Curmalele - fructele paradisului. Ce efect au curmalele asupra sanatatii omului?

12:05, 19 Mai 2016 publicat în Tratamente naturiste547 share-uri

In Orient li se mai spune si "fructele paradisului" datorita multiplelor lor beneficii. Curmalele sunt delicioase si le gasim usor in magazine sub forma deshidratata – curmalele confiate. Multe dintre persoanele care au renuntat la consumul de zahar folosesc curmalele cu orice ocazie cand au nevoie sa indulceasca vreun preparat. Beneficiile curmalelor pentru sanatate nu sunt deloc de neglijat, iata de ce unii nutritionisti recomanda 5 curmale pe zi pentru sanatate, silueta si frumusete.

Sursa: Healthy Kudika

Curmalele – continut nutritional

Deosebit de gustoase si dulci, curmalele ne surprind pentru ca au un continut foarte scazut in calorii, spre deosebire de alte fructe confiate despre care se spune ca... ingrasa. Daca sunteti la dieta puteti consuma fara retineri curmale.

Citeste si:
Miraculosul suc din IARBĂ DE GRÂU: supranumit „sângele verde”
Miraculosul suc din IARBĂ DE...

Bogate in fier si acid folic, curmalele previn si trateaza anemia, iar zaharurile de buna calitate pe care acestea le contin se absorb lent la nivelul intestinului, regland astfel glicemia si protejand pancreasul.

Curmalele mai contin vitamine precum vitamina A, C, E, vitamine din complexul B, magneziu, potasiu, proteine vegetale, calciu, sodiu, antioxidanti, fosfor, mangan, cupru, fier etc.

Citeste si:
Miraculosul LAPTE AURIU: băutura MEDICINALĂ cu turmeric
Miraculosul LAPTE AURIU:...

Care sunt beneficiile curmalelor?

Societatea Americana a Cancerului sustine consumul de fibre vegetale in fiecare zi, recomandand alimente precum curmalele in preventia aparitiei cancerului de colon.

Curmalele sunt adevarare energizante si sursa de zaharuri bune

Curmalele pot inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Le puteti pune in blender in orice smoothie, le macinati si le folositi in prajituri sau le puteti face sirop de curmale, numai bun de folosit ca indulcitor in ceaiuri, cafea etc.

Curmalele contin zaharuri de buna calitate care nu “biciuiesc” pancreasul si care regleaza glicemia, putand fi consumate si in diabet.

Curmalele ajuta in combaterea si tratarea anemiei

Bogate in fier si acid folic, curmalele sunt recomandate in dieta celor care sufera de anemie sau sunt predispusi la a o dezvolta.

Citeste continuarea pe Healthy Kudika

Foto homepage: margouillat photo / Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri