Hipertensiunea arteriala este definita ca o valoare a presiunii sangelui ≥ 140/90 mm Hg, la trei determinari diferite.

20 Extract de frunze de maslin

Extractul de frunze de maslin reduce tensiunea arteriala (atat cea sistolica, cat si cea diastolica), dupa un tratament de minim opt saptamani, intr-o cantitate zilnica cuprinsa intre 800 si 1000 mg. Acest tratament este adjuvant in ischemia cardiaca, datorita efectului vasodilatator coronarian si in aritmii.

21 Obligeana

Tinctura de obligeana are efecte blocante ale canalelor de calciu, similare cu cele ale verapamilului, un medicament care se foloseste in hipertensiune, aritmii sau ischemie cardiaca.
Se recomanda cate o lingurita de tinctura de obligeana, de 3-4 ori pe zi, in cure de 6 saptamani, urmate de 3 saptamani de pauza.

22 Sfecla rosie

Sucul de sfecla rosie duce la o scadere cu pana la 20% si la o stabilizare a valorilor tensiunii arteriale.
Societatea Americana de Cardiologie a introdus consumul regulat al sfeclei rosii intre recomandarile sale pentru prevenirea si tratarea hipertensiunii arteriale.
Sucul de sfecla rosie se poate combina cu sucul de morcov, care ajuta la scaderea colesterolului rau si a trigliceridelor, prin continutul foarte bogat in fibre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

23 Macerat de plante

Se poate face macerat la rece din plantele cu efect hipotensor, precum: paducel, talpa-gastei, coada-calului, tei, vasc, isop, traista-ciobanului, obligeana.
Se pun 2-3 lingurite de amestec de plante in 400 ml apa si se lasa 12 ore la macerat, apoi se strecoara si se bea in mai multe reprize.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri