calcul concediu medical si indemnizatie pt concediu de crestere a copilului

Buna. La multi ani tuturor. Fie ca 2010 sa va aduca multa sanatate , credinta si bucurii la toata lumea. Am niste nelamuriri si as vrea Elanicol sa mi raspunzi cand ai timp, daca vrei si daca poti. Iti multumesc anticipat. Sunt o persoana care a avut experienta de a trai nefericitul caz sa si doreasca si sa nasca un copil sanatos , sa las totul ok la munca, sa invat o persoana in locul meu avand o raspundere, sa nu sufere angajatii am lasat o situatie ok zic eu pana sa ma reintorc la 6 luni dupa nastere asa cum am convenit cu seful meu . Din pacate madam contabil m a sapat si a profitat de criza dandu i mai putin bani inlocuitoarei mele si infundandu ma pe mine si nu am putut sa ma mai intorc dupa cum am convenit. Nu pot povesti ce am simti si prin ce am trecut cu 600 lei pe luna pana am intrat la calculul cu 85% de la 01 ian 2009. Banci si alte cele, suparari etc.In fine , acum dupa 2 ani nici nu mai zic ce s ar intampla. Te rog sa mi spui Elanicol daca as ramane insarcinata as putea intra direct din ccc in concediu medical asa e?
spune mi te rog medicalul la ce baza se calculeaza, la ce suma? si urmatoarea indemnizatie de crestere a copilului al doilea cat va fi? Mentionez ca nu as vrea sa ma mai intorc deloc pe la munca pt ca sigur abia ar astepta sa ma umilesca madama, mai ales ca nu se stie cat va mai merge firma si ar profita sa nu ma mai primesca .. Stiu si despre alte persoane cum au fost tratate. Era mai bine daca nasteam pana facea primul copil 2 ani dar din pacate nu s a intamplat sa raman insarcinata. Asta e nu tot timpul ne iese cum vrem si cand vrem ci cand da Doamne Doamne. Si a treia intrebare Elanicol este daca sunt in concediu medical la contractul de baza pot avea colaborari de 2 ore pe zi cu contract de munca sau conventie in acelasi timp pe o perioada de 5-6 luni sa zicem? Scrie undeva daca da sau nu? Te rog sa ma lamuresti. Multumesc.
ricordi31
Postat pe 7 Ianuarie 2010 15:45
Buna!Sunt noua printre voi si am nevoie de putin timp sa ma familiarizez cu ceea ce se intampla aici.Sper sa nu fac vreo gafa.
Am nevoie de un sfat si va rog sa ma ajutati:in luna iulie 2008 am semnat contract colectiv de munca cu firma la care lucram;anul urmator,2009, patronul a deschis o noua firma,iar in luna martie am semnat contract de munca la aceasta firma noua.Pe tot parcursul anului trecut,pana in septembrie,mi-au fost eliberate adeverinte ptr. asistenta medicala si acest lucru m-a facut sa cred ca vechimea mea "merge",ca taxele si impozitele sunt platite la stat.In sept.(eram in luna a doua de sarcina)am avut un concediu med. ,ocazie cu care am aflat ca de fapt adeverintele mele nu aveau acoperire,deci nimic platit la cartea de munca.Patronul a plecat din tara,seful de atelier mi-a spus ca nu mai este de lucru si sa raman acasa;colegii mei au mai lucrat cam o luna si au fost trimisi acasa neplatiti.
Ce as putea face (daca se poate face ceva) pentru a avea dreptul la concediul prenatal si cel de crestere a copilului?Daca as plati "din mana" ar fi in regula?Pe ce perioada ar trebui platit (din urma)?
oany_kidz
Postat pe 14 Ianuarie 2010 15:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
asa de mult loveste 6 De la: kykyrykymyky 27 Octombrie 2009 15:24
Mamici din cluj puteti sa ma sfatuiti? 1 De la: tundemaci 14 Martie 2010 15:51
sistemul sanitar din romania 14 De la: vasilicasavoiu 6 Mai 2009 11:39
tatici plecati in strainatate 45 De la: tatusilvia 13 Iulie 2009 13:52
ANGAJAREEEE 1 De la: mihamedlife 10 Februarie 2009 09:19
Setari Cookie-uri