Ați auzit despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis? Această reprezintă un remediu natural utilizat în medicina chineză de mii de ani, având numeroase beneficii terapeutice, precum: creșterea longevității, acțiune antitumorală, efect radiprotector, stimularea imunității, hepatoprotector și așa mai departe. Citește acest articol pentru a descoperi beneficiile sănătoase ale ciupercii tibetane, recomandările și modul în acre o putem utiliza.

Despre Ciuperca Tibetană Cordyceps Sinensis

Cordyceps-ul este una dintre cele mai rare si mai prețuite ciuperci, folosită în Medicina Tradițională Chineză de mii de ani. Crește în locuri izolate din Tibet, la altitudini de peste 3500m și este cu adevărat specială pentru sănătate. 

Cele mai importante substanțe active din componența Ciupercii Tibetane sunt: acidul cordicepic, polizaharidele și adenozina.

Pe lângă acestea, Ciuperca Tibetană are un conținut bogat de nutrinți și substanțe active precum acidul glutamic, manitol, proteine, aminoacizi, magneziu, calciu și alte minerale, dar și vitamine și antioxidanți.

Care sunt beneficiile Ciupercii Tibetane pentru sănătate?

Înainte de toate, trebuie să știți că efectele acestei ciuperci sunt potențate de Șofranul de India (Curcuma longa). Această combinație este cunoscută ca fiind puternic antitumorală, ajutând în prevenția cancerului.

Principalele beneficii ale Ciupercii Tibetane sunt:

  • Adjuvant în tratamentul cirozei hepatice;
  • Recomandată ca adjuvant în afecțiuni hepatice, hepatite infecțioase și non-infecțioase, ficat gras;
  • Recomandată pentru menținerea sănătății sistemului respirator;
  • Scăderea recidivelor infecțiilor respiratorii și adjuvant în tratamentul acestora;
  • Adjuvant în astmul bronșic;
  • În peioada de refacere după expunerea la radiații, terapeutice sau accidentale;
  • Uneori poate fi de ajutor în chimioterapie – întrebați medicul curant dacă este adecvată folosirea ciupercii tibetane în schema de tratament propusă sau după realizarea acesteia;
  • Este de ajutor în prevenția antitumorală, alături de alți factori pozitivi din stilul de viață;
  • Previne formarea pietrelor la rinichi;
  • Susține detoxifierea organismului;
  • Încetinește procesele de îmbătrânire prematură;
  • Consumul ciupercii tibetane este asociat cu longevitatea;
  • Poate stimula funcțiile reproductive și prezintă ușoare efecte afrodiziace;

Cum poate fi utilizată ciuperca tibetană?

Cel mai simplu mod de a vă suplimenta dieta cu Ciuperca Tibetană este să o folosiți sub formă de pudră crudă (raw) sau sub formă de suplimente alimentare.

Ca și pudră, vă recomandăm Pulbere raw de Cordyceps (Ciupercă Tibetană), disponibilă pe RepublicaBio.ro

Pudra o puteți utiliza în diverse rețete, de la salate, smoothie sau alte preparate, putând să sporiti beneficiile ciupercii tibetane alăturând și șofranul.

Pentru o utilizare mai ușoară, puteți încerca suplimentele cu ciupercă tibetană. Vă recomandăm:

*Intrebati medicul inainte de a utiliza orice tratament/supliment naturist sau inainte de a realiza modificari in dieta.

Foto articol: By PattyPhoto/shutterstock.com


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciuperca Tibetană (Cordyceps Sinensis): o MINUNE pentru sănătate.