Ciresele sunt fructe specifice pentru zona geografica a Romaniei. Iata de ce ciresele sunt atat de populare. Nu e persoana care sa nu aiba amintiri placute legate de cirese, de gustul lor aromat, de aventura culesului si placerea de a le prinde dupa urechi.

Iata de ce, nu ar fi deloc o exagerare sa spunem despre cirese ca sunt fructele copilariei si poate, cele mai iubite. Iar un sfat recurent printre nutritionisti din intreaga lume este acela de a ne hrani in special cu alimente specifice zonei unde traim si sa profitam de sezonul fiecaruia.

Foto: Shutterstock.com; copil, cirese, copilarie

Foto homepage: Shutterstock.com; copil cirese, copilarie

Ciresele sunt bogate in zaharuri, mai ales fructoza, au multe de saruri minerale benefice, intre care potasiul, fosforul, calciul, sodiul, magneziul, clorul, fierul, cuprul, magneziul si cobaltul, dar si vitamine, cu precadere Vitamina A.

Proprietati terapeutice ale cireselor

Fiind primele fructe care se coc, vestind vara ne bucura foarte tare dar sunt si foarte importante fiindca ciresele sunt fructe care furnizeaza multa energie si multa vitalitate organismului nostru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății

1. Ciresele nu ingrasa si ajuta in curele de slabire

Ciresele nu ingrasa pentru ca se Numara printer alimentele cu calorii negative. Adica, corpul tau consuma mai multa energie ca sa le digere decat numarul de calorii pe care acestea le au. De aceea, ciresele sunt recomandate in curele de slabire si detoxifiere. Sa profitam de cirese!!

Foto: Shutterstock.com; cirese, suc de cirese

2. Consumul de cirese reduce riscul de diabet

Ciresele au un indice glicemic de 22, mai mic decat strugurii (46) sau caisele (57), piersicile (42), afinele (40) sau prunele (39). Astfel, ciresele sunt cea mai buna optiune pentru o gustare, in comparatie cu multe alte frcucte, mai ales in cazul diabeticilor.

3. Ciresele te ajuta sa dormi mai bine

Daca ai insomnii, sucul de cirese inainte de culcare este solutia! Bea suc de cirese cu 30 de minute inainte de a masa ta de seara. Ciresele sunt practic, o buna sursa de melatonina.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

4. Consumul de cirese ajuta memoria

Ciresele sunt unele dintre cele mai bune fructe pentru functionarea memoriei, datorita compozitiei bogate in minerale.

5. Consumul de cirese reduce riscul atacului de cord

Ciresele detin si beneficii cardiovasculare, au aratat mai multe studii. Antocianina, substanta care da culoarea rosie a cireselor ajuta la reducerea factorilor care provoaca cresterea colesterolului, presiunii in sange si diabetul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri