Muschiul islandez este supranumit in medicina populara si "muschiul plamanilor" sau "muschiul febrei". Acest lichen rezistent din tinuturile nordice contine substante active care acopera cavitatea bucala si faringiana ca un balsam binefacator.

Comunicat de presa

Raguseala, senzatia de disconfort la nivelul gatului, tusea uscata si iritativa sunt printre cele mai frecvente suferinte cu care ne confruntam in sezonul rece. Vestea buna este ca acestea pot fi calmate rapid si eficient cu ajutorul unei plante legendare: muschiul islandez – supranumit in medicina populara si „muschiul plamanilor” sau „muschiul febrei”. Acest lichen rezistent din tinuturile nordice contine substante active care acopera cavitatea bucala si faringiana ca un balsam binefacator. Aflati in continuare de ce apar iritatii la nivelul gatului si cum pot fi calmate in mod bland si natural.

De ce apar inflamatiile faringiene?

Virusurile responsabile de racelile de sezon sau bacteriile reprezinta principalele cauze ale inflamatiilor de la nivelul gatului. Adesea, acestea sunt insotite de tuse iritativa, o tuse seaca, extrem de neplacuta, mai ales in crizele acute, precum si de dureri in gat, nas infundat. Raguseala este cauzata de inflamarea laringelui.

Din acest motiv, corzile vocale nu mai pot vibra liber, iar vocea suna ragusit. Fumatul, alcoolul, vorbitul sau cantatul excesiv pot duce la o suprasolicitare a vocii, provocand raguseala. Senzatia de uscaciune a gatului apare deseori din cauza expunerii la aer conditionat, in timpul calatoriilor cu avionul sau in timpul calatoriilor prelungite cu masina ori cu trenul. Totodata, expunerea la aer foarte uscat din incaperi supraincalzite reprezinta o cauza frecventa a senzatiei de gat uscat si iritat.

Balsam protector pentru gat

Pentru a ne proteja gatul si corzile vocale contra factorilor agresori este necesara mentinerea umiditatii mucoasei respiratorii. Acest lucru poate fi realizat foarte bine cu ajutorul muschiului islandez, care formeaza o pelicula protectoare la nivelul cavitatii bucale si faringiene. Muschiul islandez actioneaza cu blandete si in mod natural exact acolo unde este nevoie de o calmare eficienta: in cazul inflamatiei mucoaselor din gura, gat si faringe. Substanta activa din muschiul islandez captuseste mucoasa bucala si faringiana ca un balsam. Astfel, acest remediu natural este util atat in scop protector, cat si ca factor care ajuta la refacerea mucoasei respiratorii.

Cine are nevoie de muschi islandez?

Extractul din muschi islandez este potrivit pentru ingrijirea mucoasei respiratorii pe intreaga durata a sezonului rece. Remediul are urmatoarele efecte benefice:

• previne si trateaza inflamatiile cavitatii bucale si faringiene,
• calmeaza tusea iritativa,
• alunga raguseala.

Foto homepage: muschi islandez, remediu tuse @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri