Hipertensiunea arteriala este definita ca o valoare a presiunii sangelui ≥ 140/90 mm Hg, la trei determinari diferite.

9 Sulfina

Sulfina este o planta cu proprietati benefice in reducerea puseelor de hipertensiune.
Sulfina are efecte usor vasodilatatoare, ajuta la eliminarea surplusului de lichide din organism, reduce tensiunea psihica, imbunatateste circulatia venoasa.

Se recomanda infuzia combinata de sulfina, sau tinctura de sulfina, in cure de 30 de zile, urmate de 10-15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

Infuzia combinata se prepara folosind extractia la rece si cea la cald: 4-6 lingurite de pulbere de frunze de sulfina se macereaza 8 ore in 250 ml apa, dupa care se filtreaza; planta ramasa se opareste cu inca 250 ml de apa; in final, se combina maceratul anterior obtinut cu infuzia.

10 Talpa-gastei

Extractul sau pulberea de talpa-gastei este un tratament de exceptie pentru hipertensiunea arteriala, aritmii, angina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

De asemenea, administrarea de talpa-gastei previne si stopeaza evo¬lutia aterosclerozei.
Se fac tratamente de lunga durata (60-90 de zile), timp in care se administreaza cate 8 grame de pulbere sau cate 1 gram de extract de talpa-gastei zilnic.

Pentru prevenirea hipertensiunii se poate administra si infuzie combinata de talpa-gastei, 1-2 cani pe zi: in 500 ml apa se pun la macerat 3-4 lingurite de talpa-gastei vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza; planta ramasa se fierbe in 500 ml de apa vreme de 5 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. In fi¬nal, se amesteca cele doua ex¬trac¬te.

11 Suc de cartofi

Pentru tratarea bolilor cardiovasculare (hipertensiune, aritmii) se face cate o cura de o luna, cu suc de cartofi, din care se consuma cate un pahar, de doua ori pe zi. Acest suc este bogat in antioxidanti, vitaminele C, B, potasiu si magneziu.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Sucul se obtine din cartofi cu tot cu coaja, dupa ce se spala foarte bine. Se poate combina cu suc de morcovi.

12 Cura cu oua de prepelita

Se recomanda in hipertensiune, pentru reducerea colesterolului, in anemii, hepatite si pentru revigorarea organismului.
Ouale se consuma dimineata, pe nemancate, crude, în amestec cu anumite produse: miere, lamaie, lapte, branza de vaci.
Cura dureaza 40 de zile: in primele trei zile se consuma 3 oua, a patra zi- 4 oua, iar in restul zilelor, pana la sfarsitul curei, se consuma cate 5 oua/zi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri