Totul în jurul nostru poartă o amprentă energetică unică, ce ne influențează și este influențată de noi. Vă provocăm la un exercițiu: cum ar fi să ne gândim la energia pe care o conține mâncarea și nu doar la nutrienții din ea? Iată de ce discutăm astăzi despre alimentele care ne aduc o energie pozitivă în organism și ne înaltă vibrația.

Terapeuții actuali, dar și vindecătorii antici rămân la aceleași principii când vine vorba despre energia pe care alimentele o conțin. În funcție de sursa hranei, energia acesteia ne poate influența pozitiv sau negativ.

Alimentele organice

Pentru că agricultura a evoluat cu o viteză fantastică în ultimele decenii, iar abia acum descoperim că unele tehnici prezintă efecte negative asupra sănătății pe termen scurt și lung (cum ar fi utilizarea unor îngrășăminte, care au fost deja interzise în majoritatea țărilor lumii), astăzi putem vorbi despre alimentele organice, adică acele alimente crescute într-un mediu cât mai apropiat de cel ce ni l-a oferit natura, așa cum creșteau și se dezvoltau acestea înainte de evoluția agriculturii.

Astfel că aceste alimente nu sunt modificate genetic, cresc în aer și pe sol curat, primesc îngrășăminte naturale, certificate, sigure pentru sănătate.

Este evident că și încărcătura energetică a acestor alimente este superioară celorlalte mai puțin „naturale”. Astfel că veți întâlni tot mai mulți nutriționiști care recomandă să consumăm alimente organice.

Apa „vie”, de izvor

Dacă în trecutul nu foarte îndepărtat pusesem toți microbii în tabăra adversă, astăzi tot mai multe studii demosntreaza că o parte dintre aceștia ne sunt deosebit de benefici.

Microbiota organismului noastru, cu cât este mai diversă, cu atât ne asigura o sănătate mai trainică.

Eu bine, cum legăm aceste informații de apă? Apa din natură are memorie, fapt divedit deja. În plus, apa din natură conține probiotice (bacterii bune), unele comune, altele unice de la un izvor la altul. Dacă aveți posibilitatea și este testată deja apa respectivă că fiind potabilă, beți apă de izvor!

Alimentele fermentate - probiotice

Dacă tot am adus vorba despre probiotice, așa-numitele „bacterii bune”, vom vorbi și despre alimentele probiotice. Acestea sunt în special cele fermentate. Ideal ar fi ca alimentele să provină din surse ecologice sau de la animale hrănite și crescute eco, iar cele ce fermentează în apă, să folosească apă naturală, de izvor. Dintre acestea, enumerăm:

  • Kombucha;
  • Unele preparate din soia fermentată;
  • Iaurturile/kefirul: vegane sau din lapte de la animale crescute ecologic;
  • Borșul;
  • Socata;
  • Brânză vegană (obținută prin fermentare);
  • Ceaiul raw vegan;
  • Oțetul raw;
  • Murăturile etc.

Foto: piaxabay.com

Ciupercile medicinale

Dintre ciupercile ce înalță cel mai mult vibrația noastră energetică, Chaga și Reishi sunt cele mai importante. Acestea conțin, de asemenea, și o mulțime de nutrienți benefici sănătății noastre generale, de la vitamine și minerale, la antioxidanți și proteine specifice.

Vă recomandăm și:

Vlăstarii și gemoterapia

În medicina naturistă există o ramură care previne afecțiunile și păstrează sănătatea corpului folosind vlăstarii sau mlădițele tinere ale plantelor – gemoterapia. Cu cât vlăstarii sunt mai proaspeți, cruzi (deci vii), cu atât efectele energetice sunt mai puternice. Se spune că în planta tânăra este înmagazinată energia creșterii și dezvoltării întregii plante, iar pentru corpul nostru consumul acestora este ca un boost energetic benefic.

Vegetalele crude

Știm deja că un consum zilnic de fructe și legume proaspete este benefic sănătății. Ei bine, alimentația raw (crudă) și organică, în general, ne înalță vibrația energetică, ne conferă energie, echilibru, putere interioară.

Sfat final: binecuvântează mâncarea din fața ta

Gândurile noastre ne influențează puternic, ele reprezentând, parctic, percepția noastră asupra vieții. Încercând să ne eliberăm de gândurile negative și să le înlocuim cu gânduri pozitive, încercând să vedem jumătatea plină și nu pe cea goală a paharului, nu facem decât să ne schimbăm în bine viața, fără a ne minți sau a evita adevărul.

A binecuvânta mâncarea înseamnă a crea o legătură armonioasă cu aceasta, de mulțumire, de împlinire și bucurie. Știm că în zilele noastre foarte mulți terapeuți încearcă să vindece relația pacienților cu mâncarea, adesea o relație unde s-a pierdut controlul, o relație de abuz, de vinovăție, de exces.

Binecuvântați alimentele și preparatele înainte de a le mânca, veți fi surprinși de efectele minunate ale acestei practici!

Foto articol: Adamov_d/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri