Mai mult, stramosii nostri ii cunosteau, se pare, si virtutile medicinale
. Dupa ce, vreme de cateva secole, s-a aflat intr-un con de umbra, numeroasele studii stiintifice din ultimele decenii au readus uleiul de masline in prim plan, acesta ajungand sa fie considerat un aliment prin excelenta sanatos.Si nu fara motiv: rolul sau in prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului si limitarea riscului de aparitie a trombozelor, este incontestabil. In plus, un consum regulat de ulei de masline previne aparitia diabetului, a cancerului, a obezitatii si combate efectele imbatranirii.
Michel Montignac, celebru specialist in nutritie, este autorul conceptului de „indice glicemic“ si creatorul revolutionarei diete care ii poarta numele. Cartile lui au fost traduse in 25 de limbi si publicate in 42 de tari, in peste 16 milioane de exemplare.
Foto homepage: shutterstock.com; ulei de masline

Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună