Pentru ca il gasim in diferite culori in natura, fructul de cactus mai este numit si fructul dragonului, fiind un fruct foarte popular in America centrala, dar si in unele zone din Asia. Multumita lanturilor de supermarket-uri, fructele exotice ajung astazi cu usurinta si pe piata romaneasca, devenind accesibile oricui.

Via Healthy.Kudika

Exista trei tipuri de fructe pe care le consumam: fructul de cactus cu coaja rosie si pulpa rosie, care este considerat si cel mai gustos, fructul de cactus cu coaja rosie si pulpa alba si fructul de cactus cu coaja alba si pulpa alba.

Fructele de cactus: continut nutritional

Aceste fructe sunt bogate in antioxidanti, in substante care mentin hidratarea, in enzime, dar si in vitamine si minerale.

Dintre vitamine, fructele de cactus sunt bogate in vitamia A, in vitamine din complexul B, vitamina C, betacaroten (in special fructele de cactus cu pulpa rosie), vitamina E. Fructele de cactus mai contin zinc, seleniu, fier, calciu, magneziu etc.

Fructul de cactus mai contine fibre, fitoalbumine care contribuie la prevenirea formarii celulelor canceroase, dar si licopen, un puternic antioxidant ce previne bolile de inima.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Fructele de cactus: beneficii pentru sanatate
Utile in diabet

In Taiwan bolnavii de diabet consuma fructe de cactus in locul orezului, aceste fructe avand un indice glicemic scazut si o cantitate insemnata de fibre. Pentru metabolizarea lor, organismul consuma mai multa energie decat furnizeaza fructele in sine, astfel ca fructele de cactus pot fi considerate fructe cu calorii negative.

Fructele de cactus ajuta in slabire

Fiind considerate fructe cu calorii negative si fiind bogate in fibre si antioxidanti, fructele de cactus sunt recomandate in curele de slabire, dar si in regimul diabeticilor sau celor cu boli cardiovasculare care au nevoie sa scada in greutate.

Fructele de cactus previn bolile cardiovasculare

Consumul acestor fructe previne aparitia bolilor cardiovasculare si a complicatiilor acestora, printre care enumeram: ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, hipertensiune arteriala, boli de inima etc. fructele de cactus contin o cantitate insemnata de magneziu si antioxidanti, fiind de un real ajutor in protectia vaselor si inimii.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Citeste mai departe pe Healthy.Kudika


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri