Muschiul islandez este supranumit in medicina populara si "muschiul plamanilor" sau "muschiul febrei". Acest lichen rezistent din tinuturile nordice contine substante active care acopera cavitatea bucala si faringiana ca un balsam binefacator.

Exista unele categorii de persoane carora muschiul islandez le poate fi de mare ajutor:

• Pentru persoanele care isi petrec multa vreme in spatii cu aer uscat provenit de la aparate de aer conditionat sau sisteme de incalzire centrala;
• Pentru cei care calatoresc frecvent cu avionul, cu trenul sau cu masina;
• Pentru persoanele care vorbesc mult sau canta (cadre didactice, avocati, artisti s.a.);
• Pentru cei care in timpul activitatilor sportive acuza senzatie de uscaciune a gurii si gatului;
• Pentru persoanele in varsta care iau medicamente ce provoaca uscarea mucoasei bucale;
• Pentru cei care isi simt mereu gura si gatul uscate din cauza fumatului.

Muschiul islandez, din tinuturile nordice in farmacia germana

Muschiul islandez (Cetraria islandica) este utilizat in medicina populara inca din secolul al XVII-lea pentru alinarea raguselii si a tusei uscate iritative. Planta este un lichen rezistent ce creste in conditiile climei foarte dure din tinuturile nordice. Din acest lichen, farmacistul german Karl Engelhard (intemeietorul companiei germane Engelhard Arzneimittel) a fabricat, in 1865, „pasta din muschi islandez”, un preparat natural pentru tratarea tusei si a raguselii.

In 1915, reteta a fost modificata si atunci a inceput fabricarea unor tablete continand substanta activa din muschi islandez. Sub aceasta forma, preparatul se comercializeaza si in prezent in farmacii ca produs fitoterapeutic. Iata cum actiunea fitoterapeutica a unei plante legendare este recunoscuta si utilizata cu succes si in prezent.

Isla Cassis de la GTS Solution este un produs natural pentru protectia si tratamentul afectiunilor cavitatii bucale si faringiene. Tabletele de supt Isla Cassis contin extract din muschi islandez.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri