu cumva sa uiti: `nu-l deranja! gandeste si sufera!`

ai impresia ca daca nu-ti spune nimic inseamna ca nu are asemenea framantari....?
Nevoia de a minti si A FI MINTIT se naste din nepasarea fata de framantarile sufletesti ale celorlalti!
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 15:41
De la: quasaria, la data 2011-01-01 15:38:17 ..... Insa faptul ca e sincer si are pretentia sa il accepti astfel .......

Iubirea inseamna sa-l accepti pe celalalt asa cum este!!!!
Nemernicia consta in a porni pe calea casniciei fara sa cunosti persoana alaturi de care vrei sa pornesti la drum..... iar ulterior sa-i pretinzi sa se transforme in ceea ce tu iti doresti sa fie!
Nimeni nu te poate obliga sa faci alegeri legat la ochi!
E dreptul fiecaruia de a cunoaste sufletul celuilalt.... iar daca acesta nu vrea sa-si deschida sufletul inseamna ca are motive sa se ascunda !!!!
Daca totusi iei decizia sa tragi un loz (adica sa pornesti in viata legat la ochi) atunci ia in calcul faptul ca sansele de a fi necastigator sunt foarte mari, si nu te plange..... in fond a fost decizia ta sa-ti joci viata la loterie (insa nu si decizia copiilor pe care ii vei aduce pe lume)
marceltuky
Postat pe 1 Ianuarie 2011 15:55
marcel, n-am nimic impotriva sinceritatii, dar atunci cind sinceritatea te determina sa te kk in mijlocul covorului din sufragerie si sa il obligi pe celalalt sa accepte ca asta esti tu, si e parte din tine, si de ce il deranjeaza - ai o problema.
Si da, cred ca sint persoane care NU gindesc atit de meschin - cu atit mai putin sa considere ca asta ar fi cel mai normal lucru din lume, singurul normal, deci n-are motive sa se ascunda (?!).
De parca ar putea exista motive mai intemeiate sa te ascunzi?

Din pct. meu de vedere, daca au asemenea framintari sint incapabili sa iubeasca. Au framintarile astea pentru ca nici macar nu stiu ce e aia iubire: trebuie sa o simti, nu sa o intelegi. Daca o cauti rational, si prin comparatii, degeaba o cauti.
quasaria
Postat pe 1 Ianuarie 2011 16:16
Nemernicia consta in a porni pe calea casniciei fara sa cunosti persoana alaturi de care vrei sa pornesti la drum.....
...din pacate...

nu reusesti sa cunosti un "om" nici dupa ce "mananci sacul de sare" cu el...adica,dupa o viata
pt ca...ne schimbam tot timpul
la un moment dat,nici pe noi insine nu ne mai recunoastem
si atunci?!?!

chiar ca o casnicie este o ;loterie...
LILO
Postat pe 1 Ianuarie 2011 16:48
De la: esme, la data 2010-12-02 20:41:12cred ca, mai degraba, doare lipsa ei! faptul ca nu exista un feedback.
garbo181162
Postat pe 1 Ianuarie 2011 17:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Casatorie religii diferite 18 De la: garbo_473806 11 Septembrie 2017 19:42
Dragoste Imposibila 192 De la: asteroid 8 Noiembrie 2011 22:03
cum iti dai seama daca te iubeste daca e diferenta de varsta 24 De la: denyssss 17 Octombrie 2012 18:59
revin 3 De la: si_totusi 17 Octombrie 2010 21:29
un sfat ,va rog ! 17 De la: garbomi 18 Decembrie 2013 20:11
Setari Cookie-uri