La fel ca ceaiul verde, Matcha provine din planta Camellia sinensis, este însă obținut în mod diferit și prezintă un profil unic de nutrienți. Descoperă în acest articol care sunt beneficiile dovedite ale ceaiului Matcha și motivele importante pentru care să îl consumi și tu.

De ce este diferit ceaiul Matcha? Agricultorii obțin Matcha acoperind plantele de ceai cu 20-30 de zile înainte de recoltare, pentru a evita lumina directă a soarelui. Acest lucru crește producția de clorofilă în plantă, crește conținutul de aminoacizi și oferă plantei o nuanță verde mai închisă.

Odată ce frunzele de ceai sunt recoltate, tulpinile și venele sunt îndepărtate și frunzele sunt măcinate într-o pulbere fină cunoscută sub numele de Matcha.

Matcha conține nutrienți din întreaga frunză de ceai, ceea ce duce la o cantitate mai mare de cafeină și antioxidanți decât se găsește în mod obișnuit în ceaiul verde.

Studiile privind matcha și componentele sale au descoperit o varietate de beneficii, arătând că poate ajută la protejarea ficatului, la promovarea sănătății inimii și chiar la scăderea în greutate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

*Atenție la persoanele care au limitare de cafeină în dietă sau care prezintă probleme în absorbția fierului, Matcha poate accentua unele simptome din anumite boli sau tulburări, precum anxietate sau anemie. Întrebați medicul înainte de a consuma un aliment nou.

Cum putem consuma Matcha?

Se face infuzie din pulberea ecologică de Matcha, în apă fierbinte, timp de câteva minute, pentru a se obține ceaiul. Poate fi consumat cu sau fără îndulcitor.

Va recomandăm și:

Matcha pulbere ecologica, disponibila pe Vegis.ro

Budinca Pudra de Matcha si Ananas Ecologica/Bio, disponibila pe Vegis.ro

Matcha Pulbere Ecologica/Bio + Ceai Verde cu Matcha si Lamaie Ecologic/Bio, pachet promotional disponibil pe Vegis.ro

Beneficii dovedite ale CEAIULUI Matcha

 Ceaiul Matcha este foarte bogat în antioxidanți

Matcha este bogată în catechine, o clasă de compuși vegetali din ceai care acționează ca antioxidanți naturali.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Antioxidanții ajută la stabilizarea radicalilor liberi nocivi, care sunt compuși ce pot deteriora celulele și pot provoca boli cronice.

Pulberea de ceai Matcha protejează ficatul

Matcha s-a dovedit a susține funcțiile hepatice și a avea beneficii în ceea ce privește ficatul gras, tulburările hepatice asociate diabetului zaharat sau persoanelor cu alte patologii hepatice, scăzând rata de afectare a celulelor hepatice și crescând metabolismul local.

Ceaiul din pulbere ecologică de Matcha susține funcțiile creierului

Matcha este bogată în cafeină, care stimulează funcțiile creierului, atenția și memoria, combătând eficient oboseala. De aceea auzim des că Matcha poate înlocui cu succes cafeaua de dimineață. Matcha conține, de asemenea, un compus numit L-teanină, care modifică efectele cofeinei, promovând vigilența și contribuind la evitarea prăbușirii nivelurilor de energie care pot urma consumul de cofeină.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

De asemenea, s-a demonstrat că L-teanina crește activitatea undelor alfa în creier, ceea ce poate ajută la inducerea relaxării și la scăderea nivelului de stres.

Matcha prezintă efecte anticancerigene

Matcha este deosebit de bogată în epigalocatechin-3-galat (EGCG), un tip de catechină care s-a dovedit a avea proprietăți anti-cancer puternice.

De asemenea, prin prezența antioxidanților, Matcha aduce un aport suplimentar în lupta privind prevenția cancerului. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri