Știai că migdalele au efecte antioxidante puternice, prevenind boli intestinale? Știai că semințele de caju alungă depresia și anxietatea?

Și pentru că tot ne întrebăm cum reușesc unele vedete să arate așa bine, află că se datorează și faptului că acestea apreciază beneficiile nucilor și semințelor, în general. Un exemplu este actrița Gwyneth Paltrow, care în cartea ei de bucate ne arată cum pot fi incorporate nucile de caju și migdalele într-o rețetă savuroasă: este vorba despre batoane cu semințe și ciocolată pe care le poți prepara cu ușurință acasă.

Rețetă savuroasă cu migdale și caju

Ingrediente:

1 cană caju crud

½ cană migdale

½ cană curmale

½ cană unt de arahide

¼ cană sirop de arțar

¼ cană miere

½ cană făină de cocos

½ cană de fulgi de cocos

½ lingură de extract de vanilie

¼ lingură scorțișoară măcinată

1½ cană cu chipsuri de cacao pentru copt (60% cacao)

1½ lingură ulei de cocos

Mod preparare:

Pregătește o tavă, acopera cu folie de aluminu și unge-o cu puțin ulei de cocos.

Mărunțește caju-ul și migdalele în blender, adaugă curmalele, scorțișoara, untul de arahide, siropul de arțar, mierea, făină de cocos, fulgii de cocos și extractul de vanilie. Amestecă-le până devine o compoziție lipicioasă.

Pune totul în tavă și uniformizează compoziția. Acoperă tava și dă-o la frigider pentru 1-2 ore.

Odată ce compoziția s-a întărit, pune chipsurile de ciocolată și uleiul de cocos într-un vas potrivit pentru microunde. Lasă-le în cuptorul cu microunde până se topesc, amestecând din minut în minut. După aceea, toarnă ciocolata peste compoziția care a stat la frigider. Răcește “prăjitura” până se întărește și ciocolata.

Taie prăjitura în formă de batoane și... voila! Un desert sățios, dulce și plin de substanțe hrănitoare.

Ce bine sună, nu-i așa? Dacă vrei un desert mai puțin dulce, să știi că poți reduce din cantitatea de miere sau de sirop de arțar, totul depinde de tine. În plus, nu te vei simți deloc vinovat/ă că l-ai savurat, știind câte beneficii îți aduce. Căci, înainte de ce zice știința, mâncarea trebuie să rămână un motiv de plăcere și bucurie, nu-i așa?

Foto homepage: Dchauy /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri