Prazul este o leguma sanatoasa si bogata in minerale si vitamine, cu multiple beneficii asupra organismului uman. Are proprietati exceptionale ce merita a fi cunoscute de cat mai multi:

Se spune ca prazul este originar din Orientul mijlociu si ca este folosit in bucatariile europene si asiatice de peste 3000 de ani. Si pe buna dreptate… Prazul este o leguma sanatoasa si bogata in minerale si vitamine, cu multiple beneficii asupra organismului uman. Are proprietati exceptionale ce merita a fi cunoscute de cat mai multi:

Beneficiile consumului de praz

Foto: Supa de praz; marco mayer/ Shutterstock

► Prazul este compus in procent de 90% din apa, continand totodata si fibre, minerale precum nichel, potasiu, fier, magneziu, mangan, calciu, fosfor, vitamine: A, C, K, acid folic, vitamine din complexul B in cantitate moderata (B1, B2, B3 si B6).

► In compozitia prazului gasim un compus special - chempferol, pe care studiile il asociaza unui risc redus de dezvoltare a anumitor boli cronice precum cancerul. Anumite studii arata ca prazul, consumat in mod regulat, poate scadea riscul aparitiei cancerului ovarian. Aceasta substanta are un efect benefic si asupra sistemului cardiovascular protejand vasele de sange.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale!

► Datorita continutului sau de chempferol si polifenol, prazul are si un efect antiinflamator si poate fi consumat in artrita reumatoida, in diabet sau in obezitate.

► Precum usturoiul, ceapa, hasmele, prazul face parte din clasa leguminoaselor Allium ce au un usor efect de scadere a tensiunii arteriale si pot preveni depunerile de colesterol. Prin urmare, consumul de praz poate proteja impotriva bolilor de inima, a aterosclerozei, a atacului cerebral sau a infarctului.

► Mai mult, prazul contine si o cantitate semnificativa de potasiu ce contribuie la reglarea tensiunii arteriale, fiind prin urmare recomandat celor care se confrunta cu hipertensiune.

► Prazul este recomandat si femeilor insarcinate deoarece in compozitia sa se regaseste o forma bioactiva de acid folic. Studii stiintifice arata ca acidul folic previne defectele de tub neural la fat si anumite malformatii congenitale.

Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Împreună în arte și simțiri Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare?

► In plus, magneziul, fosforul si acidul folic pe care le contine prazul au un rol important in mentinerea sanatatii sistemului nervos. Ele imbunatatesc capacitatea de concentrare, memoria si abilitatea creierului de a procesa informatia.

► Prazul contine totodata vitamina B6 care reduce homocisteina din sange - un aminoacid nociv ce poate afecta negativ sanatatea sistemului cardiovascular.

► Trebuie mentionat si faptul ca sucul de praz are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la curatarea colonului si la eliminarea toxinelor din corp. Puteti obtine suc din aceasta minunata leguma. Sucul de praz se combina foarte bine cu sucul de morcov si telina.

Foto homepage: Aneta_Gu / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri