Antibioticele naturale ne sunt la îndemână, într-o vreme în care specialiștii ne îndeamnă să evităm cumpărarea antibioticelor „după ureche”, în lipsa recomandării unui medic. Alimentele cu proprietăți antibiotice nu înlocuiesc tratamentul medical, dar pot fi adjuvante pentru ameliorarea simptomelor unor boli sau utile în prevenția îmbolnăvirilor.

Vă recomandăm cinci alimente care sunt ușor de introdus în alimenatatia obișnuită și care au proprietăți antibiotice, ferindu-ne de îmbolnăviri.

5 Antibiotice naturale din bucătăria ta

Usturoiul

Proprietățile terapeutice ale usturoiului sunt cunoscute încă din timpuri îndepărtate, acesta putând fi consumat fie ca atare, fie în diverse preparate și sucuri. Usturoiul prezintă o intensă activitate antimicrobiană (antiparazitară, antibacteriană, antivirală și antifungică), fiind totodată bogat în antioxidanți și vitamina C. Efectele sale antibiotice sunt datorate în special conținutului în alicină, de aceea este cel mai bine să consumăm usturoiul crud.

Mierea

Probabil că ați observat faptul că un aliment, cu cât este mai bogat în zaharuri, cu atât fermentează mai repede. Microorganismelor iubesc dulcele. Însă nu la fel se întâmplă și cu mierea, care, pe cât este de dulce, rezistă ani fără să își modifice proprietățile. Cum este posibil? Ei bine mierea conține antibiotice naturale care țin microbii departe. Ca și în cazul usturoiului, este recomandat să consumați mierea în stare crudă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Vă recomandăm: MIERE CU TURMERIC (CURCUMA) BIO disponibilă pe Obio.ro

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir este un adevărat miracol pentru sănătate, iar proprietățile sale excelente o recomandă drept un remediu naturist de nota 10. Ghimbirul susține imunitatea, ajută în ameliorarea răului de mișcare, sporește circulația sanguină, scade stresul oxidativ, ajută în prevenirea cancerului, combate disconfortul stomacului. Rădăcina de ghimbir poate fi consumată proaspătă, ca atare, sau deshidratată, sub formă de gustare ori de pudră. Ceaiul de ghimbir este, de asemenea, gustos și sănătos.

Vă recomandăm:

Ghimbir Confiat 100gr HERBAVIT disponibil pe Vegis.ro

GHIMBIR PUDRA PREMIUM BIO 100G RAAB disponibil pe Obio.ro

Cuișoarele

Cuișoarele, condiment de bază în rețetele asiatice, oferă multe beneficii pentru sănătate, combat indigestia, au proprietăți antimicrobiene, protejează ficatul, stimulează sistemul imunitar, țin diabetul sub control și ajută la menținerea sănătății oaselor.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Cuișoarele conțin flavonoide, hexane, clorură de metilen, etanol, timol, eugenol și benzen – compuși bioactivi ce conferă proprietăți antioxidante, hepato-protectoare, antimicrobiene și antiinflamatorii.

Turmericul

Turmericul conține curcuminoide, substanțe biologice active care se găsesc în curcumina și care au proprietăți antioxidante puternice. Acestea neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și apară organismul de microbi, protejând împotriva infecțiilor. Curcumina este cea care îi conferă turmericului superba sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de știință îi atribuie acestei substanțe efectul medicinal vindecător. Se estimează că în 100 g de turmeric se află 3-5 grame de curcumina.

Turmericul se consumă în special sub formă de pudră, noi va recomandăm să alegeți produsele ecologice, precum:

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Turmeric (Curcuma) Pulbere Ecologica/Bio disponibila pe Vegis.ro

Sursa foto: vasanty/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri