Azi ce gatim?

Nu de putine ori am fost in pana de idei cu privire la meniul zilei.... La fel cum nu de putine ori am primit raspunsul, din partea partenerului, la intrebarea "ce ai manca azi?".... "ce vrei tu"... M-am gandit la acest subiect pe forum, ca poate asa ne mai vin si noua idei...Care e mancarea voastra prefereata? Deci fetelor...voi ce gatiti azi?
delia_diana
Postat pe 9 Noiembrie 2010 14:51
Vream indrebam la harem ge gadeam la Achmed agaza?
achmed
Postat pe 9 Noiembrie 2010 14:57
delia...vezi daca n-ai deschis topicu` dimineata?? Am ramas nemancatee
ufishor
Postat pe 9 Noiembrie 2010 16:34
arpe a la carte. Se prepar, de regul, n faa clientului. Se taie capul arpelui dintr-o lovitur de macet, sngele i inima se colecteaz ntr-un pahar i se d pe gt dintr-o nghiitur. sta-i obiceiul, mai ales la vietnamezi, cambodgieni i laosieni, n-ai ce face. Dac nu l respeci, urmtoarea lovitur de macet s-ar putea s i zboare ie capul.

n timp ce tu savurezi sngele i inima care nc mai bate n pahar, buctarul i pregtete arpele. l frgezete un pic cu lovituri date cu dosul unui cuit -nu cu tiul, pentru c i stric savoarea- apoi l arunc pe plita sfrind. Carnea suculent se strnge din cauza fierbinelii si se micoreaz. Dup fix trei minute, friptura apetisant se ntoarce pe partea cealalt i se mai las dou minute - nici mai mult, nici mai puin, pentru c altfel se usuc prea tare.

HINT: Ca i n cazul ficatului, arpele NU se sreaz nainte de a fi gata. Se servete cu garnitur special preparat din pilaf i lbue fezandate de oarece de orezrie. Poft bun!

PS: Nu e nici parodie, nu sunt nici mitouri, reeta e real. Am zis c dac tot nu i-a dat nimeni nici o sugestie pentru masa de sear, s nu te lsm totui neispirat i s te culci, Doamne ferete!- flmnd.
Nu-mi mulumi, spune-ne doar prerea dup ce vei gusta din aceste delicatese.
Thor_again
Postat pe 9 Noiembrie 2010 16:52
no,a aparut si asta cu bucatareala...

da' tu ce ai gatit ..mamica?
iasomia
Postat pe 9 Noiembrie 2010 17:18
Cred ca tocmai a evaluat optiunile si s-a aplecat asupra celei mai apetisante... acum transeaza sarpele
Thor_again
Postat pe 9 Noiembrie 2010 17:23
He, he, heee... tanti a dat in indigestie bag seama, ca nu ne-a mai spus ce si cum
Thor_again
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:09
da` si tu ai bagat-o...
Freya_
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:15
thorele, eu daca mancai viperele alea supa, se pune?... chit ca nu deosebeai de-o supa de pui...
zambil
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:16
Pai fata a vrut sugestii, nu?
Daca tot nu se oferea nimeni...

Zambilu, se pune. Numa fara cap
Thor_again
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:17
da' carciuma voastra pe unde e?
freyo,thoru..

dadurati faliment?

mi-a facut precilica pofta de ficatei..
iasomia
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:19
Freyutzo, sa stii ca in post scriptum am zis adevarul adevarat, reteta nu e la misto. Am sperat ca ii fac si pofta de mancare, si in acelasi timp ii deschid si dorinta de aventura, de cunoastere a altor culturi -mai intai din punct de vedere gastronomic- apoi am zis ca nu strica mai cultivam un pic papilele gustative ale doritorilor de senzatii tari

PS: Bine, reteta e un pic mai elaborata, eu am bagat-o la foc automat, dar in mare asa se procedeaza. Inclusiv cu bautul sangelui si inimii imediat dupa decapitare.
Thor_again
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:21
mor acilea..
Freya_
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:22
Mami iaso, carciuma a intrat in renovare, ca ii schimbam layout-ul in vederea desfasurarii petrecerii cu ocazia sarbautorilor de iarna, intr-un cadru festiv, organizat
Mama, ce limbaj de lemn de pe vremuri bagai!
Thor_again
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:23
eu sa va zic o cheste-acuma... nu e piatra ca betonu', si friptura ca pitonu'... macar stii ca mananci o halca d-aia ca lumea, plus ca si gustu' e altfel...

cu viperele alea ma pacalira neshte chineji.. ma pacalira, adeca in sensu ca aia ziceau ca-s nemaipomenite, si eu nu gasii nimic nemaipomenit la ele...
zambil
Postat pe 9 Noiembrie 2010 21:24
Multumesc pt sugestia cu sarpele...dar eu consum numai vipere...si beau venin asa ca sa fiu imuna la rautatile altora... "si asta" chiar are un nume, (daca nu ati observat doamna Iasomie) isi cere scuze ca v-am deranjat cu bucatareala...Felicitari ati mai scapat inca de un forumist !!!!
delia_diana
Postat pe 10 Noiembrie 2010 23:29
paguba-n ciuperci...

io mi-am lasat de ieri la marinat o halca de muschiulet...
ma duc s-o mai stropesc cu neshte vin si-o bag la cuptor,dimpreuna cu garnitura de cartofi dati cu sare grunjoasa si rozmarin...
preci
Postat pe 14 Noiembrie 2010 11:20
Ai noroc ca tocmai am mancat ca atat iti trebuia.
Doara
Postat pe 14 Noiembrie 2010 13:50
mda...
las' c-am mancat io ca o poarca pt amandoua...
si p'orma vazui pe discovery cum ca secretul unei vieti lungi e mancarea putina si rara...
preci
Postat pe 14 Noiembrie 2010 16:54
pilaf cu ciumperci si pulpite da pui!!!!!!!
nazirra
Postat pe 14 Noiembrie 2010 16:59
Am mancat dovleac copt.
Doara
Postat pe 14 Noiembrie 2010 17:28
De la: delia_diana, la data 2010-11-10 23:29:25Multumesc pt sugestia cu sarpele...dar eu consum numai vipere...si beau venin asa ca sa fiu imuna la rautatile altora... "si asta" chiar are un nume, (daca nu ati observat doamna Iasomie) isi cere scuze ca v-am deranjat cu bucatareala...Felicitari ati mai scapat inca de un forumist !!!!


delia, n-are rost...
asta chiar ar putea deveni un topic interesant...
nu toata lumea se hraneste si traieste numai cu barfe...:D

eu_geminy
Postat pe 15 Noiembrie 2010 02:08
Spre deosebire de tine, si asta nu e doar o parere, ci e ceea ce se observa de la o posta pe aici ...
victor68
Postat pe 15 Noiembrie 2010 11:57
zau?!
ce-ar fi sa dai un exemplu concret, ca sa demonstrezi ca stai bine cu "spiritul de observatie"...
ei, ce zici?...;)

in mod cert, esti luat in acea "posta" la care te referi...;)
(din moment ce in viatza ta n-ai schimbat un cuvant cu mine...)
:))

PS: ai putea macar sa spui daca esti "poshtit" bine, ca si argument solid al propriilor tale afirmatii...:P
asta in ideea ca in realitate n-ai fi fetitza.
dar chiar si daca esti...;)
:))

eu_geminy
Postat pe 16 Noiembrie 2010 03:22
Azi am gatit legume cu creveti,dar uneori fac aceeasi reteta cu ciuperci.
Legumele sunt cele cumparate de=a gata,congelate,cubulete,ca la salata boeuf.
Pun ori ciuperci proaspete,taiate bucatele si fierte,sau prajite.
Fierb legumele cu putin asare,le scurg,apoi adaug ciupercile,apoi pun putin unt,doua linguri,sa se topeasca,si bucatele de cascaval,sau branza,sa se topeasca si astea,dau gust bun.
Pofta buna,D
daniilia
Postat pe 18 Noiembrie 2010 20:08
Maine fac supa de pui,ca e ieftina,si rapida,doar ca oparesc carnea separat si arunc apa,ca puii astia din grecia put nasol,nu sunt ca puii de la tara de la bunica...
Apoi pun in o oala tot ce am,cartofi,morcovi,ceapa,paSTE ,si puiul.
Asta e,poimaine am vinete in sos rosu,cu carne de vita.

Fierb carnea de vita separat juma de ora,ca altfel nu se poate mesteca,nu glumesc,apoi in alta oala pun vinete taiate bucati mari,bulion,ceapa,si carnea,putin condiment,sare,si gata!
D
daniilia
Postat pe 18 Noiembrie 2010 20:12
azi am gatit ciocolata...

adeca ,mai exact,azi am gatat o cutie mare de bomboane de ciocolata in juma' de ora,si p'orma,nesaturandu-ma io decat cu atat,am mai ciugulit o juma' de tableta cu alune si stafide...

freyo...
vezi,mami?
is la cura de azi!
preci
Postat pe 18 Noiembrie 2010 20:14
aloooo, diabetu`.!

pai asa vorbiram noi ? io de azi am inceput pe sponci..
Freya_
Postat pe 18 Noiembrie 2010 20:24
De la: preci, la data 2010-11-18 20:14:11azi am gatit ciocolata...

adeca ,mai exact,azi am gatat o cutie mare de bomboane de ciocolata in juma' de ora,si p'orma,nesaturandu-ma io decat cu atat,am mai ciugulit o juma' de tableta cu alune si stafide...

freyo...
vezi,mami?
is la cura de azi!


hai sa fie de maine, ca maine intotdeauna e "de bun augur", si ...mai ales intotdeauna vine...maine
casperphantom
Postat pe 18 Noiembrie 2010 20:27
io o sa incep de luni...
sa ma trazneasca daca nu!
preci
Postat pe 18 Noiembrie 2010 20:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
acnee help 18 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 09:35
mare 5 De la: estela 13 Iulie 2010 05:25
un sfat daca aveti bunavointa 44 De la: garbo171454 17 Decembrie 2010 21:30
Ce inseamna sa fii un crestin adevarat? 78 De la: walkiria 26 August 2010 10:56
Iubesc un barbat cu 29 de ani mai mare decat mine! 57 De la: Melanie 3 Octombrie 2009 12:30
Setari Cookie-uri