Sezonul caiselor sunt lunile iulie si august. In timpul iernii acestea sunt importate.

Compozitia caiselor

Caisele sunt o sursa excelenta de vitamina A si C, fibre, potasiu etc. Ele contin cantitati notabile de vitamine din grupul B, E si PP. Sunt bogate in carbohidrati, dintre care majoritatea sunt substante pectice si zaharuri usor absorbabile – fructoza, glucoza si maltoza.

Caisele contin fitochimicale numite carotenoide – compusi care dau culorile rosu, portocaliu si galben fructelor si legumelor. Acestea contin si antioxidanti puternici cum ar fi licopenul. O caisa de marime medie contine 16,8 calorii, 0,49 g proteine si 1 mg de colesterol.

Foto: Shutterstock.com; caise

Utilizarea culinara a caiselor

Caisele pot fi consumate atat proaspete cat si utilizate ca ingredient atunci cand preparam diferite deserturi. Din caise se pot face lichioruri, dulceata, compot, tarte (tarta cu gem de caise, mere si migdale) etc.
Turcia, Italia, Rusia, Spania, Grecia si SUA sunt cei mai importanti producatori de caise.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Sunt ultile pentru infrumusetare

Caisele nu sunt utilizate doar ca ingredient pentru deserturile pe care le preparam. Ele sunt folosite pe o scara larga si in produsele cosmetice. Mastile cu caise actioneaza favorabil asupra pielii – o improspateaza si intinereste. Uleiul de caise este utilizat pentru masti care duc la tratarea ridurilor.

Afla mai multe de pe site-ul www.bucatarulpriceput.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri