Hipertensiunea arteriala este definita ca o valoare a presiunii sangelui ≥ 140/90 mm Hg, la trei determinari diferite.

13 Seminte de marar

Se oparesc 2 linguri de seminte de marar cu 500 ml apa clocotita si se infuzeaza intr-un termos timp de o ora. Se strecoara si se bea cate 100 ml lichid cu 30 minute inainte de masa, de 3-4 ori pe zi.
O alta reteta: 4 linguri de seminte de marar se dau prin rasnita de cafea, se amesteca cu 1 lingurita de miere si se consuma dimineata, pe nemancate, cate o lingurita, cu apa.

14 Miere cu scortisoara

O lingura de scortisoara si 2 linguri de miere se amesteca. Se consuma cate o lingurita din amestec, de 3 ori pe zi, cu o ora inainte de masa, timp de 10 zile.

15 Fiertura de nuci

Se piseaza 4 nuci si, cu coaja cu tot, se amesteca cu o lingura de flori de soc, o lingura de miere si 500 ml apa. Se fierbe 30 de minute la foc mic, se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se bea cate o lingura de trei ori pe zi, inainte de masa, in cure de o luna, cu o luna pauza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Digestie ușoară după o masă copioasă

16 Fenicul
Peste 10 g de seminte de fenicul, se adauga un pahar de apa clocotita si se tin la infuzat 15 minute, dupa care se strecoara.
Se adauga apa fiarta pana la 200 de ml si se consuma in timpul zilei.

17 Tei

Se administreaza pulberea de tei, din care se ia cate o lingurita, de patru ori pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de 15 zile de pauza. Teiul actioneaza prin efect vasodilatator, prin actiune sedativa la nivelul sistemului nervos central si prin efectul depurativ, eliminand excesul de apa din organism.

18 Laptisor de matca

Hipertensiunea, insuficienta circulatorie se amelioreaza prin consumul de miere poliflora cu laptisor de matca 2%. Se administreaza cate doua lingurite pe zi, in cure de 1 luna, cu doua-trei saptamani de pauza.

19 Boabe de ienupar

Cura cu boabe de ienupar are un efect direct de reducere a tensiunii arteriale.
Se recomanda efectuarea a 4-6 cure cu boabe de ienupar pe an, la o distanta de cel putin 1 luna una de cealalta.
Se incepe cu 4 boabe de ienupar/zi, care se consuma pe stomacul gol, mestecandu-se incet. Se creste doza cu cate 1 boaba in fiecare zi, pana se ajunge la 15 boabe. Apoi cura se tine invers, scazandu-se cu o boaba pe zi, pana se ajunge din nou la 4.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri