Bananele sunt gustoase, hranitoare si reprezinta unele din cele mai sanatoase alimente folosite pentru cresterea energiei!

Antioxidanti:

  • Luteina si zeaxantina (30 mcg)
  • Beta-caroten (35 mcg)
  • Alfa-caroten ( 34 mcg)

Minerale:

  • Calciu: 7 mg ( 1% din doza zilnica necesara)
  • Magneziu: 37 mg (9% din doza necesara/zi)
  • Fosfor: 30 mg (3% din necesarul zilnic)
  • Potasiu: 480 mg (14 % din necesarul zilnic)
  • Fier: 2% din necesarul zilnic
  • Zinc, Seleniu: 1-2 % din necesarul zilnic
  • Mangan: 18% din necesarul zilnic
  • Cupru: 5% din necesarul zilnic
Apa: aproape 80% din continutul unei banana medii este reprezentat de apa.

Beneficiile consumului de banane

1 Aparatul cardiovascular

Potasiu: continut in cantitate importanta, este un mineral cu rol in mentinerea tensiunii arteriale normale si a activitatii normale a inimii.

Fibre: studiile au aratat ca persoanele care consuma 20g fibre/zi au un risc cu 12% mai mic de a face boli de inima, fata de cei care consuma 5g/zi.

2 Ulcer si probleme digestive

Bananele au proprietati antiacide, stimuland productia de mucus protector la nivel gastric si inhiband dezvoltarea bacteriilor (H. pylori) care duc la aparitia gastritelor si ulcerelor.

3 Constipatie

Continutul bogat in fibre al bananei ajuta la combaterea constipatiei. Anumiti compusi din banane, “hranesc” favorizand proliferarea bacteriilor sanatoase de la nivelul florei colonului.

4 Imbunatatirea vederii

Continutul de carotene si vitamina A protejeaza si imbunatateste vederea, pentru toate categoriile de varste.

5 Intarirea sistemului osos

6 Sanatatea aparatului renal

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto: sxc.hu

articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri