Mamica cu 2 copii mici

Baiatul are 3 ani iar fata 1.2 ani. Recent, de vreo luna, baiatul a inceput sa tipe din orice, arunca cu jucarii si ceea ce ma deranjeaza, cum ies din camera incepe sa o loveasca pe cea mica sau daca ea intinde manuta spre el, el o loveste.mereu. Era gelos cand surioara lui era bebe dar de mult timp nu a mai manifestat gelozie... Nu a intervenit nici o schimbare in familie, in jurul lui care sa explice comportamentul. Ce sa fac sa dezvolt armonie intre ei, cum sa ii fac sa "se aiba ca fratii"?!
Euridice
Postat pe 8 Mai 2010 18:20
stiu ca e recomandat sa petreci timp cu fratiorul gelos si sa il faci sa se simta important si iubit la fel de mult ca surioara. iesi cu el la plimbare sau undeva unde ii place lui numai voi doi, fara fetita. astea sunt sfaturile specialistilor.
sanatate. va pup
irene13
Postat pe 8 Mai 2010 20:43
De ar fi asa de simplu...Eu sunt singura cu ei zi de zi ca tati e la munca de la 8 la 22. Merg cu ei peste tot: la paine, banca , medic, parc, piata etc. Nu am nici o sec. in care sa fiu fara ei . Nu am cu cine ii lasa.Poate le-ar prii sa nu se vada un timp pe zi ..dar cum?! Merci de raspuns:)
Euridice
Postat pe 11 Mai 2010 16:09
draga mea te inteleg si imi dau seama cat iti este de greu. si eu am doi copii mici, unul de 1 an si 10 luni si unul de aproape 3 luni.
cred ca asa cum spui tu un pic de timp separati le-ar face bine.
la solutia gradinitei/cresei te-ai gandit? Dar sa-i trimiti pe amandoi, nu doar pe cel mare ca altfel gelozia ar creste. In acest fel ai castiga un pic de timp si pentru tine si ai pute jongla un pic cu timpul ca sa poti sta singura cu fiecare in parte.
Sau poate daca in timpul zilei, de exemplu le-ai defaza un pic programul, e un pic mai dificil pt tine, dar de ex cand doarme cea mica sa te joci numai cu baiatul si cand doarme el sa stai cu ea.
corina_dragoi
Postat pe 11 Mai 2010 16:58
draga mamica,
cred ca ceva il deranjeaza pe copilasul tau mai mare. si eu am tot doi copilasi, doi baietei, insa am grija si incerc sa nu il rasfat pe cel mic in prezenta celui mare. sfatul corinei, este foarte bun, daca ar merge la gradinita sau undeva cateva ore pe zi, ar echilibra un pic situatia..
Inca ceva, incearca sa vorbesti cu cel mic, asa fel incat sa te auda si cel mare, si spune-le despre iubirea care si-o poarta... usor ushor, ai sa reusesti sa le implementezi iubire si dragoste in suflet cu ajutorul vorbelor tale. Eu vorbesc cu cel mic ( chiar daca are doar 5 luni) si spun cu voce tare cat de mult il iubeste bebe pe cel mare... si invers... Si cel mare se poarte frumos cu el, cu toate ca la inceput a fost foarte gelos...
aly_fab
Postat pe 16 Mai 2010 15:25
Cea mai buna solutie e sa il dau pe cel mare la gradinita. Sa ma joc cu fiecare in parte nu prea pot. Cand doarme fata, pe el il iau cu mine la bucatarie (acolo e dezastrul cel mai mare) si ii dau de lucru sa ma lase sa imi fac treba. Dar se plictiseste repede.
Vb cu el si ii zic ca surioara il iubeste si ca intinde mana la el sa dea 'noroc", ma asculta si privindu-ma in ochi o plesneste peste mana. Dar ca o curozitate..de ce picea mea intinde mana cu degetul aratator numai spre el? Ce o vrea sa ii zica?!:)
Daca il cert..nici nu ma aude...asa ca il amenint ca ii rup urechile....e o expresie noua si e intrigat de cum o fi si asta...:) Off..e greu...stau mereu ca politaiul intre ei.Daca ies din camera unde se joaca ..numar pana la 5 si unul dintre ei trebuie sa urle!!! Au si momente in care stau amandoi la tv si danseaza si rad uitandu-se unul la altul...
Mai spuneti-mi voi ce mai faceti cu ei...:)) Pupici
Euridice
Postat pe 18 Mai 2010 17:47
saptamana trecuta am vazut la tv o emisiune de genul super nanny; era o familie cu 5 copii mici intre 1 si 3 ani si in fine ce te-ar putea interesa este ca sfatul bonei a fost sa le dea o oarecare independenta, sa-i lase sa se joace singuri, sa-si rezolve problemele singuri, chiar daca se mai bat
un alt sfat a fost sa petreaca timp cu fiecare in parte, lasandu-i pe ceilalti sa se joace singuri.
Tu ai putea sa ii dedici timpul cat doarme cea mica, baiatului, dar nu in bucatarie cat tu faci treaba.. scuza-mi critica, dar ala nu e timp petrecut cu el!!!
corina_dragoi
Postat pe 20 Mai 2010 15:38
buna!si eu am 2 copii mici -baiatul 2 ani si 3 luni si fetita 11 luni si se mai intampla sa o imbranceasca,de obicei cu motiv(se cearta pe jucarii) dar la noi nu e cazul de gelozie.ma joc mult cu cel mare(de-a calutul,avionul,gadilat,etc) dar si cu cea mica incercand sa ma pun la mintea lor.si eu sunt singura cu ei dar nu pot iesi cu amandoi pt ca aiatul nu e foarte cuminte pe strada si vrea sa se smuceasca din mana mea si sa mearga in alta parte.....cred ca cu timpul se va rezolva vorbind cu amandoi,jucandu-te cu ei(macar 10 min pe zi doar pt el).multa rabdare in continuare,stiu ca ai nevoie!!
kidz007000
Postat pe 22 Mai 2010 11:09
Am citi ce mi-ati raspuns...Cred ca stiu ce a determinat reactia asta ciudata a pustiului meu. Am constientizat ca s-a intamplat totusi ceva "grav" in familie de are el ractia aste fata de ea. Pitica mea merge de o luna!! La scurt timp a inceput sa aiba reactii acresive fata de ea!! Nu are legatura cu timpul acordat lui (ma joc cu amndoi in parte destul cand sunt treji amandoi :)) Faza cu statul in bucatarie e doar 1 ora cat doarme picea apoi ne jucam toti.
Sa o trateze el ca pe un "adult" pe sora-sa si de aceea nu o mai "iubeste" ca atunci cand era bebe?! Poate fi asta? Oricum mai e un pic si baiatul meu se va duce la gradi :). va pup mamici
Euridice
Postat pe 24 Mai 2010 13:16
Eu zic ca sunt foarte frecvente aceste "gelozii" intre frati, si normale, mai ales cand diferenta de varsta este atat de mica
Trebuie doar sa perseverezi si sa ii explici in permanenta - la un moment dat isi va da seama, fiind mai maricel

...si va rog frumos ajutati-ma cu un vot pentru bebelusa mea draga - participam la un concurs foto. Multumesc muuult!

-scoateti eventualele spatii libere din link

http://www.verze.ro/Concurs-foto/Concurs-Copilul-meu-este-cel-mai-haios-2010/Bebei-haiosi-0-3-ani/Uite-ce-am-eu-aici-745.html

hoinareala
Postat pe 24 Mai 2010 18:42
buna,
si eu am doua fetite mici,una de 2 ani si 5 luni ,cealalta de 7 luni.Cand s a nascut cea mica s a prabusit cerul peste cea mai mare.era f f geloasa si mie imi era f f greu sa ma impart sa ma ocup de amandoua singura fiind.Solutia gasita de mine a fost sa o implic pe cea mare in tot ceea ce faceam pt cris.Sa ma ajute sa o schimbam ,sa i pregatim lapticul (pt ca nu s a putut sa alaptez),nu m a lasa sa i dau sa pape.,sa i aranjam patutul ,sa ne jucam cu ea impreuna fara sa o dragalesc prea mult pe pitica.Apoi cand adormea micuta o punneam sa ma ajute la bucatarie,la gatit ,la curatenie,ii ocupam tot timpul.Daca mergi la cumparaturi cu amandoi eu cum cris era micuta incercam sa o rasfat pe Deea,ii cumparam tot ce dorea ea drept multumire ca ma ajuta si ii explicam tot timpul ca o iubesc si ca ii multumesc ca ma ajuta.E si ea micuta dar a inteles perfect.Vreau sa ti spun ca dupa 7 luni am doua fetite ca ingerasii,se iubesc nu stau una fara cealalta ceea ce imi da mie timp liber :))Insa acum sunt marisoare si nu fac diferenta intre ele.Daca ii faci ceva unui copil fa si pt celalalt.Incearca activitati in casa in care sa i implci pe amandoi copilasi.Si tot timpul explica le ca ii iubesti la fel de mult pe amandoi.Sotul meu mi a zis cand am nascut prima fetita ca pt ea eu sunt totul,soarele ei si trebuie sa avem rabdare cu micuta sa o crestem frumos.Ei sunt oglinda noastra.De atunci cand ma mai enervez imi aduc aminte cuvintele lui si ma calmez.Cu rabdare cred ca vei rezolva totul.
iti doresc numai bine
geanina1981
Postat pe 26 Mai 2010 14:28
Da , acum e o perioada frumoasa la tine, Geanina. Si fata cand era "mica" in patut, carut, fratiorul ei o "iubea" ii dadea suzeta, o mangaia pe burtica etc.
Razboiul a inceput de cand fata merge si a intrat pe teritoriul lui si ii ia jucariile, se tine prin casa dupa el etc. A fost detronat :)).
Usor , usor lucrurile se linistesc. Nu rasfat pe niciunul in fata celuilalt, impartim jucariile si de cateva zile ii las sa se joace in albiuta impreuna. Sunt mai mult rasete decat tipete de la un timp. :) Ii ziceam si sotului ca era mai bine de era fata mai mare ca ele sunt mai mamoase cu fratii (eu am 2 frati mai mici si stiu). Sanatate la pitici. si..
LA MULTI ANI TUTUROR PICILOR AZI DE 1 IUNIE!
Euridice
Postat pe 1 Iunie 2010 12:24
vezi scumpo,totul se rezolva.RABDARE MAXIMA NE TREBUIE.Vom avea copii minunati daca incerc sa rezolvam cu dragoste si rabdare totul desi stiu ca uneori e greu.Acu m am ingrijorat si eu putin..cand incepe cris sa mearga oare deea va face la fel??va fi agresiva cu ea??sa speram ca nu!!va pupam
LA MULTI ANI TUTUROR INGERASILOR SI DE CE NU SI NOUA MAMICILE CA SI NOI SUNTEM NISTE COPII MARI
geanina1981
Postat pe 1 Iunie 2010 16:58
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 4 Iunie 2010 16:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
indemnizatie al doilea copil 3 De la: lara 21 Iulie 2009 01:26
va rog un vot 1 De la: raluca08 23 Martie 2010 19:10
Petreceri Aniversare! @ www.petrecereadincutie.ro 1 De la: Marcellino 15 Februarie 2010 11:16
MANCARE BEBE 9 LUNI 2 De la: horobeanu 14 Noiembrie 2009 11:38
copii nascuti prematur(sub 7 luni) 16 De la: nely 8 Decembrie 2009 16:05
Setari Cookie-uri