Ciresele sunt fructe specifice pentru zona geografica a Romaniei. Iata de ce ciresele sunt atat de populare. Nu e persoana care sa nu aiba amintiri placute legate de cirese, de gustul lor aromat, de aventura culesului si placerea de a le prinde dupa urechi.

6. Consumul acestor fructe iubite ajuta la incetinirea procesului de imbatranire al pielii.

Cireseele au cel mai crescut nivel de antioxidanti, in comparatie cu orice alt fruct. Antioxidantii ajuta corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi care ne fac sa aratam in varsta. Este recomandat un pahar de suc de cirese pe zi.

Ciresele sunt intrebuintate foarte mult si in cosmetica.

Foto: Shutterstock.com; cirese

7. Consumul cireselor ajuta in cazul durerilor musculare

250 de grame de cirese sau un pahar de suc de cirese pot fi de ajutor in cazul durerilor musculare. Alergatorii de cursa lunga beau in fiecare zi suc de cirese pentru a ajuta functionarea muschilor si pentri a-i energiza.

8. Ciresele sunt bune pentru inima

Au un continut bogat de potasiu, de aceea sunt recomandate pentru a ajuta la regularizarea presiunii din sange. De asemenea, ciresele ajuta la reducerea riscului de hipertensiune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

9. Ciresele previn cancerul de colon

Substanetele din cirese ajuta la prevenirea cancerului de colon.

10. Ciresele sunt mai bune decat aspirina

Ciresele sunt astazi considerate mai eficiente decat aspirina. Prin continutul ridicat de antocianina, ciresele confera un bun efect antiinflamator, fiind indicate inclusiv in bolile inflamatorii cronice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri