Mesajele in cuplu

DECODIFICAREA DINAMICII N CUPLU

5-6 Februarie 2011

Te invitm s te pregteti pentru Ziua ndrgostiilor a anului 2011 cum nu ai fcut-o pn acum: Acord-i darul nelegerii dinamicilor din cuplu ce duc la meninerea unei relaii armonioase!

*nva care sunt etapele unei relaii amoroase

*Afl care sunt ingredientele unei relaii de durat

* Descoper modul n care personalitile partenerilor influeneaz dinamica cuplului

* Identific-i punctele forte i slbiciunile n relaia de cuplu

* Afl dac relaia n care te afli are structura care i faciliteaz echilibrul

*Afl care sunt miturile relaiilor perfecte

* nva care sunt fantasmele la care trebuie s renuni pentru a face o relaie s funcioneze

* Descoper aprrile pe care le foloseti i care nu permit celuilalt s ajung la adevrata fiin a ta

*Afl despre agresivitate, narcisism i masochism n cuplu i modul n care aceste dimensiuni afecteaz sau construiesc relaia

Dac te afli ntr-o relaie stabil, dar vrei s afli cum s descifrezi mesajele dintre tine i partenerul tu/partenera ta, dac trebuie s iei o decizie referitor la direcia pe care s o abordezi n relaia ta actual sau dac pur i simplu vrei s te pregteti pentru a ntlni partenerul/partenera potrivit() ie, te ateptm n weekend-ul 5-6 Februarie 2011 la workshop-ul Decodificarea dinamicii n cuplu.

Poi participa singur() sau cu partenerul/partenera ta!

Curs susinut de: Psiholog clinician, psihoterapeut M.A. Lucia Grosaru, Psiholog clinician Adina Preda

Program

Smbt: 10.00- 18.00

Duminic: 10.00- 17.00

Taxa de participare: 130RON/persoan

nscrierile se anun prin e-mail la adresa sic_cogito@contactoffice.com

http://siccogito.wordpress.com/
Sic_Cogito
Postat pe 6 Decembrie 2010 14:41
hmm..ff bun....mai mult ca sigur eu particip...oare pe al meu il conving sa vina si el?
alexandra_popescu
Postat pe 6 Decembrie 2010 14:47
decat sa dau 130 ron ca sa aflu ce vrea iubitul, il intreb direct pe el si am rezolvat problema! asta daca aveam vreuna!
zambila
Postat pe 6 Decembrie 2010 14:54
pina una-alta sintem oameni, nu robotei... so, de ce m-ar invatat cineva care nici nu ma cunoaste ce astept de la o relatie, ce inseamna pt mine relatie perfecta, ce fantasme sa pastrez si pe care sa le arunc etc. Si cum sa iubesc si pe cine, eventual.
Mi se pare ca incadram in tipare lucruri care nu se pot incadra, clasifica, programa.

Sigur... e interesant sa te informezi, da' mai discerni asa care sint bazaconii si care nu....
quasaria
Postat pe 6 Decembrie 2010 23:49
da, pt ca exista inefabilul, inexplicabilul din noi si din ceilalti, pe care nu-l putem radiografia ori cuantifica! se pare ca uitam intotdeauna asta! ...faptul ca, desi credem ca stim ce si cum, nu stim si nu putem prevedea mai nimic!
esme
Postat pe 6 Decembrie 2010 23:57
deci ,,sa nu strivim corola de minuni " din noi ....cu inexplicabilul asta e ca si cand ne-am asuma faptul ca ne loveste intercity-ul inimii dar e atat de frumos :-))
reyya
Postat pe 7 Decembrie 2010 00:50
ne cam loveste, reyya, si tot ce putem face e sa nu extindem pagubele! ...ci doar sa le gestionam necesar pe cele existente.
esme
Postat pe 7 Decembrie 2010 08:46
sa nu credeti ca nu se gasesc destui care sa se duca,chestiile astea le ai sau nu..
cate scrisori am scris eu pe timpuri,oho,si nu erau pt iubitii(iubitele) mele..
iasomia
Postat pe 7 Decembrie 2010 11:34
@Alexandra: Te/Va asteptam cu mare drag! Detalii despre inscriere poti gasi pe website sau via email.

@Zambila: Tema workshop-ului nu se refera la mesajele verbale. Dar da, atunci cand ne raportam doar la ele, comunicarea directa este solutia optima. Asta in situatia in care interlocutorii isi cunosc bine functionalitatea, o pot analiza si reusesc sa exprime fidel ceea ce simt. Iar daca nu ai nicio problema in relatia de cuplu, te felicitam!

@ Quasaria: Intr-adevar, nu suntem robotei. Tocmai de aceea dinamicile din culisele unei relatii sunt dintre cele mai diverse. Evenimentul este un workshop, deci nu se pune problema ca trainerii sa "invete" participantii despre relatiile in care se afla sau in care s-au aflat. Scopul este oferirea de perspective noi, de modalitati de analiza a relatiei si auto-analiza. Perspectivele psihologice ofera doar o noua lentila de observare. Cand dupa ani si ani de relatii de exemplu, o persoana isi da seama ca toate relatiile aveau o componenta comuna, un psiholog poate ajuta la descoperirea acelei parti din noi care ne face sa initiem mereu relatii nu tocmai potrivite.

@ Esme: Adevarat ce spui. Sunt totusi multe zone in sfera controlului nostru si care influenteaza o relatie. La aceste aspecte controlabile ne referim, nu la predictii.

@ Reyya: A invata sa traim cu o doza de ambiguitate si inexplicabil in viata noastra este vital. Intercity-ul poate lovi, dar macar sa stim de ce ne-am asezat pe sina.

@ Iasomia: Ca la toate cursurile noastre, vor participa toti aceia care doresc sa priveasca dincolo de imediatul si concretul din viata lor, cei interesati de dezvoltarea personala si dezvoltarea relatiei impreuna cu ei.
Sic_Cogito
Postat pe 7 Decembrie 2010 13:32
multumesc! chiar n-am nici o problema!
si am invatat ca este foarte importanta comunicarea verbala...in general, nu citim ganduri!
zambila
Postat pe 7 Decembrie 2010 13:47
Si mie mi se pare ca e mai potrivit sa-l intreb direct ce-si doreste, ce prefera decat sa ,,aplic '' ce ma sfatuesc altii.
Ceea ce e perfect pentru mine, e posibil sa nu se potriveasca altora si reciproca e valabila...
m_ada
Postat pe 7 Decembrie 2010 14:00
managementul relatiilor personale mi se pare meschin. Nu pentru ca nu se poate face. Tocmai, pentru ca se poate. Dar asta nu mai implica sinceritate. A gestiona implica un scop. Iar acasa la tine se presupune ca nu stai in bratele omului pe care il iubesti si rontai floricele pentru ca ai un scop. Ci pentru ca asa simti tu, de la mama ta natura.

E singurul domeniu in care ar trebui sa nu (ne) manipulam... pentru ca e, de fapt, singurul in care avem toata libertatea din lume sa fim noi insine.
quasaria
Postat pe 8 Decembrie 2010 03:01
Genul acesta de workshop-uri ma sperie de-a dreptul. E ok si sunt de acord ca e instructiv sa cunosti cat mai multe despre relatia de cuplu dar de aici si pana ati programa propria ta viata amoroasa e mult prea mult. Relatia de cuplu se naste pur si simplu sau nu. Poti sa te dai tu cu capul de pereti sa stai in cap sau coada , dar asa ceva nu poti proiecta ''veci - pururi''. Indiferent cat de scolit esti. Asa ca cei care nu au ce face cu banii pot incerca... e mai bine dacat sa le poarte grija.
Sorry dar chiar trebuie sa fii naiv ca sa poti participa la asa ceva.
Anilus
Postat pe 8 Decembrie 2010 06:22
problema e ca INVETI ceva ce ar trebui sa simti. Ca si cum ai invata sa mimezi bucurie, durere...etc. Nu spun ca nu se poate. Ci ma intreb cui ii foloseste. Si in ce masura te ajuta sau te deviaza de la ceea ce e natural sa se intimple - facindu-ti un rau, pina la urma, soi tie si celuilalt.
Sa zicem ca popescu isi doreste o nevasta care sa aiba x si y calitati. Poti afla ce isi doreste popescu. Poti afla si cum sa expui cele x si y calitati. Ok, devii femeia vietii lui. Devii?
Sau doar ajungi sa PARI femeia vietii lui, pentru ca tu de fapt in interior esti altfel si doar te mulezi asteptarilor - lucru pe care nu l-ai face daca nu i-ai fi inteles valorile si mecanismele de functionare ale omului respectiv... Si ajungi sa ai doua posibilitati: "pozezi" in continuare la nesfarsit, sau stergi tot din urma si redevii tu. In ambele cazuri, tu pierzi. Si pierzi chiar prin faptul ca ai obtinut ce ti-ai dorit. Dar ai obtinut intr-un mod fortat. Ai invatat sa pari ceva ce nu esti, sa te comporti asa cum te-ai comporta daca ai fi, sa renunti intr-adevar la unele "fantezii" cum spune userul care a deschis topicul, si sa iti confectionezi artificial altele. SI daca alea la care ai renuntat erau reale?
Si daca popescu avea nevoie de cineva care chiar sa fie cum inveti tu sa fii? Si daca acea persoana chiar exista? Si daca ar exista si acea - alta - persoana linga care perfecta ai fi fost tu, cea reala?
Vreo patru personaje incomplete, din incercarile de "perfectionare" a unei relatii neviabile...

Era un scenariu, simplificat. Dar, extrapolind, parerea mea e ca lucrurile asa functioneaza: pur si simplu le lasi sa se intimple. Si se intimpla, sau nu - daca nu, nu era locul TAU acolo.


quasaria
Postat pe 8 Decembrie 2010 21:58
Dragi utilizatoare ale forumului Garbo,

In primul rand va multumim ca ati ales sa va expuneti opiniile despre workshop-uri de genul celui initiat de organizatia noastra in topic-ul acesta. Feedback-urile dumneavoastra inseamna mult.

Totodata, din conversatiile dumneavoastra reiese ca tema si scopul unui astfel de eveniment nu au fost percepute in sensul in care ele au fost intentionate.

Nu stim care sunt cunostintele si experientele dumneavoastra in ceea ce priveste domeniul psihologiei/psihoterapiei si ale domeniilor asociate, dar tinem sa mentionam ca modul in care un specialist din domeniul sanatatii mintale poate insoti un client pe calea propriei deveniri nu include termeni sau actiuni de tipul celor mentionate de dumneavoastra.

Este singurul mediu de promovare a evenimentului nostru unde scopul se pare ca a fost inteles eronat si am considerat necesar sa aducem clarificarile necesare.

Cu ingaduinta dumneavoasta, facem urmatoarele precizari:

- Cand folosim termeni de genul "a invata", "a decodifica", " a identifica", "a descoperi" etc. nu ne referim la modalitati de manipulare ulterioara. Nici a relatiei, nici a membrilor implicati. Aflam doar aspecte noi, perspectiva psihologica.

- Nu promovam lipsa de autenticitate in niciun tip de relatii interumane. In urma workshop-urilor de dezvoltare personala o persoana descopera despre sine lucruri pe care nu le poate identifica sau intui fara existenta unei "oglinzi" care sa reflecte caracteristici sau a unui "ghid" (in persoana specialistului) care sa directioneze analiza intr-o sfera sanogena.Pentru ca aici ne desfasuram activitatile, in scopul atingerii unui nivel de confort psihologic. Este de la sine inteles ca la astfel de cursuri interactive vor participa doar cei ce isi doresc si simt nevoia unei cresteri personale si a dezvoltarii inteligentei emotionale.

- Nu am folosit termenul "fantezie", ci "fantasma". Nu militam pentru renuntarea la fantezii, ci la acele imagini idealizate, himere, despre cum ar trebui sa fie o relatie "perfecta", in conditiile (si numai in conditiile) in care acestea determina disfunctionalitatea in relatiile de cuplu.

- Aceste evenimente nu au ca scop modelarea unei noi versiuni a eu-lui tau in sensul mentionat in mesajele dumneavoastra - "Sau doar ajungi sa PARI femeia vietii lui, pentru ca tu de fapt in interior esti altfel si doar te mulezi asteptarilor" - O astfel de abordare nu ar face un serviciu unei relatii, ar fi manipulare, emulare de comportamente si generatoare de frustrari in ambele directii.Sanatatea mintala nu promoveaza disimularea.

Ar mai fi mentiuni de facut, dar momentan ne vom rezuma la cele de mai sus.

Facem sugestia insa ca inainte de a lansa comentarii contra-ceva sa existe asigurarea ca ipotezele si premisele sunt cele valide, pentru ca altfel, s-a deschis un topic cu totul nou, care nu are legatura cu subiectul anuntului nostru.

Va stam la dispozitie cu raspunsuri. Organizatia noastra militeaza pentru relatiile umane deschise si dorim sa ne asiguram ca oamenii cu care intram in contact au parte de o relatie autentica cu noi.

Toate cele bune,
Echipa I.R.S.C.
Sic_Cogito
Postat pe 9 Decembrie 2010 10:14
te asigur ca am suficienta pregatire in domeniu - desi nu tin sa imi expun cvul pe aici. Cel putin, suficienta sa imi dau seama ca de la abordarea de noi perspective in relatiile interumane pina la "un specialist din domeniul sanatatii mintale poate insoti un client"... e cale lunga rau.
Bineinteles ca participa cine vrea - dar deja ar cam trebui definit publicul tinta: clientii in domeniul sanatatii mintale (nu mentale..) care vor sa ajunga "intr-o sfera sanogena", e o premisa valida?
Ar presupune si medicatie? Ca domeniul sanatatii mintale cam presupune....
quasaria
Postat pe 9 Decembrie 2010 13:45
@ Quasaria: Ca si in procesul de psihoterapie, nu putem ajuta o persoana care nu vrea sa fie ajutata. Noi am facut lamuririle cu scopul remedierii distorsiunilor cognitive expuse ulterior in comentarii.

"dar deja ar cam trebui definit publicul tinta: clientii in domeniul sanatatii mintale (nu mentale..) care vor sa ajunga "intr-o sfera sanogena", e o premisa valida?"

Ati utilizat o prejudecata des intalnita si anume: categoria "clientilor in domeniul sanatatii mintale" ar include exclusiv pacientii cu boli psihice ce nu pot fie remediate psihoterapeutic. Ca side-topic, chiar si in cazurile clinice de tipul schizofreniei, in functie de structura individului, terapiile de tip suportiv pot fi de mare ajutor.

Revenind la ce spuneati dumneavoastra, domeniul sanatatii mintale include si serviciile psihoterapeutice, deci intrebarea referitoare la medicatie ca item caracteristic nu este valida. Ca sa raspundem totusi, psihoterapeutul si psihologul clinician nu prescriu medicatie.Valabil si pentru consilierul psihologic. Putem vorbi despre echipa de interventie care sa includa medicul psihiatru si psihologul psihoterapeut si atunci rezulta o terapie personalizata care are atat componenta medicamentoasa, cat si psihoterapie.

Un ultim lucru: noi am folosit "sanatate mintala", nu intelegem ce corectati.

Toate cele bune,
Echipa I.R.S.C.
Sic_Cogito
Postat pe 9 Decembrie 2010 15:06
DOAMNE, tipic pentru Garbo !

mamica, zici ca-i forum de paranoizi !

mergeti, frate, ca-s bune intalnirile astea, poate mai aflati si voi de ce functionati, asa cum functionati si cum ati putea s-o faceti altfel.

adica mai bine, din fericire..

bai, mult m-am veselit ! incredibil !

Freya_
Postat pe 9 Decembrie 2010 20:44
De la: iasomia, la data 2010-12-07 11:34:08sa nu credeti ca nu se gasesc destui care sa se duca,chestiile astea le ai sau nu..
cate scrisori am scris eu pe timpuri,oho,si nu erau pt iubitii(iubitele) mele..


[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl7.glitter-graphics.net/pub/257/257867gv13go5gpf.gif[/img][/url]
KNIGHT_31
Postat pe 9 Decembrie 2010 20:53
cnaitule, tie sigur ti-ar prinde bine o sesiune de-asta. in felul asta poate ai renunta la cartoon si ai trece la limbajul articulat, hehehe
michelle_
Postat pe 9 Decembrie 2010 20:57

ioi, ce rea esti!
zambila
Postat pe 9 Decembrie 2010 21:05
De la: zambila, la data 2010-12-09 21:05:26
ioi, ce rea esti!


[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl9.glitter-graphics.net/pub/174/174269yaujwhsozm.gif[/img][/url]
KNIGHT_31
Postat pe 9 Decembrie 2010 21:25
De la: me_reloaded, la data 2010-12-09 20:57:57cnaitule, tie sigur ti-ar prinde bine o sesiune de-asta. in felul asta poate ai renunta la cartoon si ai trece la limbajul articulat, hehehe


PT TINE DOAR...[url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl7.glitter-graphics.net/pub/899/899657vzxc5lv7h8.gif[/img][/url]
KNIGHT_31
Postat pe 9 Decembrie 2010 21:34

am primit flori??
zambila
Postat pe 9 Decembrie 2010 21:49
De la: zambila, la data 2010-12-09 21:49:32
am primit flori??


ASA PRIMESC FETELE CUMINTI
KNIGHT_31
Postat pe 9 Decembrie 2010 22:07
pisic, io daca as fi in locul tau m-as lipsi de atentia dubioasa a astuia
michelle_
Postat pe 9 Decembrie 2010 23:07
Esti penibil cu taxele de participare Participare, la ce? mesajele de dragoste pot fi druite de oricine iubete
garbo179762
Postat pe 27 Decembrie 2010 16:38
corect, bine gandit
narcysa
Postat pe 19 Ianuarie 2011 06:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Spune ca ma iubeste, dar din reactiile sotului cred ca nu. Oare gresesc? 23 De la: Teo_dora 19 Februarie 2017 20:57
Workshop: Crezi ca stii totul despre sex ? Cele 7 formule interne de practica ale Imparatului Galben 13 De la: KNIGHT_31 29 Septembrie 2010 13:50
Dragoste la batranete ! 176 De la: dor72_ 10 Octombrie 2011 19:26
Ce parere aveti despre barbatii care-si bat sotiile/prietenele? 680 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 11:24
Aleg ce imi spune inima sau mintea?! 12 De la: Andr3e3A 1 Martie 2012 16:41
Setari Cookie-uri