Hipertensiunea arteriala este definita ca o valoare a presiunii sangelui ≥ 140/90 mm Hg, la trei determinari diferite.

Cateva “sugestii” pentru dieta in hipertensiune:

Nucile- contin arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxid nitric, un vasodilatator natural, care scade tensiunea arteriala.

Usturoiul, ceapa, prazul contin substante asemanatoare medicamentelor denumite “inhibitori de enzima de conversie a angiontensinei”, care scad in mod natural si eficient tensiunea si nivelul colesterolemiei.
Puteti incerca si urmatorul leac cu usturoi: dimineata, inghititi un catel de usturoi fara a-l mesteca si beti apa rece dupa el. Se procedeaza astfel, pana cand tensiunea va scadea.

Fructe recomandate in hipertensiune, datorita continutului bogat in potasiu si magneziu: pepenele galben, prunele, strugurii, capsunile, caisele si samburii de caise, perele, piersicile, dudele.

2 Vasc

Vascul este recomandat in profilaxia hipertensiunii si a accidentelor vasculare cerebrale. Se administreaza sub forma de pulbere, cate 2 lingurite pe zi, dimineata si seara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

3 Paducel

Tinctura de paducel se obtine prin macerarea a 10 linguri de planta in 500 ml alcool de 70 de grade, vreme de doua saptamani, intr-un borcan inchis ermetic. Dupa filtrare, tinctura se pune in sticlute inchise la culoare.

Pentru tratarea hipertensiunii se fac cure cu tinctura de paducel vreme de 3 luni, cu 2 saptamani de pauza intre cure.

Se ia cate o lingurita diluata intr-un sfert de pahar de apa, de 4 ori pe zi. Acest preparat este foarte bogat in flavonoide, substante care ajuta la scaderea si la stabilizarea tensiunii arteriale.
Administrarea a 5 ml de tinctura de paducel (aproximativ o lingurita) de patru ori pe zi, imbunatateste irigarea cu sange a inimii, favorizeaza activitatea muschiului cardiac si previne infarctul.
Tinctura de paducel se recomanda si in aritmiile cardiac (palpitatii).

Sub forma de pulbere, administrat 3-4 lingurite pe zi, in cure de o luna, cu 7 zile pauza intre cure, paducelul scade cu pana la 40% nivelul colesterolului din sange.Pulberea se obtine prin macinarea florilor uscate. Se administreaza inainte de masa si se tine sub limba vreme de cateva minute, dupa care se inghite cu apa.

In paralel, se recomanda administrarea ceaiului de paducel, sub forma infuziei combinate: se macereaza 3-4 lingurite de flori de paducel, intr-o cana de apa, de seara pana dimineata, dupa care se filtreaza; planta ramasa se opareste cu inca o cana de apa se lasa la racit; in final, se combina cele doua extracte.

Florile de paducel, asociate cu valeriana, vascul si talpa-gastei isi potenteaza efectul medicinal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri