Păstura sau polenul fermentat în stup reprezintă o sursă naturală de nutrienți unici în natură, ce ne poate aduce beneficii importante sănătății, atunci când urmăm cu regularitate o cură terapeutică. Vă invităm să aflați în acest articol mai multe informații despre păstură – această minune a stupului.

Ce este păstura?

Numită și „pâinea albinelor”, păstura reprezintă un amestec format din polen, miere, enzime și fermenți, în special lactici. Polenul cules de albine și adus în stup este amestecat cu o cantitate mică de miere și diverse enzime. Este introdus în celula fagurei unde sub influența florei microbiene, a temperaturii și umidității din stup, fermentează, deveind astfel un excelent aliment probiotic.

Păstura: proprietăți nutritive

Păstură de albine este foarte bogată în probiotice, dar și în enzime naturale. De asemenea, mai este bogată în vitamina A, B, C, E şi K, și minerale precum magneziu, calciu, fier, seleniu, sodiu, zinc, potasiu, fosfor. Păstura conține acid lactic și aminoacizi esențiali, fiind totodată un veritabil antibiotic natural.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Vă recomandăm și:

Pastura In Miere 200gr APILAND disponibila pe Vegis.ro

Pastura 100Gr ALBINA CARPATINA disponibila pe Vegis.ro

Beneficiile consumului de păstură asupra sănătății

Produsele apicole au fost intens studiate pentru beneficiile acestora aduse sănătății și frumuseții. Păstura, în mod aparte, pentru că este totodată și un aliment probiotic, este recomandată a fi consumată în cure anuale sau chiar de mai multe ori pe an, la recomandarea specialistului, aducând următoarele beneficii:

  • Susține diversitatea microbiotei intestinale;
  • Susține funcțiile sistemului imunitar;
  • Este energizantă și revitalizantă, combătând senzația de oboseală cronică;
  • Susține sănătatea sistemului nervos, dar și funcțiile acestuia;
  • Îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare și atenție;
  • Ajută în normalizarea metabolismului;
  • Ajută în scăderea riscului de cancer;
  • Efecte puternice antiinflamatorii;
  • Adjuvant în tratarea anemiei;
  • Ameliorează efectele negative ale stresului;
  • Susține buna dispoziție;
  • Ajută în scăderea trigliceridelor și a colesterolului rău din sânge;
  • Remediu pentru problemele sistemului digestiv;
  • Susține sănătatea ficatului;
  • Sporește libidoul;
  • susține creșterea sănătoasă la copii;

Cura cu păstură – atât de simplu de urmat!

Cura cu păstură este recomandată a fi urmată cel puțin o lună și jumătate, dar nu mai mult de 3 luni, putând fi reluată anual sau mai des, la recomandarea medicului.

În timpul curei se administrează o linguriță de păstură în fiecare zi, la o jumătate de ora după micul dejun, după care se consumă un pahar cu apă la temperatura camerei.

Păstura se păstrează fie ca atare, cum a fost achiziționată, fie în miere, la loc uscat, răcoros și întunecat, în care temperaturile nu depășesc 20 de grade Celsius. Este recomandat să o păstrați în recipiente de sticlă sau ceramică. Poate fi păstrată și la frigider, dar nu la temperaturi mai mici de 3 grade Celsius.

Poza articol: De la Monika_1/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri