Hipertensiunea arteriala este definita ca o valoare a presiunii sangelui ≥ 140/90 mm Hg, la trei determinari diferite.

4 Telina si morcov

Sucul de telina verde se prepara dintr-o mana de frunze proaspete de telina, la care se adauga 100 ml de apa si se mixeaza cu blenderul, dupa care se lasa jumatate de ora sa macereze si se filtreaza. Sucul este bine sa se consume imediat. Se poate combina cu sucul de morcov.

Sucul din telina este folosit in mod traditional in China pentru reducerea tensiunii arteriale, aceasta datorandu-se atat efectelor vasodilatatoare, cat si celor diuretice ale telinei.

Se recomanda cura cu suc de telina si morcov (150 ml pe zi), dar si consumul de telina si morcov sub forma de salata, in cure de 6 saptamani. Acest remediu are si capacitatea de a reduce colesterolul.

5 Ginkgo-biloba

Flavonoidele din frunzele acestei plan¬te previn ateroscleroza, avand si proprietati vasodilatatoare si antihipertensive impor¬tante.
Se administreaza 40-60 mg de extract de Ginkgo-biloba (1 capsula, de trei ori pe zi, în cure de 90 de zile).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Digestie ușoară după o masă copioasă

6 Gheara-diavolului

O cura de 2 luni, cu o luna pauza intre cure, timp in care se iau cate trei capsule de Gheara-diavolului pe zi, inainte de masa, are un efect de reducere a nivelului colesterolului si de combatere a hipertensiunii.
De asemenea, aceasta planta are efect antiagregant plachetar, prevenind formarea trombilor (cheagurilor de sange) care pot astupa arterele, precum si efect antiaritmic.

7 Macese

Se face un tratament de o luna cu pulbere de macese, din care se consuma 3-4 lingurite pe zi, pe stomacul gol.

Vitamina C, bioflavonoidele, vitaminele din complexul B continute de pulpa maceselor previn ateroscleroza si puseele de hipertensiune.

Tratamentul cu macese este indicat si pentru a imbunatati circulatia periferica, deficitara mai ales la nivelul membrelor inferioare.

Pulberea se obtine prin macinarea fructelor uscate de maces. Dupa macinare, semintele, care sunt foarte dure, raman intregi si se vor separa prin cernere de pulpa.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

8 Coada-calului

Tratamentul cu pulbere de coada-calului este foarte eficient in hipertensiune si in toate bolile de inima.
In organismul uman, cantitatea de siliciu scade odata cu varsta, ceea ce determina rigidizarea si sclerozarea vaselor de sange, mai ales a arterelor.

Coada-calului este planta care contine cea mai mare cantitate de siliciu.
Se administreaza 2-3 lingurite de pulbere de coada-calului pe zi, inainte de masa.
Pulberea se obtine prin macinarea plantei uscate cu rasnita electrica de cafea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri