Cand viata iti ofera lamai, pastreaza si cojile. Sunt EXTRAORDINARE! Habar nu ai cat de bune pot fi pentru sanatate si in cate feluri le poti folosi in viata de zi cu zi! Iata 26 de Beneficii + Intrebuintari ale cojilor de lamaie care te vor uimi!

Pentru a curata ibricul de cafea, procedeaza astfel: adauga in ibric cuburi de gheata si sare mare si peste ele pune si bucati de coaja de lamaie. Amesteca totul pret de 1 minut sau 2, varsa continutul din ibric si clateste bine.

- Cojile de lamaie uscate sau proaspete pot fi folosite ca si aroma sau condiment in ceaiuri, dulciuri, prajituri, sucuri, salate, mancaruri.

Foto: Aroma coaja de lamaie, Shutterstock

- Cojile de lamaie pot fi de mare ajutor si in curatarea petelor de grasime din cuptorul cu microunde. Umple pe jumatate cu apa un castron special pentru microunde si adauga cateva bucati de coaja de lamaie. Timp de 5 minute seteaza-l la cel mai mare nivel pentru ca apa sa fiarba si aburii sa inmoaie grasimea din interiorul cuptorului. Scoate apoi castronul cu grija, pentru a nu te frige, si curata mizeria cu o laveta.

-Cojile de lamaie pot fi folosite la prepararea unei solutii eficiente pentru curatat grasimea, avand totodata rol dezinfectant. Intr-un borcan in care ai pus otet de vin alb adauga o gramajoara de coaja de lamaie si amesteca bine. Pune capacul si lasa solutia la macerat timp de 14 zile. Dupa 14 zile, strecoara lichidul si amesteca-l cu apa in proportie de 50/50. Il poti folosi cu incredere ca pe o solutie naturala de curatat.

- Foloseste cojile de lamaie si pe post de odorizant de dulap. Usuca cojile de lamaie la soare sau intr-un deshidrator si plaseaza-le in interiorul unor saculeti de panza. Poti agata saculetii in dulap pentru un iz de prospetime sau ii poti amplasa in sertare si rafturi.

- Cada si chiuveta ta vor straluci daca le cureti prin metode naturale. Imprastie de-a lungul cazii bicarbonat de sodiu si apoi freaca suprafata cazii cu o jumatate de lamaie (doar coaja).

- Cojile de lamaie te ajuta sa tii la distanta furnicile si daunatorii. Plaseaza bucati de coaja de lamaie de-a lungul/ in colturile pragurilor sau ale pervazelor sau in crapaturile si locurile unde acest insecte iti cauzeaza probleme. Se pare ca furnicile nu agreeaza mirosul de lamaie. Totodata, cojile de lamaie sunt la fel de eficiente si impotriva gandacilor si puricilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri