Uleiul de masline. Un aliment esential pentru sanatate

12:05, 28 Mai 2015 publicat în Tratamente naturiste7 share-uri

Pomenit in Biblie, uleiul de masline a fost unul dintre alimentele esentiale pentru multe civilizatii antice.http://img.garbo.ro/images/article_pictures/back/http://img.garbo.ro/images/article_pictures/back/uleiul-de-masline-un-aliment-esential-pentru-sanatatea-ta_1_produs.jpguleiul-de-masline-un-aliment-esential-pentru-sanatatea-ta_1_produs.jpg

Mai mult, stramosii nostri ii cunosteau, se pare, si virtutile medicinale

. Dupa ce, vreme de cateva secole, s-a aflat intr-un con de umbra, numeroasele studii stiintifice din ultimele decenii au readus uleiul de masline in prim plan, acesta ajungand sa fie considerat un aliment prin excelenta sanatos.

Si nu fara motiv: rolul sau in prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului si limitarea riscului de aparitie a trombozelor, este incontestabil. In plus, un consum regulat de ulei de masline previne aparitia diabetului, a cancerului, a obezitatii si combate efectele imbatranirii.

Citeste si:
Kaufland introduce un nou tip de bon fiscal, prietenos cu mediul...
Kaufland introduce un nou tip...

Michel Montignac, celebru specialist in nutritie, este autorul conceptului de „indice glicemic“ si creatorul revolutionarei diete care ii poarta numele. Cartile lui au fost traduse in 25 de limbi si publicate in 42 de tari, in peste 16 milioane de exemplare.

Foto homepage: shutterstock.com; ulei de masline

Citeste si:
Mix de musli pentru mama
 Mix de musli pentru mama


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri