Nu exista pastile magice pentru imunitate. Intarirea sistemului imunitar este un proces care consta in mai multi factori. Sanatatea organismului trebuie sa aiba la baza o dieta echilibrata, bogata in produse proaspete si naturale.

Comunicat de presa

Hipocrate spunea: Alimentele sa va fie medicamente!. Din Antichitate si pana acum nimic nu s-a schimbat. In zilele noastre, expertii sustin importanta unui regim alimentar bine echilibrat, care poate fi cel mai bun medicament si remediu. Dieta adecvata este primul pas pentru intarirea imunitatii, lucru foarte important in timpul iernii.

Nu exista pastile magice pentru imunitate. Intarirea sistemului imunitar este un proces care consta in mai multi factori. Sanatatea organismului trebuie sa aiba la baza o dieta echilibrata, bogata in produse proaspete si naturale.

Nutritionistul Serban Damian confirma: Ne putem intari imunitatea printr-o alimentatie zilnica echilibrata. Asta pentru ca ingredientele alimentare au proprietati imunomodulatoare, ceea ce inseamna ca sprijina corpul nostru prin stimularea sistemului imunitar. Exista multe vitaminele care au un efect benefic asupra sistemului imunitar: de exemplu, vitamina C (poate fi gasita in castraveti murati si varza, patrunjel, ardei rosii si suc de portocale), dar si pro-vitamina A (prezenta in legume si fructe galbene, portocalii si rosii).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

De asemenea, unele minerale joaca un rol important in dezvoltarea rezistentei imunitare, cum ar fi magneziul care se regaseste in cantitati semnificative in unele fructe. Daca urmam sfaturile medicilor cu privire la doza de medicamente necesara, ar trebui sa avem in vedere si recomandarile dietetice privind substantele nutritive. Prin urmare, ar trebui sa mancam cel putin 5 portii de fructe si legume pe zi pentru a atinge obiectivul. Nu numai doza de nutrienti este importanta, ci si varietatea de produse.

Cu cat alimentele sunt mai diversificate, cu atat mai activ poate deveni corpul nostru. Trebuie sa ne amintim intotdeauna faptul ca nu exista niciun aliment in care sa se regaseasca toate substantele nutritive. Pentru a pune in aplicare recomandarea privind diversitatea in alimentatie putem apela la produse accesibile, cum ar fi mousse-urile si sucurile 100%, care pot inlocui o portie de fructe si legume.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Vitaminele: naturale sau capsule?

Cele mai multe suplimente, chiar daca sunt disponibile fara prescriptie medicala, pot fi inlocuite, totusi, cu produse naturale: Trebuie sa fim constienti de faptul ca suplimentele alimentare sunt cantitati concentrate de ingrediente, iar inainte de a le utiliza trebuie sa intrebam medicul. Suplimentele ar trebui sa fie ultima solutie. Intarirea imunitatii ar trebui sa inceapa prin imbogatirea si diversificarea dietei. Cercetarile stiintifice confirma faptul ca nutrientii sunt absorbiti mai usor din produse naturale, asadar eficienta lor creste.

Foto: Anna Hoychuk / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri