Daca esti adepta unei frumuseti naturale si iubesti plantele, poti combina aceste pasiuni intr-un lucru benefic pentru sanatatea si aspectul pielii tale.

4. Dafinul

(Laurus nobilis) este amator de soare si locuri incalzite, fiind sensibil la frig, a

sa ca pe timpul iernii este bine sa il aduci in casa. In rest, nu este foarte exigent, are nevoie doar de udari moderate. Incepe prin a-ti achizitiona un rasad de dafin, care poate creste pana la 2 metri inaltime. Frunzele se recolteaza in fiecare luna si se folosesc fie proaspete, fie uscate.

Are o utilizare larga in gastronomie, dar este valoros si in cosmetica, stimuleaza productia de colagen, grabeste vindecarea si calmeaza inflamatiile. Are efect antibacterian, antifungic si previn intepaturile de insecte, avand efect repelent. Este util in prevenirea infectarii leziunilor minore. Frunzele uscate de dafin se lasa la macerat in ulei de masline pentru o luna si se aplica, la nevoie, pe ranile sau iritatiile pielii.

5. Cimbrul

Cimbrul (Satureja hortensis) face parte din aceeasi familie (Lamiaceae) ca si rozmarinul, salvia sau lavanda si este bogat in uleiuri volatile (linalol, pinen, borneol, timol). Creste in locuri insorite si prefera udarile mai rare. Intr-un studiu britanic, s-a demonstrat ca tinctura de cimbru are efect bactericid mult mai mare decat benzoilul de peroxid asupra bacteriei Propionibacterium acnes, care cauzeaza acneea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

In plus, efectul antiseptic il recomanda si in taieturile minore sau intepaturile de insecte. Pune la macerat pentru 14 zile frunzele de cimbru in otet de mere, strecoara si aplica solutia rezultata pe cosurile incapatanate sau foloseste-o pe post de lotiune tonica pentru a preintampina eruptiile masive.

6. Impatiens Balsamina

Impatiens Balsamina este originara din Asia si este folosita ca planta anuala ornamentala in parcuri si gradini, dar o poti planta si la tine acasa, in locuri insorite sau semiumbroase; ai grija sa o uzi des. Florile acesteia sunt violet, rosii, albe roz sau pestrite, iar capsula, atunci cand se usuca, se desface brusc la cea mai mica atingere si arunca semintele la distanta.

Foto: Wikipedia

De aceea in engleza se mai numeste “touch-me-not”. Florile au proprietati antifungice multumita naftochinonelor din compozitia lor si trateaza impetigo, onicomicoza, Tinea manus sau Tinea pedis. In unele zone din China exista traditia ca femeile sa isi vopseasca unghiile cu o pasta obtinuta din flori de Impatiens balsamina si alaun, in a 7-a zi a celei de-a 7-a luni pentru a avea unghiile sanatoase si frumoase si a preveni aparitia onicomicozei. Un alt mod de a folosi florile este sa le lasi la macerat in otet alb pentru 14 zile si apoi sa folosesti solutia rezultata aplicand-o pe zonele cu probleme sau picurand-o la nivelul unghiilor.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Daca te-ai hotarat sa cresti plante medicinale in casa, ai control asupra calitatii si puritatii remediilor obtinute, dar iti maresti sansele de a raspunde mult mai rapid la tratamentul cu acestea, pentru ca ingrijindu-le si vazandu-le crescand, ai o conexiune mult mai profunda cu remediul in sine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri