Cand viata iti ofera lamai, pastreaza si cojile. Sunt EXTRAORDINARE! Habar nu ai cat de bune pot fi pentru sanatate si in cate feluri le poti folosi in viata de zi cu zi! Iata 26 de Beneficii + Intrebuintari ale cojilor de lamaie care te vor uimi!

Cojile de lamaie: Sunt extraordinare! Nici nu te-ai fi gandit ca pot avea atat de multe intrebuintari

Cojile de lamaie sunt fantastice si nu doar pentru sanatate. Ele beneficiaza de mult mai multe intrebuintari si pot fi folosite cu incredere in bucatarie, curatenie sau ingrijirea frumusetii. Iata doar cateva dintre pretioasele sale intrebuintari:

Foto: Lamaie, coaja lamaie via Shutterstock

- Cojile de lamaie ajuta la pastrarea calitatii zaharului brun. Pune putina coaja de lamaie in zaharul brun si vei vedea ca acesta se va pastra umed si afanat pentru o perioada indelungata de timp.

- Cojile de lamaie actioneaza benefic si la nivelul pielii si pot fi folosite si in tratarea anumitor probleme ale pielii precum acnee sau pete cauzate de imbatranire. In acest caz, urmatorul tratament iti poate fi de ajutor: taie o lamaie in doua si stoarce sucul din cele doua bucati intr-un bol. Peste sucul din bol adauga si coaja de la lamaie si amesteca-le. Pune solutia intr-un recipient de sticla si pastreaz-o intr-un loc uscat si racoros nu pentru mult timp. Poti aplica solutia pe zonele cu probleme, adaugand optional si o lingurita cu miere. Lasa sa actioneze timp de 5 minute apoi clateste. Atentie! Acest remediu nu este indicat daca ai un ten sau piele sensibila, care nu tolereaza sucul de lamaie si aciditatea sa. Totodata, tratamentul trebuie sa fie proaspat preparat atunci cand il folosesti.

- Cojile de lamaie curata eficient murdaria, petele si depunerile de pe lamele cutitelor. Imprastie sare de mare peste lamele cutitelor, apoi freaca-le bine cu o bucata mare de coaja de lamaie. Clateste bine si sterge.

- Cojile de lamaie pot fi folosite si pe post de odorizant bio pentru interiorul frigiderelor. Pune cateva bucati de coaja de lamaie in frigider pentru a absorbi mirosurile si a improspata frigiderul cu aroma sa proaspata de citrice.

- Un alt mic truc popular in lumea internetului este acela de a folosi cojile de lamaie pe post de odorizant de camera si umidificator de aer. In casa ta va pluti un miros divin, exotic, daca adaugi mai multe rondele de coaja de lamaie in apa clocotita. Pentru a intensifica aroma si a o face si mai flagranta, poti adauga optional si cateva cuisoare, bete de scortisoara sau coji de portocale. Minunat, nu-i asa? Nu doar ca va umidifica aerul, dar acesta va capata si o minunata aroma de sarbatoare.

- Cum ar fi sa folosesti cojile de lamaie pentru a-ti curata ibricul de cafea sau ceai? Iata cum:
Pentru a curata depunerile de pe fundul ibricului de ceai: umple ibricul trei sferturi cu apa si adauga o mana de coaja de lamaie. Lasa sa dea o data in clocot, apoi stinge focul. Lasa sa actioneze timp de 60 de minute, apoi arunca apa si clateste bine ibricul.

Foto int 2: Coaja de lamaie fiarta, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri