Iata cateva dintre cele mai cunoscute tratamente naturiste menite sa stimuleze circulatia sanguina la nivelul extremitatilor:

Unele infuzii consumate intern ajuta si ele la stimularea circulatiei sangelui la nivelul picioarelor, dar si al mainilor. Infuzia de scortisoara si cuisoare este excelenta in acest sens si este recomandata de Dr. Mao Shing Ni, doctor in medicina chinezeasca, autor de carti si specialist in acupuntura, pe site-ul www.natural-treatments-for.com. In 3 cesti de apa clocotita adauga 1 lingurita de scortisoara macinata si 1 lingurita de cuisoare rasnite. Ceaiul se consuma dupa ce s-a racit, seara inainte de culcare.

Foto: dean bertoncelj / Shutterstock.com

Un alt remediu naturist pe care doctorul Mao Shing Ni il recomanda pentru incalzirea picioarelor este baia cu condimente picante. Il poti incerca atunci cand ai chef de un rasfat cu apa in cada. Fierbe intr-un vas cu apa timp de un sfert de ora o lingura de piper negru proaspat rasnit, o lingura de ardei iute cayenne, o lingura de ghimbir, o lingura scortisoara, o lingura de oregano, o lingura de salvie, una de chimion si una de rozmarin. Dupa ce s-a mai racit, cu ajutorul unei site, strecoara lichidul obtinut in apa din cada si lasa condimentele sa te incalzeasca. Nu incerca insa aceasta solutie daca stii ca ai o piele sensibila, care nu tolereaza remediile iuti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Baile cu apa calda reprezinta si ele un remediu eficient pentru a-ti incalzi picioarele si a restaura circulatia sangelui la nivelul lor. Intr-un lighean, toarna suficient de multa apa calda (atentie, calduta spre calda, nu fierbinte!) astfel incat sa iti acopere picioarele. Pune-ne apoi in apa calda cateva picaturi esential de ulei esential de chiparos si inmoaie-ti picioarele in apa pret de un sfert de ora.

Poti stimula circulatia sangivina la nivelul picioarelor si tinandu-ti picioarele intr-un lighean cu apa calda in care ai adaugat sare Epsom (suflat de magneziu).

Si nu in ultimul rand, incearca si acest exercitiu care te poate ajuta sa iti imbunatatesti circulatia sangvina de la nivelul picioarelor. Ridica-te timp de 1 minut pe varfuri si apoi revin-o pe calcaie. Repeta procedura timp de 10 minute. De asemenea, incearca si sa prinzi o batista sau un pix cu ajutorul degetelor de la picioare.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Foto homepage: Africa Studio / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri