Semințele de chia sunt deosebit de bogate în nutrienți. Conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele sau murele.

Comunicat de presa

Despre seminţele de chia se știe că sunt un aliment minune. Și nu de ieri, de azi. Ci încă din anul 3.500 î.Hr., de când erau principala hrană pentru azteci și mayași. Chiar și denumirea lor provine din limba mayasilor, însemnând "putere". Așadar, mai multă putere pentru organismul nostru cu fiecare linguriță de semințe! Și nu este doar o legendă. Ele sunt deosebit de bogate în nutrienți.

Semințele de chia conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele sau murele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul și de două ori mai mult potasiu decât bananele. În plus, sunt bogate în Omega 3 și nu conțin deloc gluten.

Beneficiile semințelor de chia sunt nenumărate pentru organismul nostru:

  • Sunt ideale pentru persoanele care doresc să slăbească.
  • Au efect detoxifiant.
  • Îmbunătățesc sănătatea creierului.
  • Scad tensiunea arterială. Atenție: din această cauză nu sunt recomandate persoanelor hipotensive.
  • Pot diminua riscul bolilor de inimă și al diabetului de tip 2.
  • Scad colesterolul.
  • Cresc sănătatea oaselor și ajută la ameliorarea durerilor articulare.
  • Asigură energia necesară pentru tot restul zilei.

Consumul lor este în mod cert un atu pentru sănătatea noastră. Dar cum le putem include în alimentație? Cele 10 idei de mai jos e posibil să te surprindă, însă, crede-ne pe cuvânt, merită să incerci:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii 5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău

Ingredient surpriză în supe. Nu ezitați să adăugați semințele în preparatele dumneavoastră. Aroma lor nu este una puternică, așa că nici nu veți simți diferența la gust, dar o veți simți cu siguranță în starea de spirit.

În salate. Adăugați în salatele de legume sau fructe și 1-2 linguri de semințe de chia pentru a potența efectul benefic al preparatului.

Presărate în smoothie-urile sănătoase. Peste ingredientele trecute prin blender puneți și 1-2 linguri de semințe de chia și efectul va fi unul surprinzător.

Sub formă de budincă. Amestecați laptele (animal sau vegetal) cu 2 linguri de semințe de chia și cu puțină miere și o să aveți un mic dejun (sau un desert) sănătos și delicios.

Sub formă de gel. Amestecați cu mixerul semințe de chia cu apă și obțineți un gel deosebit de sățios care poate fi adăugat în sosuri sau în jeleuri.

Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

În clătite, biscuiți sau prăjituri. Peste compoziția tradițională a desertului, adăugați și două linguri de semințe de chia. Gustul nu va fi schimbat, însă preparatele vor fi considerabil mai sănătoase decât în mod obișnuit.

În săţiosii crackerşi. Știm că biscuiții sărați din comerț nu sunt cei mai sănătoși, așa că îi putem înlocui cu unii făcuți în casă, la care adăugăm miraculoasele semințe de chia.

Ca substitut pentru ouă. Da, ați auzit bine. Amestecate cu apă sunt un înlocuitor excelent pentru ouă în preparate. La o lingură de semințe se adaugă 3 linguri de apă, se lasă compoziția 15 minute, după care poate fi consumată ca atare sau poate servi la înlocuirea oului în preparatele unde servește drept crustă.

3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat

Sub formă de făină. Semințele pot fi utilizate și pentru a înlocui pesmetul din unele rețete. Recomandarea este ca după ce au fost măcinate să fie depuse într-un loc răcoros și consumate după câteva săptămâni.

În preparatele raw-vegane sau fără gluten. Nu e doar eficient să adăugați semințe în preparatele de acest tip, ci este chiar indicat datorită aportului important de nutrienți.

Doza recomandată este de 20g semințe chia pe zi. Iar pentru a te bucura din plin de toate beneficiile lor incredibile este suficient să le incluzi în alimentația ta de 3 ori pe săptămână.

Foto fr si main: By Teri Virbickis /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri