Semintele de chimen negru reprezinta un remediu absolut exceptional mentionat chiar si in Biblie si in Coran, cartea sfanta a islamului. Studiile recente au confirmat proprietatile extraordinare ale chimenului negru si ale uleiului din seminte de chimen negru:

Alte cercetari arata ca in ceea ce priveste eczema de pe suprafata mainilor, uleiul de chimen negru poate fi la fel de eficient precum unele unguente cu corticosteroizi. El ajuta la reducerea inflamatiei pielii si favorizeaza vindecarea pielii. De asemenea, uleiul de chimen negru poate reduce durerea, fiind benefic si in tratarea afectiunilor pielli.

Uleiul de chimen negru are si un puternic antibacterian si este folosit in combaterea infectiilor cu salmonela, E. coli, listeria, stafilococ si MRSA (varietate recenta de bacterie de Stafilococus aureus rezistenta la antibiotice). Pentru infectiile interne, poti adauga ulei de chimen negru in ceaiul tau preferat conform dozelor recomandate pe prospect, iar pentru infectiile pielii il poti aplica direct pe piele.

De asemenea, uleiul de chimeni negru are in compozitia sa si o serie de antioxidanti cu efect puternic, dar si vitamine B. Poate ca nu este degeaba numit de publicatia Natural News “cel mai important ulei pe care il poti oferi sistemului tau”. Aceeasi publicatie afirma ca cercetari efectuate in Florida, in cadrul I.I.M.E.R., au aratat ca uleiul de chimen negru poate imbunatati sistemul imunitar cu un procent de pana la 72% in numai 4 saptamani. Adevarat sau nu, mai este nevoie de alte cercetari care sa confirme aceste studii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Se pare ca extractul de chimen negru protejeaza si inima si ajuta la mentinerea sanatatii asle, diminuand efectele atacului de cord. Poate fi de folos si in scaderea tensiunii arteriale si a retentiei de fluide.

Odinioara, femeile obisnuiau sa foloseasca semintele de chimen negru ca metoda anticonceptionala si pentru favorizarea aparitiei menstruatiei fara a avea habar de proprietatile lor stiintifice. Abia recent studiile au confirmat ca semintele de chimen negru pot incetini sau opri contractiile uterului si nu sunt recomandate in doze medicinale femeilor insarcinate.

Mai mult, un studiu publicat in Medical Science Monitor arata ca semintele de chimen negru au fost eficiente si in reducerea frecventei convulsiilor epileptice in cazul copiilor care nu au reactionat la tratamentele conventionale. Se pare ca semintele negre au proprietati anticonvulsive si implicit pot fi folosite ca adjuvant in tratarea epilepsiei.

Un studiu publicat in Neuroscience Letters arata ca timochinona, un component prezenta in uleiul de seminte de chimen negru, protejeaza neuronii impotriva degradarii sinapselor. De aceea, semintele de chimen negru ar putea fi benefice si in cazul celor suferind de boala Parkinson sau dementa.
 

Foto homepage: By Dionisvera /Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la newsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri