Probioticele: imunitate si echilibru la orice varsta

12:06, 4 Iunie 2015 publicat în Tratamente naturiste18 share-uri

Probioticele sunt bacteriile "prietenoase" care joaca un rol important in buna functionare a organismului pe tot parcursul vietii.

Probioticele sunt bacteriile „prietenoase” care joaca un rol important in buna functionare a organismului pe tot parcursul vietii. Contribuie la prevenirea alergiilor la bebelusi. Stimuleaza apararea imunitara a copiilor prescolari si scolari. Imbunatatesc functia sistemului digestiv la varsta adulta. Ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor. Mentin echilibrul microflorei intestinale atunci cand suntem nevoiti sa urmam un tratament cu antibiotice.

Toate aceste beneficii sunt dovedite stiintific, probioticele fiind unele dintre cele mai studiate solutii terapeutice la ora actuala. Sa aflam in continuare cum actioneaza probioticele pentru intreaga familie: de la copii la bunici.

Citeste si:
Deodorante cu prebiotice naturale - inovație, cu beneficii pentru...
Deodorante cu prebiotice...

COPII: sistem imunitar puternic

Procesul de formare a microflorei intestinale incepe inca de la nastere si continua in primii ani de viata. Daca acest proces de colonizare a tractului digestiv nu se face in mod corect, exista riscul dezvoltarii alergiilor. De ce? Fiindca sistemul imunitar este perturbat si reactioneaza la contactul cu unele substante (alergene), carora in mod normal nu ar trebui sa le raspunda. Acest fenomen este mai frecvent in cazul copiilor din tarile dezvoltate.

Din cauza stilului dezechilibrat de viata, microflora acestor copii este mai saraca in specii bacteriene. Iata de ce numarul copiilor cu alergii (dermatita atopica, astm) este in continua crestere. Acestea sunt concluziile unui studiu prezentat recent de profesorul Antoine Magnan, in cadrul Congresului Francofon de Alergologie. Cercetatorii studiaza acum posibilitatea administrarii de probiotice si prebiotice in primul an de viata in scopul prevenirii alergiilor.

Citeste si:
Sănătate și imunitate pentru întreaga familie
Sănătate și imunitate pentru...

Cert este faptul ca probioticele si-au dovedit eficienta in tratarea diareei la bebelusi si copii. Probioticele refac echilibrul florei intestinale, reducand durata si intensitatea diareei. Practic, in momentul de fata, administrarea unui probiotic se aplica la scara larga pentru tratarea diareei infectioase la copii sau pentru prevenirea diareei asociate tratamentului cu antibiotice.

Reechilibrarea florei intestinale prin administrarea de probiotice si prebiotice aduce inca un beneficiu major pentru sanatatea copiilor. Un studiu coordonat de profesorul Mario Cazzola si prezentat in cadrul unui congres al European Respiratory Society a demonstrat ca probioticele Institutului Rosell in asociere cu prebiotice si vitamina C reduc cu 25% riscul infectiilor respiratorii si gastrointestinale in randul prescolarilor si scolarilor.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri