Femeile sunt cele mai predispuse la a dezvolta infecții urinare, încă din copilărie. Predispoziția este dată de anumite particularități anatomice despre care vom discuta mai jos, iar simptomele pot fi cu adevărat supărătoare. Vă propunem 5 tratamente naturiste cu efecte dovedite pentru redobândirea sănătății aparatului urinar.

De ce infecțiile urinare sunt mai frecvente la femei?

Urina ar trebui să fie „sterilă”, să nu conțină microorganisme, căci acestea nu ar trebui să existe în tractul urinar. Și totuși, cum ajung bacteriile în vezica urinară? Cel mai des se întâmplă ca acestea să urce retrograd, de la nivelul pielii din zona genitală (pielea, în mod normal, prezintă pe suprafața să micoorganisme), prin uretra scurtă a femeii și să ajungă în vezica urinară unde se înmulțesc.

La femeie, uretra, canalul pe unde urina este eliminată la exterior din vezica urinară, este foarte scurtă comparativ cu uretra bărbatului, care este mult mai lungă. De aceea infecțiile urinare la bărbați sunt mult mai rare și, de obicei, au altă cauză de producere sau favorizantă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Tratamente naturiste care îmbunătățesc memoria

Care sunt simptomele unei infecții urinare?

Persoana în cazuă simte un disconfort în abdomenul inferior, poate acuza febră și frison, prezintă dureri la urinare, urinează mai puțin și mai des și acuză senzația de urinare incompletă.

Urina poate prezenta modificări de culoare și miros.

5 tratamente naturiste care ajută în tratarea infecțiilor urinare

Ceaiul de mătase de porumb

Folosită din timpuri străvechi, mătasea de porumb infuzată a fost de ajutor în calmarea simptomelor infecțiilor urinare. Ceaiul de mătase de porumb se poate realiza din mătasea uscată la loc umbrit și racoros. Se pune o lingură de mătase de porumb uscată la o cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat câteva minute.

Vă recomandăm și Ceaiul de mătase de porumb de la AdNatura, disponibil pe cufarulnaturii.ro

5 Alternative naturale pentru un somn liniștit și calitativ 5 Afrodisiace naturale: pentru o viață intimă sănătoasă 5 Suplimente alimentare pentru slăbire sănătoasă

Capsule pentru sănătatea rinichilor: Renal Forte HERBAGETICA

Capsulele sunt disponibile aici.

O cură cu aceste capsule aduce numeroase beneficii privind sănătatea sistemului urinar, astfel:

  • reduce inflamaţiile la nivelul tractului urinar
  • reduce simptomele infecţiilor urinare
  • tonifică rinichii şi vezica urinară
  • refacerea epiteliilor reno-urinare afectate de infecţii
  • reducerea riscul infecţiilor aparatului urinar
  • stimularea diurezei, scăzând retenţia de apă
  • prevenirea formării calculilor renali
  • potenţarea acţiunii antibioticelor în afecţiunile reno-urinare

Ceaiul de cozi de cireșe

Ceaiul de cozi de cireste este recomandat în infecțiile urinarea în primul rând pentru că ameliorează diureza.

De asemenea, ceaiul de cozi de cireșe contribuie la reducerea inflamației și a retentiei de apă.

Tratamente naturiste și suplimente pentru articulații flexibile și fără dureri 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Sortimente de paste BIO pentru copii

Vă recomandăm acest Ceai de cireșe de la Dacia Plant, pe care îl puteți achiziționa de aici.

Biomicin Forte de la Fares

Produsul poate fi comandat de aici.

Biomicin Forte prezintă un efect antibacterian confirmat prin analize medicale de laborator. (eficienţă în 98% din cazuri).

Biomicin Forte conține uleiuri esenţiale, izolate din matricea vegetală, care constituie cele mai concentrate extracte din plante medicinale(de exemplu din 100 kg cimbru se obţin 500 grame de ulei esenţial), de aceea sunt şi cele mai eficiente remedii naturale pentru tratamentul a numeroase afecţiuni.

Ceai Renal LARIX

Ceaiul poate fi comandat de aici.

Acest ceai este recomandat în numeroase afecțiuni urinare: inflamaţii ale rinichilor sau vezicii urinare (cistite, împiedică formarea nisipului şi pietrelor renale), dezinfectant al căilor urinare.

5 Recomandări de Unt de Corp – pentru o piele sublimă 5 Siropuri care îți pregătesc imunitatea pentru iarnă 5 Preparate cu miere – numai bune pentru sistemul imunitar

Mode de preparare: La 250 ml apă fierbinte se adaugă un plic de ceai. Se lasă acoperit 15-20 minute, după care se filtrează. Se beau 3 ceaiuri pe zi neîndulcite cu 1 oră înaintea meselor principale. Tratamentul durează o lună.

Sursa foto: Emily frost/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri