Gama ceaiurilor din plante care au beneficii terapeutice sau medicinale este foarte extinsa, iar ceaiul Matcha se distinge din multime, fiind o alegere foarte populara.

Inca din cele mai vechi timpuri, ceaiul a fost utilizat in medicina alternativa pentru a trata orice tip de afectiuni, de la boli grave, pana la probleme minore, iar efectele au fost intotdeauna pozitive. Asadar, nu este un secret faptul ca ceaiul consumat zilnic are un aport extraordinar in imbunatatirea sistemului imunitar.

Gama ceaiurilor din plante care au beneficii terapeutice sau medicinale este foarte extinsa, iar ceaiul Matcha se distinge din multime, fiind o alegere foarte populara.

Secretul obtinerii pudrei Matcha

Pudra Matcha este rezultatul procesului de macinare a frunzelor de ceai verde, adica planta Camellia sinensis. Frunzele de ceai verde sunt recoltate manual, o singura data pe an. Totusi, lucrurile nu sunt asa simple precum par: inainte de culegere, frunzele trebuie sa fie umbrite timp de o luna.

Tehnica de recoltare este foarte interesanta. Cu cateva saptamani inainte de a fi recoltata, plantatia se acopera cu paie sau folie de vinilin negru. Secretul obtinerii unei pudre Matcha de calitate este ca planta de ceai verde sa fie acoperita, pentru ca nivelul de clorofila sa creasca. Dupa recoltare, inainte ca frunzele sa fie macinate, acestea sunt uscate pentru a evita procesul de oxidare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Cum se prepara un ceai de Matcha ca la carte

Popularitatea ceaiului Matcha se datoreaza si metodei de preparare, aceasta fiind una traditionala, cu provenienta din Japonia si China. Cei care doresc sa prepare ceai Matcha prin metoda traditionala vor avea nevoie de:

  • frunze uscate de ceai verde sau pudra Matcha;
  • rasnita speciala (doar daca nu se foloseste direct pudra);
  • vasul special, numit „chawan”;
  • ustensila speciala din bambus, denumita „chasen”.

Pentru a prepara ceaiul, se pun 2 grame de pudra Matcha in chawan, peste care se adauga 160 ml de apa fierbinte, cu temperatura de aproximativ 80 °C. Folosind ustensila speciala, chasen, se amesteca in vas timp de cateva secunde, pana cand se obtine o spuma.

Pentru ca pudra Matcha este foarte concentrata, se recomanda consumul a una-doua cani de ceai zilnic. Cu timpul, daca ceaiul se consuma in fiecare zi, efectele benefice nu vor intarzia sa apara.

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Beneficiile consumului de ceai Matcha

Cei care obisnuiesc sa bea ceai de Matcha in mod regulat au parte de numeroase beneficii, de la reducerea riscului aparitiei bolilor grave si pana la imbunatatirea aspectului fizic si a starii psihice. Asadar, se poate spune ca beneficiile aduse de ceaiul Matcha contribuie activ la restabilirea echilibrului organismului. Iata care sunt 5 dintre cele mai importante!

1. Diminueaza riscul aparitiei de boli grave

Ceaiul Matcha contine catechine, adica substante care actioneaza asemenea unor antioxidanti naturali. Acestea ajuta la stabilizarea radicalilor liberi nocivi, protejand astfel organismul de boli cronice si accidente cerebrale.

Tot in sfera protectiei impotriva bolilor grave intra si compusii care previn aparitia cancerului de san si care incetinesc cresterea tumorilor. De asemenea, Matcha are capacitatea de a diminua nivelul crescut al colesterolului (LDL) din sange si de a proteja impotriva bolilor de inima.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie

2. Este un anxiolitic natural

Ceaiul de Matcha ofera energie corpului, dar relaxeaza mintea. L-teanina este un aminoacid continut de ceaiul verde, care are efecte benefice asupra organismului. Acasta substanta contribuie la mentinerea vigilentei in activitatile cotidiene si diminueaza considerabil sau chiar elimina anxietatea generala.

3. Imbunatateste aspectul fizic

Ceaiul de Matcha poate contribui la procesul de slabire in cazul unei diete echilibrate. Consumul ceaiului stimuleaza metabolismul si intensifica arderile de aproximativ patru ori mai repede decat orice alt ceai. Nu are efecte negative asupra digestiei, deci este un aliat perfect in lupta cu kilogramele in plus. In plus, consumul de Matcha reduce aspectul celulitei, sporeste rezistenta la efort fizic intens si previne retentia de apa – totul pentru un corp sanatos si tonifiat.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

4. Este un superaliment

Motivele pentru care pudra de Matcha este considerata superaliment sunt intemeiate. Din punct de vedere nutritional, o ceasca de ceai Matcha este echivalentul a 10 cesti de ceai verde clasic. Motivul? Consumul de Matcha presupune ingerarea intregii frunze de ceai verde, organismul beneficiind de tot potentialul nutritiv. De asemenea, contine de pana la 20 de ori mai multi antioxidanti decat rodiile, fructele de padure, sau fructele goji.

5. Mentine sanatatea tenului

Consumul de ceai Matcha ajuta la exfolierea naturala a pielii, dar are si un efect antiinflamator. In plus, Matcha contine de 137 de ori mai mult EGCG decat ceaiul verde. EGCG este un antioxidant care intarzie aparitia ridurilor. Acesta lupta si impotriva daunelor provocate de razele ultraviolete tenului, precum petele pigmentare si imbatranirea prematura.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri