Iarna riscăm să consumăm mai puține alimente bogate în vitamine, minerale și fibre, orientându-ne pentru ceea ce găsim în cămară, la piață sau supermarket. În plus, imunitatea noastră are nevoie să lupte împotriva infecțiilor respiratorii specifice acestei perioade. Îți propunem să descoperi 5 superalimente care îți susțin sistemul imunitar și energia în sezonul rece.

Cătina este bogată în vitamine precum vitamina A și carotenoide, B1, B2, B6, B9, colină, inositol, vitaminele E, K, P şi F, celuloză și fibre, acizi grași polinesaturati, uleiuri complexe din care se obţine uleiul de cătină, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri. Dintre mineralele conținute în fructele de cătină enumerăm calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu.

Dintre cele mai importante beneficii ale cătinei menționăm:

  • Energizează organismul și combate oboseala, prin bogăția de vitamine și minerale pe care le conține;
  • Susține funcțiile sistemului imunitar;
  • Este recomandată în prevenția răcelii și gripei;
  • Previne și este adjuvant în anemia feriprivă – îmbunătățește absorbția fierului în organism;
  • Are efecte antiîmbătrânire și anticancerigene, susține formarea colagenului și previne stresul oxidativ;
  • Ajută în reglarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației etc.

Vă recomandăm și:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta
  • Pudra organică de cătină disponibila pe eMag.ro
  • Ceai de cătină disponibil pe Vegis.ro
  • Supliment cu ulei de cătină disponibil pe Vegis.ro

Ghimbirul

Cu un gust ușor înțepător și o aromă specifică, ghimbirul a cucerit tot mai multe gusturi. Îl putem consuma ca atare în salate sau alte preparate, îl putem folosi în sosuri, ceaiuri sau chiar și în aluaturi. Pe piață îl găsim proaspăt, sub formă de ceai, de pudră etc.

Ghimbirul este bogat în vitamine și minerale, dar și în antioxidanți. Prezintă un puternic efect antiinflamator și stimulează funcțiile sistemului imunitar.

Are efect energizant, iar în sezonul rece este consumat pentru a preveni sau a ameliora simptomele răcelilor și gripelor.

Vă recomandăm:

Pudra de ghimbir

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Ceai de ghimbir

Ghimbir confiat - un deliciu

Foto articol: By denio109/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri