Ceaiul Oolong, cunoscut și sub denumirea de Beiyun, este o băutură tradițională chinezească, cu o aromă unică în lume, fiind obținut din frunzele plantei Camellia sinensis. Despre legenda acestui ceai, dar și despre modul în care se obține și beneficiile pe care le prezintă pentru sănătate aflați în rândurile de mai jos.

Legenda ceaiului Oolong

Cândva, acum mult-mult timp, în China trăia un cultivator de ceai. Acest agricultor a fost deranjat, la un moment dat, de venirea unui cerb, care îi strica culturile de ceai și îi afecta recolta.

Astfel că agricultorul s-a hotărât să alunge cerbul și a încercat să îi întindă o capcană cu frunze de ceai, înșirate pe pământ, în speranța că cerbul va încerca să le mănânce și să se lase condus de acestea departe, în pădure.

A doua zi agricultorul a uitat de cerb când a simțit o aromă foarte plăcută în aer, nemaîntâlnită până atunci, ce provenea, de fapt, de la frunzele de ceai care erau acum ofilite și ușor oxidate. S-a hotărât să prepare un ceai din planta care dădea acele frunze și a obținut o băutură care avea să cucerească China și intreaga lume, mai târziu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos România trece la ora de vară 2023. Cum se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară

Numele acelui agricultor ar fi fost Oolong, iar ceaiul i-ar fi păstrat numele.

Ce este ceaiul Oolong și cum se obține?

Ceaiul Oolong combină calitățile ceaiului negru și verde, conferind o stare de bine minții și corpului.

Frunzele de ceai se culeg primăvară, vara și toamna, imediat după ce mugurașul devine frunză (practic frunzele sunt mici, timpurii, la dimensiuni de aproape jumătate din cele adulte).

Mai departe procesul continuă cu deshidratare pe prosoape de bumbac, apoi la cald înainte de rulare, pentru a se elibera enzimele și totodată pentru a proteja împotriva proceselor de oxidare.

Foto: pixabay.com

Frunzele se rulează apoi, de obicei în forme de biluțe, se coc (coacere rapidă și coacere lentă), urmând ca biluțele de ceai să fie sortate, răcite și ambalate. Procesul de pregătire este unul aparte și respectă proprietățile tămăduitoare ale plantei, conservând totodată gustul și aroma acestui ceai unic în lume.

Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Beneficiile ceaiului Oolong:

  • Îmbunătățește metabolismul grăsimilor și ajută în menținerea siluetei;
  • Îmbunătățește starea psihică, alungând anxietatea și stările de oboseală;
  • Stimulează memoria și atenția;
  • La nivelul gurii are efect antibacterian și de prevenție în față cariilor sau a parodontozei;
  • Prezintă efecte antioxidante;
  • Ajută în stoparea căderii părului;
  • Reduce nivelul de colesterol rău din sânge;
  • Detoxifică organismul;
  • Întărește imunitatea;
  • Se poate folosi pentru curățarea tenului, dar și pentru sănătatea părului, fiind recomandat în ultima apă de clătire după spălarea podoabei capilare.

Va recomandăm aceste ceaiuri Bio/organice Oolong:

Foto articol: De la Sea Wave/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri